Može li se kupati u slučaju cistitisa: kako uzeti topla kupka

Cistitis — to upalne procese u mjehuru, najčešće провоцируемые infekcijama. Mnogi pacijenti na prijemu kod liječnika i postavlja pitanje: može li se kupati u slučaju cistitisa? Stručnjaci se slažu, tako da je važno shvatiti koliko štetno može utjecati na kupanje i kada u slučaju cistitisa.

Kao što je kupanje može izazvati bolest?

Jedan od razloga nastanka upala je hipotermije. Voda u bazenu nije uvijek topla, tako da nije isključena mogućnost razvoja cistitisa i bolesti bubrega. Osim hipotermije, izazovu cistitis može i klor, koje dezinficirati vodu. On djeluje nadražujuće spolnih organa, tako da u slučaju pojave nelagode, treba se obratiti liječniku i predaju testove, da bi se otkrilo postojanje alergija na klor i moguće bolesti bubrega.

Cistitis nakon bazena može izazvati i povreda higijena. Događa se da neki мочатся u vodu za kupanje. Stručnjaci ne preporučuju da to učine, jer je proces mokrenja uključuje relax мочевыводящего kanal, koji se usisava u sebe vodu, što može doprinijeti početak upale. Uzeti topla kupka i prostorijama. Oprala je bolje u duši, kao i učiniti ljekovita kupka u slučaju cistitisa i erozije.

Kupanje u moru ima slične uzroke razvoja bolesti. Ne preporuča se kupanje u hladnom i čak hladnoj vodi, jer je posjet na more podrazumijeva promjenu klime, što slabi imunitet i povećava izglede za razvoj upale mokraćnog mjehura. Osim toga, more sadrži mnogo štetnih mikroorganizama, koje imaju negativan utjecaj na vanjski spolni organi.

Može li se kupati u jezeru i bazenu kada cistitis?

Stručnjaci ne daju односложного odgovor, je li dopušteno kupanje u bazenu i jezeru kod upala. Točno reći samo to da je kupanje u hladnoj vodi tijekom kroničnih bolesti mokraćnog sustava prostorijama kategorički. Da ne izazovu cistitis ili ne dati mu povećati, važno je pridržavati takvih pravila prilikom kupanja u bazenu:

  • prije posjeta u bazen подмыться higijenski sapun;
  • u slučaju озноба odmah izaći iz vode;
  • nakon bazena uzeti vrući tuš i pažljivo вытереться ručnikom;
  • hodati s ručnikom na glavi, dok se tijelo potpuno ne согреется.
READ  Nitrati u mokraći: što to znači imati dijete i u trudnoći

Pravila prilikom kupanja u bazenu:

  • kupanje je moguće samo u toploj vodi;
  • ne držati u vodi više od 10-ak minuta;
  • nakon kupanja treba подмываться čistom vodom i promijeniti kupaći kostim;
  • вытереться osušite ručnikom i leći na sunce, dok se tijelo potpuno ne osuši i ne согреется.

Kako uzeti topla kupka?

Topla kupka u slučaju cistitisa kratko donosi olakšanje i uklanja bol osjete dnu trbuha. Međutim, to olakšanje je kratko i varljivi. Tople kupke u slučaju cistitisa i erozije prostorijama prihvatiti, jer oni mogu izazvati krvarenje. Možete tuširati u slučaju cistitisa kod žena. Dopušteni su i ljekovite tople kupke u koje se dodaju daisy ili марганцовку.

Prevencija

Nakon što je bolest odstupi, treba proći neko vrijeme i kupanje može ponovno će se nastaviti. Međutim, važno je slijediti pravila koja će pomoći spriječiti povratak bolesti. Pacijentima je zabranjeno kupanje u hladnoj vodi. Prije kupanja treba obaviti potrebne higijenske procedure i tuširati. Ne mogu plivati i ako imate zaraznih bolesti drugog karaktera. Ne treba posjetiti bazene, u koji odu da se bez pomoći stručnjaka, a vrijeme provedeno u vodi je potrebno ograničiti na 10-ak minuta.