Prah od cistitis: liječenje, kako se prijaviti, akcija

Cistitis je upalne procese u mokraćnom mjehuru, većina učinkovito nositi s kojima se pomaže prah od cistitis. Medicinska tehnologija je bogata raznovrsnim praha, čije je djelovanje na organizam u nekoliko puta jači nego kod ostalih lijekova. Циститу je gotovo polovica populacije, stoga je važno znati kako možete izliječiti ga maksimalno brzo i efikasno.

Prah «Монурал» od cistitis i njegove karakteristike

Jedan od najjačih antibiotika za terapiju cistitis je lijek «Монурал», aktivna tvar u kojoj djeluje фосфомицин. Komponenta snažno utječe na грамположительные bakterije, a njegova primjena se ne uzrokuje bakterija ovisnosti, jer фосфомицин nema veze s proteinima, dolaznim u krv. «Монурал» ima kumulativno djelovanje i koncentrira u krvi, nakon čega ima ljekovite učinke kroz još nekoliko tjedana. Glavna prednost lijeka je da on ima gotovo trenutni učinak koji liječi cistitis, a najčešće je dovoljno jedanput primijeniti lijek. «Монурал» pakiran u vrećicu težine 3 grama i ima ugodan miris mandarine.

Kontraindikacije za primjenu u prahu su akutna i hronična bubrežna insuficijencija i djeca u dobi do 5 godina. Nuspojave antibiotika nisu специфичными:

  • mučnina;
  • povraćanje;
  • proljev;
  • gorušica;
  • osip na koži.

Princip prahu

Prah od cistitis čini sve slabiji veza stjenke mikroorganizama, zbog čega su stanice uništen i bakterije koje su uzrokovale bolest, ne mogu dalje razmnožavati. Aktivni sastojak prah se brzo apsorbira u želudačno-crevni trakt, a u bubrezima njegova koncentracija se održava u čistom stanju. U mokraći se lijek može biti oko 2 dana, što je dovoljno razdoblje za štednju ljekovita djelovanja.

Kako primijeniti «Монурал»?

Prah zaspati u posudu, заливая ga 50-75 ml vode, nakon čega piju navečer na prazan želudac za 2-3 sata prije obroka. Važno je pridržavati primjene antibiotika u određene sate, jer pijenje na prazan želudac omogućuje droga najviše brzo i lako apsorbira u krv. U slučaju, kada je u prahu, koji je povezan u crijevima s hranom, medicinski učinak od njega postaje ili je minimalna, ili nedostaje u potpunosti. Preporučuju ispraznite mjehur prije primjene sredstva, jer više ga zagušenja u mokraći može jače djelovati na mikroorganizme. Ponovno korištenje «Монурал» dopušteno kasnije noć u slučaju potrebe, jer češće terapija cistitis pretpostavlja jednom dopustiti primanje u prahu.

READ  Komplikacije cistitis u žena i muškaraca: simptomi, nego opasno

Trudnice antibiotik se propisuju samo u posljednjim mjesecima i tek tada, kada gotovo djelovanje lijekova može biti veći od moguće nuspojave utjecaja na plod. Nije propisan u prahu i djeci, koji nisu dostigli 5-ak godina, kao i ljudima koji imaju individualnu netolerancija na pojedine komponente «Монурала».

Više pristupačne praha i njihove karakteristike

Antibiotik od cistitis «Фурагин»

Медикамент tijekom liječenja cistitis proizvodi dugotrajan učinak — ušao u tijelo, on ne odustaje od svoje djelovanje tijekom 1-2 tjedna. Glavni plus za lijekove je nešto što u procesu djelovanje na upaljene području mjehura, «Фурагин» snažno utječe na bakterije različitih vrsta, čak i na one mikroorganizme koji su imune na antibiotike. Liječnici preporučuju jesti медикаментозный u prahu 2-3 puta na dan. Tretman bi trebao trajati reda tjedan dana, onda je važno da napravite pauzu i da ne će dati tijelu da se navikne na «Фурагину». Stručnjaci nikako ne preporučuju konzumirati u prahu protiv cistitisa tijekom trudnoće i dojenja. Alat ima niz nuspojava:

  • glavobolje;
  • mučnina i рвотные nagon;
  • šum u ušima.

«Метилтиониния klorid»

Prah ima antiseptički i окислительным akcije i sposoban vratiti tkiva, koji su prethodno bili traumatizirani. U slučaju cistitisa «Метилтиониния klorid» koristi se izvana kao alkoholnom otopine 1% ili 3%. Odgovarajuću dozu lijeka može se dodijeliti isključivo specijalist, vođeni individualnim karakteristikama pacijenta organizam. Puder ima nekoliko nuspojava: smanjenje apetita, mučnine i bolne osjećaje u želucu. Strogo je zabranjeno konzumirati «Метилтиониния klorid» trudnica i dojilja mame.

«Фурадонин»

Антимикробный u prahu, koji liječnici često propisuju u liječenju cistitisa. Glavna prednost lijekove stoji da je to jeftin i moćan. Djelovanje mu se temelji na tome da je on uklanja sve bakterije, koji su se našli u tijelu čovjeka i ometati njegov život, stvarajući upalne procese u obliku cistitis. Doziranje i trajanje terapije propiše liječnik, međutim, treba reći da je na dan piju u prahu 3-4 puta, ispire vodom. Vrijeme terapije traje od 1-og do 2 tjedna.

READ  Da, možete piti kad cistitis i koliko: voda, sokovi, morsy

Stručnjaci ističu da su često efekt «Фурадонина» je toliko jak da pacijenti odlučuju sami prekinuti terapiju, misleći da je bolest вылечено. Učiniti apsolutno ne stoji, jer nisu dovedeni do kraja liječenja može izazvati prijelaz cistitis u kroničnu fazu. Prah treba konzumirati količinu vremena koje je odredio liječnik. Zabranjeno piti «Фурадонин» žene u razdoblju trudnoće i dojenja, za pacijente s kroničnim bolestima bubrega i jetre, kao i djeci mlađoj od 1-og mjeseca.

«Альбуцид» za liječenje cistitisa

Ovaj alat predstavlja kapi za oči, međutim, često koriste ga i za terapiju cistitis. U pola čaše vode treba dodati 30-40 kapi lijek, a zatim popiti ga nakon uzimanja hrane. Dnevno je potrebno piti 2-4 šalice lijekove, nakon čega cistitis učinkovito i brzo prolazi.