Operacije na почке osoba: otvoreni, эндоурологические, laparoskopija

Ovisno o raspoloživim bolesti liječnik određuje vrstu potrebne operacije na bubrezima. Veliku važnost pri odabiru načina intervencije su starost pacijenta, stanje zdravlja i dostupne kontraindikacije. Danas su popularne operacije s pomoću posebnih alata. Takav zahvat ima svoje prednosti nad drugim vrstama operacija. Za izbjegavanje komplikacija potrebno je konzultirati se s anesteziologa i predaju sve potrebne analize. To će vam omogućiti da na najbolji način i bez posledica provesti operativna intervencija.

Vrste operacija na bubregu osoba

Otvoreni (полостная) operacija

Za bol u bubregu treba провериться na bubrežni u tijelu. Kada pozitivno o dijagnozi pacijenta imenuje otvorene operacije. Proteklog za njihovo provođenje su:

  • конкремент velike veličine, koji nema priliku slomiti;
  • česti recidivi bolesti;
  • zatajenje bubrega;
  • skolioza ili drugih problema sa kičmom;
  • prekomjerna tjelesna težina pacijenta.

Razlikujemo nekoliko vrsta полостных operacija. Pogled joj ovisi o tome na kojem mjestu локализуется kamen. U početku kirurg je potrebno napraviti rez, paralelna rebra. Dužina — do 10 vidi Dalje uz pomoć alata liječnik kreće kroz sloj kože na vlasti, u kojoj se nalazi kamen. Točan nalaz može odrediti prstima, x-zracima ili uz pomoć ultrazvuka. Nakon uklanjanja kamena dr. ekonomija prilagođava šavova na svaki sloj u obrnutom redoslijedu. Za izlazak mokraće u prvo vrijeme pati provode drenaža. Kada je operacija bila, pacijenta prevesti u bolničkoj sobi i ostavljaju tamo na 2-4 dana.

Laparoskopija

Operacijsko liječenje pod nazivom «laparoskopija» uključuje korištenje posebnih instrumenata. A jedan od njih je kamera, koja daje sliku s povećanjem do 30 puta. Proteklog za obavljanje intervencije smatraju da se rak bubrega, malar organa ili traje preoperativna dijagnostika. U postupku u prednju trbušnu stijenku liječnik čini rupa za uvođenje u njima instrumenata. Promjer reza iznosi 6-10 mm Za poboljšanje vidljivosti i proširenje prostora u брюшину ubrizgava ugljični dioksid. Nakon toga se izrađuju potrebne manipulacije. Tehnologija održavanja mogu smanjiti bol u bubrezima nakon operacije. Oporavak traje i do 7-10 dana.

Эндоурологические operacije

Эндоурологическая rad se odvija s pomoću posebnih aparata. Prednost ovog zahvata je minimalna травматичность, kratkoročni oporavak, niska vjerojatnost komplikacija i nuspojava. U toku operacije liječnik прокалывает kožu na pravim mjestima i umeće tamo alate. Zahvaljujući maloj veličini, puknuti brzo зарастает i ne ostavlja trag. Podvrsta эндоурологических intervencije su laparoskopija, резекция i цистолитотрипсия.

Чрескожные пункционные intervencije

Indikacija za provođenje perkutana пункции je postojanje ciste u почке. Sam postupak izvodi se uz pomoć instrumenata koji se uvode kroz rupice u koži. Dalje se događa brisanje sadržaja ciste i popunjavanje šupljina medicinskim stvarima, koje предотвратят recidiva. Za precizno određivanje lokalizacije ciste uživaju probijanjem, u koji se ubrizgava u iglu. Uz pomoć x-zraka ili ultrazvuka liječnik prati napredak igla i u trenutku bi se postigla svrha počinje postupak. Prema podacima potpuno oslobođenje od ciste pojavljuje u 75-100% pacijenata pri korištenju perkutana пункции. Nakon zahvata pacijentu propisan tečaj antibakterijskih sredstava i lijekove protiv bolova.

READ  OBILAZAK mjehura: postoperativni period, oporavak, komplikacije

Пиелопластика

Operaciju pod nazivom «пиелопластика» treba pacijentima s oštećenjem rada bubrega лоханок. Dok se priprema za operaciju je potrebno polagati testove za laboratorijske studije i proći savjet od svojeg liječnika. Ovisno o čimbenicima kao što su dob, opće zdravstveno stanje i stupanj težine bolesti, liječnik će odrediti željeni izgled пиелопластики. U toku operacije se obavlja razrez i odvajanje ureter iz oštećenog područja лоханки. Dalje dr. provodi uklanjanje zapušen dijelu. Na kraju postupka liječnik povezuje ureter. sa zdravom лоханкой. Na trajanje postoperativni period kod čovjeka se stavlja kateter ili stent u ureter., može se provoditi drenaža. Kada nema nuspojava i komplikacija odvodnje ukupno na 3-4 dana.

Operacije na krvnim žilama bubrega

Kada стойком povećanju krvnog tlaka kod pacijenta može диагностироваться suženje bubrežne arterije. Simptom bolesti je i nedostatak odgovora na uobičajene lijekove. Za postavljanje precizne dijagnoze i izbora načina liječenja provode taj angiogram. Nakon potvrde bolesti liječnik propiše балонную angioplastici u kombinaciji s postavljanjem stenta. Takve metode оперирования maksimalno щадяще utječu na organizam i ne zahtijeva rezanje kože.

Postupak početi sa uvođenjem lokalnoj anesteziji. Dalje dr. čini puknuti u bedrene arterije. U mjesto, gdje su proboli, uvode poseban alat za sužavanje lumena. Na kraju pati staviti stent, ispravnost odredbe koje se provjerava pomoću angiografije. Osim стентирования i angioplastika, može se zaobići. Suština se sastoji u stvaranju zaobilazno rješenje za struje krvi, pri tome, zahvaćena područja će ostati po strani. Provode ga uz pomoć шунтов. Prednosti bypass na krvnim žilama bubrega je brza i jednostavna provedena smetnje. Međutim, ova operacija ima brojne kontraindikacije i u mnogim slučajevima nije na snazi.

Декапсуляция bubrega

Bit декапсуляции bubrega sastoji se u povlačenju vezivnog kapsule. Kapsula ima ulogu gornje ljuske, ona mu daje oblik i štiti tijelo. Proteklog se pripremate za operaciju su апостематозный žad, колика i čir na bubrege. U urološke praksi prihvaćen kombinirati декапсуляцию s drugim operativnim zahvatima. Složenost operacije sastoji se u velikom riziku dirati tkivo bubrega, što će dovesti do krvarenja. Ako kapsula uklanja s teškoćama, onda ga valja rezati skalpelom. Uložiti snagu i povući ga se ne isplati, to će boljeti organ. Nakon završetka skidanja, bubreg s udaljenom doza bilježe se u početnom položaju i ušivenim gore. Pacijent nakon zahvata se oslanja tečaj antibiotika i lijekova protiv bolova.

READ  Норбактин kada cistitis: upute za upotrebu

Резекция bubrega

Резекцией bubrega se zove operacija kojom se uklanja samo neispravna dio tijela. Odaju takve vrste resekcije: klasična (brisanje događa se kroz rez na koži) i laparoskopska (probijanje i daljnje korištenje alata). Priprema za zahvat se sastoji u predaji analize i konzultacije s anesteziologa. Za vrijeme obavljanja klasične resekcije moguće je krvarenje i oštećenje okolnih organa. Pri korištenju instrumenata rizik posljedica je smanjen. Nakon operacije pacijentu da propisuju lijekove protiv bolova i antibakterijski lijekovi.

Нефротомия

Нефротомия prikazan pacijentima koji pate od bubrežnih kamenaca bolesti. Ova metoda se koristi u slučaju kada doći do конкрементов kroz лоханку organa to je nemoguće. Suština rada sastoji se u рассечении tkiva, organa i naknadno vađenje kamenja. Preciznu lokalizaciju ih određuju uz pomoć x-zraka, ultrazvuka ili пальпаторно. Zadnja opcija je moguća ukoliko je hirurg dovoljno iskustva i znanja za identifikaciju. Nakon što je sve uklonjeno kamenje, bubreg ušivenim gore. Ako je potrebno, koriste kateter. Tijekom operacije moguće krvarenje ili slučajnu štetu susjednih organa. Nakon intervencije pacijent je propisana stopa antibiotike i lijekove protiv bolova.

Пиелотомия

Glavni pokazivac na provođenje пиелотомии — bubrežni лоханке bubrega. Tehnika izvođenja sastoji se u рассечении kože i detaljnom prema vlasti. Dalje bubreg pušten iz masnog tkiva i okreće se na taj način bi se olakšao pristup kamenju. Glavna poteškoća je u tome, da ne dodirujete žila bubrega. Nakon izvlačenja svih конкрементов kirurg proizvodi зашивание svih tkiva naizmjence. Po potrebi se uvodi kateter. Nakon operacije nije uključen u cijenu mala oteklina koja splasne kroz 1-2 dana.

Нефростомия

Нефростомия je operativno intervencija, čiji je cilj inscenacije odvodnje, stenta ili katetera za umjetne odvođenje urina. Pri tome se na trbušnu stijenku pacijenta pridaju poseban kontejner u koji ide urin. Imenuje se operacija pri nemogućnosti pacijenta da samostalno srati. Prije zahvata liječnik koji ima, provodi ULTRAZVUK pacijentu. U nekim slučajevima, možda ćete morati tomografija ili x-zrake. Na uspješnom završetku operacije pacijenta propisuju na isti dan kad joj je učinio.

Нефропексия

Нефропексия je dodijeljen pri smjeni jedan ili dva bubrega. Cilj operacije — zabravljivanje tijelo u pravilnom položaju. Dijele 2 smještajna нефропексии: klasični i лапароскопический. Prva operacija je разрезании kože i daljnjih slojeva za pristupanje vlasti. Nakon toga liječnik postavlja bubreg u željeni položaj i održava uz pomoć отрезанного komada okolnih mišića. Takvo rješenje omogućuje upravljanje potez, ali pri tome ometa pasti na kritičnu dubinu. Nedostatak je dugo заживающий šav i ukupna травматичность procesa. Ako je raditi na drugi način, onda je probodeno od 3 do 6 rupa, u koji se unose potrebne alate. Dalje, pazeći kroz monitor za unapređenje instrumenata, liječnik uzrokuje šavova i snima bubreg. Prednost лапароскопического metode u непродолжительности i male травматичности.

READ  Уробилиноген u mokraći nadograditi: što to znači, što je norma dijete i žena

Энтерореваскуляризация bubrega

Энтерореваскуляризация je dodijeljen pri kršenju normalan odljev krvi u почкам. Ona se sastoji u stvaranju окольного dotok krvi. U procesu intervencije liječnik koristi segment crijeva. Pri tom, on reže kroz svaku cijev metalni ga izdvaja ljigav i подслизистый kugle i nakon toga пришивает segment na почке. Dakle, crijevo obavija tijelo i za račun svojih žila pruža normalan dotok krvi u почке. Negativne strane takvog rada je upotreba velikog broja medicinskih pripravaka. Također энтерореваскуляризация predstavlja veliki stres za tijelo, zbog čega se povećava razdoblje oporavka.

Uklanjanje bubrega (nefrektomija)

Uklanjanje bubrega može biti pokrenut kada огнестрельном ранении, bubrežnih kamenaca bolesti, kada nema mogućnosti obrisati комнкременты, kada ogromnom porazu bubrega, koji mogu dati komplikacija na druge organe. Operacija za uklanjanje bubrega ne dopušta odstupanja od funkcije zgrušavanja krvi, uz veliku vjerojatnost komplikacija ili pri kritičnom stanju pacijenta, koji ne vodi intervencija. Nakon uklanjanja bubrega pacijentu propisan tečaj antibiotike i lijekove protiv bolova. Redovito morate zamjenu zavoje i obradu rane.

Transplantacija bubrega

Transplantacija potrebna onda, kada je čak оперированная bubreg ne obavlja svoje funkcije. U tom slučaju transplantacije — posljednja šansa bolesnika produžiti svoj život. Jedan bubreg može biti preuzet od živih rođaka. Pri tome treba provesti niz istraživanja o kompatibilnosti zakona. Tako, ako različitih krvnih grupa, najveća razlika u dobi ili postojanje ozbiljnih bolesti kod donatora. Prilikom izvođenja operacije treba imati na umu da извлеченная bubreg održava svoju vitalnost nije više od 3 dana, uz uvjet pravilnog skladištenja. Nakon zahvata pacijentu propisan tečaj pripreme za iznimke od odbacivanja i za pravilan rad transplantiranih organa.