Povišene лейкоциты kada cistitis: dijagnoza

Cistitis — zarazna bolest, koja se održava u akutnom ili kroničnom obliku. Za dijagnozu je propisan niz testova kako bi se preciznije dijagnoze. U svim studijama jedan od glavnih pokazatelja su лейкоциты. To je bijeli krvavim bika, koji služe za zaštitu tijelu. Tako da kada se sve upalne procese i njihov broj u mjestu zabrinutost povećava. Često povećanje podataka pokazatelja govori o cistitis.

Norma bijelih krvnih stanica

Danas gotovo svatko zna, barem u općim uvjetima, što je лейкоциты i za što oni služe u tijelu. Oni dolaze u nekoliko vrsta (нейтрофилы, limfocita, моноциты, эозинофилы, безофилы). I svi oni su primarna zaštita organizma, kako od vanjskih tako i od domaćih tlačitelja zdravlje organizma.

Ove stanice se kreću uglavnom u krvnom tragu. Ali ponekad, oni prodiru kroz žile u tkiva i organe. Na taj način su «potvrdili» da li je sve u redu u tijelu. Ako se utvrdi opasnost, njihov broj u sumnjive mjestu drastično povećava. U slučaju cistitisa broj bijelih кровянистых stanica povećava. Za sve uzraste i spolove norma bijelih krvnih stanica u mokraći su različiti, ali u cjelini — prema rezultatima analize, mora ih biti mala količina:

  • za muškarce je od 0 do 3-x;
  • kod žena — od 0 do 6 godina.

Mogu li pri cistitis rasti лейкоциты, i zašto?

Broj bijelih krvnih stanica raste najčešće upalne procese u tijelu. U slučaju cistitisa лейкоциты mogu podići na 50 do 60-ak stanica u vidnom polju. Dodatno na ove patologije mogu biti podignuta proteini (norma — 0,033 g/l), razgrađuju (normalan lik — 5-6 stanica). Ako prema rezultatima analize crvenih krvnih stanica nije bilo, a лейкоциты podignuta — treba provesti istraživanja za dijagnoze pijelonefritisa.

Istraživanje na Нечипоренко

Povišene лейкоциты rezultat opće analize — prilika da istražite ga na Нечипоренко. Ovo istraživanje više sigurno. To pokazuje broj ćelija u 1 ml. normalno da broj leukocita ne smije prelaziti 40.000, a leukociti — 1000 stanica. U slučaju cistitisa ovi indikatori mogu se povećati nekoliko puta, ovaj proces se još naziva лейкоцитурия.

READ  Soli oksalata u urinu djeteta: prehrana razloga, norma kristala kalcija

Potvrda лейкоцитурии

Ona javlja u znatno povećanje leukocita u test tekućine. Standardni testovi урины — nije 100% pouzdana anketa za potvrdu dijagnoze. Preciznije smatraju se: isprobavanje Аддиса-Каковского i isprobavanje Амбурже. Za prvu analizu prikupljeni u roku od 10-24 sata. Norma лекоцитов — 2 milijuna/jedinica Za drugi bere 3-4 sata. U ovom slučaju, osoba je ograničena i samo po isteku određenog vremena sakuplja mokraću. Na temelju rezultata uzorka Амбурже norma — 2000 stanica. Za potvrdu лейкоцитории posebnu pozornost obratiti na tzv aktivne лейкоциты (лейкоциты Штернгеймера-Мальбина).

Prikupljanje urina, primarni joj je «dijagnoza»

Pravila za prikupljanje биожидкости

Prije neposrednoj postupak treba подмыться sapunom, u trudnoći. Ako počeo menstruacija, na dan polaganja preporučuje se uzeti obrisak. U potonjem slučaju, možda je vrijedno prenijeti ostatak analize je na drugi dan. To je sve проделывается kako bi spriječili prodiranje tekućina nepotrebnih čestica. Treba biti svjestan činjenice da je broj bijelih krvnih stanica može se povećati, ne samo u slučaju upalni proces. Tako polaganja analize potrebno je pripremiti unaprijed. Dan prije polaganja analize potrebno je isključiti:

  • svi lijekovi (za preciznije razumijevanje je potrebna konzultacija liječnika);
  • kiselo, slano, перченое, nešto što sadrži bojila (uključujući prirodne);
  • alkohol;
  • fizička opterećenja;
  • stres.

Preliminarna analiza

Nakon što se tekućina nalazi se u sterilnoj посудине, možete pokušati provesti primarnu dijagnostiku sami. Prvo, boje urina. Norma — svijetlo žute boje. Ako je prisutan рыжеватый ili crvenkaste boje, znači, ima razloga za zabrinutost. Drugo, transparentnost. Urin zdravog čovjeka koji pije potrebne količine tekućine dnevno, bistra i «čista». U suprotnom slučaju — postaje oblačno. To je možda još i od nepridržavanja higijene. Ako se pravilno prikupiti analize, zaključci učiniti pravilno.

READ  Krv u urinu u trudnoći, razlozi гематурии kod trudnica