Uklanjanje kamena iz ureter: endoskopska operacija, kroz uretru, laserom

Uklanjanje kamena iz ureter — to je obvezna mjera liječenja, koja je potrebna kako bi se spriječiti razvoj ozbiljnih komplikacija, sposoban nastati kao rezultat preklapanja мочевыводящего kanal.

Uklanjanje kamenja može biti hitne, kad prekriva cijeli kanal. Tako da postupak liječenja je manje травматична za pacijenta, preporuča za početak terapije još je u početnim fazama razvoja bolesti.

Metode uklanjanja камнеобразований

Uklanjanje kamenja iz ureter je moguće provesti na nekoliko načina. Mnogo toga će ovisiti o veličini конкремента i stanja pacijenta. Klasični kirurški zahvat ili liječenje bolesti pomoću ljekovitog bilja — to su dva najstarijih načina uklanjanja камнеобразования.

Trenutno klasična kirurgija primjenjuje dovoljno rijetko, jer u vrijeme izvršenja ima dovoljno velik rizik od komplikacija, a period oporavka je dugotrajan. Уретеролитотомия u većini slučajeva se radi samo, ako pacijent ima problema s normalnom funkcijom nekih organa, dimenzije kamena preveliki ili se dijagnosticira cistitis s teškim vremenom.

Najviše optimalna metoda za rješavanje problema je konzervativno liječenje. Terapijski tečaj se sastoji u upotrebi posebnih lijekova, koji se postupno su drobljeni kamen, tako da on može nesmetano izaći iz tijela. Povući cijeli kamen odmah prirodan način ponekad teško i nesigurno.

Takav tretman može biti uzrok okluzije мочевыводящего kanal. Pa sami pokušati da biste dobili osloboditi od конкрементов se ne preporučuje. Vjerojatnost nauditi sebi znatno veća od šanse za uspjeh liječenja.

Kamen iz ureter će biti uklonjen najviše optimalna za pacijenta način. Za ovog pacijenta prije operacije je dodijeljen niz dijagnostičkih aktivnosti koje vam omogućuju da saznate točnu lokaciju камнеобразований, njihova količina i veličina.

Na današnji dan u medicinskoj praksi široko koriste se kao opcije za uklanjanje kamenja iz ureter:

  1. Daljinski način odnosi na малоинвазивным metode. Utjecaj na камнеобразования se provodi uz pomoć hardvera valova, koje je destruktivno utjecati na конкремент — slomiti ga. Takav postupak je dozvoljeno pacijentima s malom veličinom камнеобразований — od 5 mm do 2 vidi Još jedan preduvjet za obavljanje daljinskog brisanja — dobra vizualizacija kamenja na рентгеновском slici i nedostatak bilo kakve komplikacije. Onda je na trenutak pokretanje postupka kod pacijenta ne mora biti upalnih procesa koji se odvijaju u bubregu ili uretera, a također mora biti prisutna i druge probleme povezane s prisutnošću камнеобразований (jako izražen bol i sindrom, poremećaj normalne drenaže urina i ostalo). Nakon što shock wave terapija završena, isjeckan poput kamenja sebe odstranjuju iz organizma zajedno s mokraćom.
  2. Kontakt metoda se izvodi pomoću эндоскопического opreme. Kroz uretru pacijentu ubrizgava poseban uređaj. Uz njegovu pomoć vrši se destruktivno na kamenje. Pneumatska drobljenje kamenja iglom način se odvija pod djelovanjem usmjerena na njih jaka mlaza zraka. Uništeno ulomaka kamenja uklanjaju kroz mali rez. Pneumatski metoda nije pogodna za pacijente sa vrlo gustim новообразованиями. Kirurški zahvat u ljudski organizam se izvodi u općoj anesteziji.
  3. Laserski tretman je također obavlja se uz pomoć specijalnog эндоскопического opreme i pod anestezijom. Uklanjanje laserom daje mogućnost da se samljeti u prah čak i guste конкременты.
  4. Drobljenje s pomoću ultrazvuka. Metoda liječenja камнеобразования u мочеточниках putem kontakt ultrazvučni drobljenje odgovara samo u slučaju, kada je gustoća конкрементов mali.
  5. Чрезкожная (ili перкутанная) tehnika uključuje provedbu malog reza na koži, kroz koji će se osigurati pristup проблемному parcele. Obično operaciju za uklanjanje na taj način se preporučuje pacijentima kod kojih je камнеобразования formira oštre rubove. Prilikom njihova uklanjanja iz organizma se može dogoditi травмирование mokraćnog sustava.
READ  Пиелоэктазия ja trudna: dijagnostika, liječenje

Droga tretman

Tijekom liječenja bubrežnih kamenaca bolesti u bolesnika s malim камнеобразованиями, koji u svom sastavu dobar дробятся, dodjeljuje se terapija lijekovima. Osim lijekova koji su propisani za pacijente s ciljem otapanje kamenaca, bolesnici propisana druga sredstva, kojima je cilj da olakša odlazak камнеобразований iz tijela i spriječiti razvoj komplikacija.

U zavisnosti od vrste камнеобразования će dodijeliti odgovarajući biljni lijek. Na primjer, za otapanje i izlaz iz tijela уратов pacijentu propisan аллопуринолы. Da bi se proces izlaska конкрементов je kao bezbolan, propisuju lijekovi za ublažavanje grčeva glatke muskulature.

Ako se tijekom istraživanja će biti otkriveno razvoj upalnog procesa, pacijentu propisan антибактериальную terapiju. Propisati antibiotike treba samo liječnik. Samostalna upotreba lijekova iz ove skupine je neprihvatljivo, jer to može samo zakomplicirati proces liječenja i uzrokovati dodatnu štetu organizmu.

Trajanje liječenja za svakog pacijenta individualno. Valja shvatiti da je lijek uklanjanje treba obavljati uz dopuštenje liječnika. Osim toga, postoji mogućnost nastanka komplikacija koje mogu zahtijevati hitni kirurški zahvat.

Kirurški zahvat

Ako uklonite конкремент od ureter iz nekog razloga ne može se jedan od gore navedenih metoda, pacijentu se preporučuje klasična operacija. Ona se izvodi pod općom anestezijom.
Najčešće brze intervencije je potrebno zbog обтурации mokraćnih kanala, ulaska infekcije, razvoja upale, česte i jake napadaje boli.

Nakon što je pacijent će biti uronjen u anestezije, liječnik čini sloj-po-sloj suknji do забрюшинного prostora. Zatim dolazi odabir ureter, u kojem su prisutni kamenje. Problem zemljište pritisnuta sa dve strane, vrši disekcija tkiva ureter i uklanjanje конкремента.

Dalje liječnik dužan je provjeriti prohodnost ureter i tek nakon toga nametnuti na njega šavova. U nekim situacijama камнеобразование проталкивают u mokraćni mjehur i tek nakon toga se provodi postupak uklanjanja. U ovom slučaju izrezati mjehur, a ne ureter..

READ  Конкременты u bubregu (lijevo, desno): što je to i razlog njihovog obrazovanja

Rehabilitacijski period

Nakon uklanjanja kamena iz vašem uretera pacijentima propisuju antibakterijska sredstva, koje možete spriječiti infekciju. Bez obzira na metodu uklanjanja pacijentu se preporučuje uzimati diuretike i konzumiranje dovoljne količine vode.

Posebnu pozornost posvećuje prehrani. To je kršenje pravilno hrane jedan je od čestih uzroka pojave mokraćnih kamenaca u organima. Dakle, korekcija prehrane preporučuje ne samo za vrijeme rehabilitacije. Pacijentu treba preispitati svoju poziciju na neke jela i smanjiti njihovu uporabu na minimum.

Kada камнеобразования brišu daljinu ili izvodi endoskopski, rok za oporavak organizma znatno se smanjuje. Kod klasične operacije vrijeme rehabilitacije ovisit će o mnogim čimbenicima. U svakom slučaju, bez obzira na odabranu metodu liječenja, kako bi se izbjeglo vjerojatnost komplikacija, potrebno je poštovati sve preporuke liječnika.