Soda i urin kao test na trudnoću, naši o ovoj metodi

Svaka žena koja želi imati dijete, želi što je prije moguće, saznati došao je li dugo očekivani trenutak trudnoće. U tom slučaju, soda voda i mokraća test na trudnoću je dobro rješenje za ovu situaciju.

Ljekarna testovi previše uživao veliku popularnost, ali ipak njihova primjena opravdana samo nakon odgode kritičnih dana, a koristiti soda kao test već sljedeći dan nakon navodnog začeća. Unatoč široku popularnost ove tehnike je, nema jamstva da će rezultat biti vjeran sve sto posto.

Valja ne zaboraviti da medicina ne stoji na mjestu i na promjenu bake recept dolaze preciznije i moderne tehnologije. Ipak valja napomenuti da je содовое testiranje bilo koju štetu vam neće donijeti. Razmislite o mogućnosti testiranja.

Tehnika održavanja

Tehnika testiranja prilično je jednostavan, sve što nam je potrebno, to je soda i урина. Provedeno istraživanje u nekoliko faza:

 • u sterilnu posudu treba prikupiti oko dvije stotine mililitara urina, potreban vam je to jutarnja porcija. Najbolje je za tu svrhu kupiti sterilnu posudu;
 • zatim se uzima žličica soda za pečenje i staviti u урину;
 • nadalje pratiti reakciju.

Suština ove tehnike je u tome što se koristi lužina, koja je pri ulasku u reakciju reagira i počinje «pokazivati» svoje nekretnine: zviždati, пузырится. Ako se to dogodilo, to ukazuje na to da je kiselost urina u redu i da trudnoća nije stigla. Ako soda ne stupa u reakciju, a imali su u talog, onda to može ukazivati na trudnoću.


Ako soda počinje siktati i pjeni se, test se smatra negativnim, ako ona ne зашипела i pao na dno, reakcija je pozitivna i ukazuje na pojave trudnoće

Pogreške povezane s ispitivanjem

Zašto može biti pogreška? To može biti zbog promjena sastava урины u trudnoći. Urin može biti alkalna, kao rezultat sljedećih faktora:

 • posebno hrane, osobito velik konzumiranje voća, povrća. To se posebno odnosi na vegetarijance;
 • povraćanje ili proljev, što dovodi do dehidracije organizma;
 • zarazne procesa mokraćnog sustava;
 • alkalna terapija;
 • bolesti, što dovodi do гематурии;
 • nepravilnosti u radu kore nadbubrežne žlijezde;
 • zatajenje bubrega i ostale
READ  Brusnice i брусника kada cistitis: kako napraviti, recepti za liječenje

Urin može biti više kiseline zbog takvih razloga:

 • zastupljenost u prehrani proteinski hrane;
 • gladovanje;
 • groznica;
 • prekomjerna konzumacija brusnica;
 • dijabetes;
 • acidoza;
 • nedostatak kalija u organizmu;
 • redovni jake fizičke vježbe;
 • učestalo konzumiranje kisele hrane ili citrusa;
 • prehlada sa temperaturom;
 • tuberkuloza bubrega;
 • iscrpljenost organizma.

Zbog tih razloga soda može početi balon i neuspjeh, čak i bez trudnoće. Dostupnost određenih patologije može davati takve lažne rezultate.

Prednosti i nedostaci metode

Glavna prednost содового testiranja su jeftina cijena i dostupnost. U kući svaka žena ima sode bikarbone, tako da ne morate izaći iz kuće za kupnju «opreme» za postupak.

Ako govorimo o negativnim stranama, službena medicina ne priznaje učinkovitost содового testiranja. Često postoje slučajevi kada žene dobiti pogrešan rezultat. Neki акушеры-гинекологи se odnose na primjenu sode u ovom slučaju, kao i na шутливому metodom, ali ne i do ozbiljnih istraživanja.

Neki tvrde da uz pomoć narodnih metodologija može se instalirati čak i spol djeteta, ali sve je to više kao šalu i praznovjerja, bolje je vjerovati rezultatima ultrazvučni istraživanja.

Naši

Naši žena podijeljeni: neki ne vjeruju u klasičnim testovima, a pribjegavaju narodne recepte, drugi je glatko odbijaju primijeniti «prepotentan», po njihovom mišljenju, testovi. Izbor je na vama!

Larisa, 24года
O содовом testiranju sam znala odavno, ali nikada ne koristi ga. Nedavno sam imao kašnjenje i odlučila sam isprobati tehniku. Moja starija sestra je trudna, a to je potvrdio i ULTRAZVUK, pa smo odlučili provesti ovaj eksperiment zajedno. Mi smo uzeli čiste простерилизованные kapaciteta za urin. I onda tamo smo uredno stavili žličicu sode bikarbone. Rezultati su naravno bili protivi, ako sestre soda se vratila, onda sam počela siktati, to znači da trudnoća nije stigla. Rezultati su točni, nakon par dana sam otišao tjedne.

READ  Analiza urina na šećer, pravila i algoritam prikupljanja dnevne analize

Eugene, 25 godina
Odlučila sam ići na rizik i provjerite trudnoću uz pomoć obične sode bikarbone. Kako sam shvatila od interneta, soda mora stupiti u reakciju, početi mjehurić, ako u trudnoći ne postoji, ako je ista žena u zanimljivom položaju, soda otapa se pojavljuje u mulj. Učinio sam tako jasno, kao što je navedeno u uputama, uzela sterilnu bocu i koristila jutarnju porciju urina. Na kraju, nakon veze sa sode bikarbone, urin je postala mutna i otišao vrlo nasilne reakcije. Ja stvarno nisam bila trudna, ali kako sam shvatio za sve sto posto vjerovati ovom metodom ne može, jer druge procese u organizmu mogu utjecati na kiselost urina, a ne samo trudnoću.

Tatiana, 25 godina
Volim eksperimentirati, nedavno, kada mi je nekoliko dana je kašnjenje, odlučila sam isprobati test na соде. Znala sam da je u potpunosti vjerovati ovom metodom nije moguće, pa je kasnije kupila test u ljekarni i to je pokazao isti rezultat. U jutarnju porciju urina dodao sam malo sode bikarbone i gledao reakciju. Nikakve reakcije i ruglo nije bilo, soda imali u mulj, to znači da sam trudna. Kasnije rezultati ove metode, kao i jedna ljekarna test potvrdio USI.

Dakle, može li se vjerovati содовому testiranje? Za rješavanje svakog od nas. Mnogi su na njega kao na шутливой igri. Valja razumjeti da je u našem tijelu, mogu se pojaviti razne kemijske reakcije, koja se odražava na sastav urina, tako da promjena kiselosti kod žene nije uvijek može ukazivati na vezu s trudnoćom. Svatko od nas može provjeriti autentičnost ove metodologije na sebi, ali bolje nakon toga obratite se kvalificiranom stručnjaku. Inspekcija je bila na ginekološkom pregledu i drži ultrazvučni istraživanja pomoći će točno potvrditi ili opovrgnuti nagađanja o trudnoći. Kada je u pitanju njihovo zdravlje, najbolje je vjerovati stručnjacima, a ne recenzija ljude, koji često mogu biti pogrešno.

READ  Bol nakon mokrenja kod žena i muškaraca dnu trbuha: uzroci i liječenje