Тержинан kada cistitis: trajanje liječenja, kontraindikacije

Za liječenje cistitisa liječnici propisuju prijem anti-bakterijske i anti-upalne lijekove. Učinkovit alat koji ima podacima svojstva — «Тержинан». Međutim, ovaj медикамент će se samo kada je cistitis izazvalo je osjetljiva na njegove elemente mikroorganizmi. Uzmi «Тержинан» je, nakon savjetovanja s профильным stručnjak, strogo slijedeći odredi дозировкам.

Opće informacije

Farmaceutski lijek «Тержинан» sadrži u sastavu тернидазол, prednizolona метасульфобензоат, nystatin i неомицин sulfat kao aktivne komponente. Dodatne tvari:

 • hrana emulgator Е572;
 • brašno od pšenice;
 • отдушка;
 • крахмалгликолят natrija;
 • mliječni šećer;
 • talk;
 • silicij dioksid koloidne.

Dodijeljena je opisan alat u sljedećih патологиях i situacijama:

 • bakterijske, gljivične i mješoviti вагиниты;
 • трихомоноз vagine;
 • vaginalni дисбиоз;
 • pred porod ili абортом;
 • prije samog zahvata u području ginekologije.

Opisan медикамент «Тержинан», smatra kombiniranim medij koji kombinira antimikrobni, antiseptik i antifungalna lijekova. U procesu konzumiranja droga, lijekova slavi izražen противовирусное, трихомонацидное, антигрибковое i antibakterijski efekti.

Kao Тержинан se bori s циститом?

Ako se upala mokraćnog mjehura (cistitis) nastao kao rezultat utjecaja na tijelo patogenih mikroorganizama, na primjer, kada je bolest u pratnji candide, terapijski naravno, mora biti kombinirana. Pacijentima imenuje svijeće «Тержинан», kao i njihove osnovne komponente destruktivno djeluju na bakterije, gljive i parazite najjednostavnije.

Trajanje tretmana i doze

Медпрепарат «Тержинан» dolazi u obliku vaginalne svijeće. Uvode суппозитории u vaginu što je dublje moguće, 1 puta dnevno prije noćnog spavanja. Važno je provesti postupak leži na leđima i nakon uvođenja svijeće ne ustati. Prije nego što koristite svijeću na odredište potrebno navlažiti pod tekućom toplom vodom u trajanju od 30-ak sekundi. Pri nemogućnosti korištenja svijeće u noćno doba dana, možete uroniti u vaginu dan, ali nakon toga morate leći oko sat vremena. Trajanje terapijskog tečaja određuje профильным stručnjak — urologu individualno za svakog pacijenta, ali obično je 10-20 dana. Biljni lijek «Тержинан se može koristiti za prevenciju cistitis, onda trajanje liječenja će biti tjedan dana.

READ  Гематурия: što je to kod muškaraca i žena, razlozi pojave kod djece

Kontraindikacije i nuspojave

To biljni lijek u većini slučajeva prenosi dobro i praktički nema kontraindikacija za primjenu. Međutim, ne treba ga koristiti za terapiju cistitis, ako pacijentice imaju idiosinkrazija čine lijek, kao i alergijske manifestacije na jedan od aktivnih sastojaka svijeća «Тержинан». Osim toga, ne treba koristiti svijeće u početku trudnoće, kao i djecu do 16 godina. Unatoč nedostatku bitnih kontraindikacija, baviti samo-liječiti opasno, stoga prije uporabe čepići moraju doprijeti do профильному stručnjaka. Ne isplati prestati liječenje медпрепаратом za vrijeme menstruacije.

Farmaceutski lijek «Тержинан» gotovo nema nuspojava zbog lokalne primjene čepići. Ulaze u sastav tvari apsorbira u krvotok u velikom krugu cirkulacije u minimalnim koncentracijama. Tako da nema izražen симптоматика. Jedine nuspojave pojave djeluju alergijske reakcije (peckanje, svrab, bol i peckanje).

Predoziranje

U procesu korištenja «Тержинана» kada cistitis slučajeva predoziranja fiksna, nije bilo. Pri uporabi lijeka u pretjerane doze mogu povećati težinu negativnih manifestacija. U tom slučaju pacijenti treba zaustaviti daljnje korištenje «Тержинана» i provesti simptomatsko liječenje prema uputama svojeg liječnika. Za zamjenu ovog lijeka je izabrao lijek-analogni. To može biti «Мератин combis» ili «Неотризол».

Mogućnosti primjene

Biljni lijek «Тержинан» dozvoljeno koristiti ženama u razdoblju вынашивания djeteta, kao i tijekom dojenja. Lek interakcije opisivani lijek s drugim farmaceutskim sredstvima identificirani. Lijek ne utječe na психомоторную reakcije pri upravljanju vozilima i zanimanja povećanom aktivnošću.

Uvjeti prodaje i skladištenje

Farmaceutski lijek pušten iz ljekarne isključivo na recept liječnika. «Тержинан» predmet skladištenja na temperaturi ne višoj od 25-ak stupnjeva Celzija tijekom 3 godine. Važno je da se lijek nalazi u mjestu izvan dosega za malu djecu i nakon isteka roka trajanja ne koristi.