Mogu li cistitis baviti sportom: redovito vježbanje

Cistitis — урологическое bolest sa specifičnim simptomima koji imaju utjecaj na kvalitetu života заболевшего ove bolesti. Sport u slučaju cistitisa iznimka nije postao. Urolozi ne inzistirati na punom apstinencije od fizičkih napora, ali odaju sportovi koji mogu naškoditi čovjeku s ovim zdravstvenim stanjem.

Sportske sklonosti, opasni u slučaju cistitisa

Za takve sportove spadaju:

  • Plivanje i aerobik u vodi. Tijekom vodenih aktivnosti događa hipotermije organizma, što je противопоказанием u slučaju cistitisa. Plivanje može izazvati ili nastavak je to bolest. Posebno se problem tiče žena u položaju.
  • Sve zimske sportove. Opasnost — što je moguće hipotermije. Treba izbjegavati treninga pri niskim temperaturama. Važno je pratiti odjećom pokriti поясничные i prsni području.
  • Razne vrste borbe. Tijekom takvih treninga ide opterećenje na trbuh i to dramatično povećava intraabdominalnih pritisak. Iz istog razloga treba odustati od boks, vožnje bicikla i vježbe s utezima.

Prave fizičke aktivnosti akutni cistitis

Akutni cistitis se odlikuje гематурией (krv u mokraći), jakim bolovima i povišenom temperaturom tijela. U takvim simptomima sport je u potpunosti isključena, a preporuča se usklađenost posteljina profila. Iznimka sport usmjerena na pomoć organizmu da se težnje sredstava u borbi protiv bolesti. Kod dodatnih opterećenja u razdoblju akutne faze oporavak ne samo odgođen, a i povećava karakter boli. Kada se pravilno подобранном liječenju poboljšanje je stanja došlo u roku od 2-3-x dana. To stanje uključuje mogućnost početka umjerenim vježbanja.

Može li se baviti sportom u kronični cistitis?

U kronični oblik bolesti luče dvije faze: pogoršanje (recidiva) i remisije (prigušenje simptomatologije bolesti). U prvoj fazi urolozi ne preporučuju nastavu bilo kojim fizičkim opterećenjima. U prvom redu to se odnosi na opterećenja nasilnog vrste — ide s barbells, budaletina. Nastavak može biti i u fazi prigušenja. Ne preporučuje se u razdoblju pojačane vježbe na konferenciji. U takvim vježbama napinju trbušni mišići, i сдавливается upaljene mjehur. Tijekom recidiva vrijedi uzeti u obzir nastave s vježbama disanja (yoga) i meditaciju.

READ  Anomalije razvoja bubrega: bubrežne malformacije, njihove vrste, simptomi

Korisni sportovi u slučaju cistitisa

Stručnjaci u slučaju cistitisa preporučuje se baviti plesom, аэробными vrstama fitnes, kardio vježbe, пешими šetnje, trčanje, skokovi, odbojci i košarci. U takvim satovima ide ravnomjerno utjecaj na sve mišićne skupine pri srednjeg intenziteta. Takvi sportovi su značajno поправят zdravlje i ne će izazvati pogoršanje bolesti. Ne zaboravite korist istočne prakse. Oni ne samo da će pomoći u borbi s bolešću, ali i u stanju spriječiti njen razvoj. Yoga razlikuju полезностью na funkciju cijelog organizma i mokraćnog sustava, uključujući. Označena učinkovitost nastave gimnastiku u slučaju cistitisa.

Pro korist određene sportske aktivnosti tijekom cistitis puno rečeno, ali, osim tih aktivnosti, stručnjaci inzistiraju na terapijske vježbe.

Liječilišna tjelovježba je poseban kompleks vježbi, razvijen od strane stručnjaka u području urologije, za odredište ljudima kada se bolest циститом. Liječenje pomoću podataka aktivnosti sadržane u poticanju poboljšanje krvnog softver mjehura, zbog toga je pojačan režim rada mjehura i on počinje da se samostojeći način čiste od bakterija, nanose bolest.