Марганцовка kada cistitis: kupka, liječenje, kontraindikacije

Pacijenti koji su bolesni циститом, često u paru sa медикаментозным liječenja propisana i primjena metode narodne terapija za pomoć u borbi sa štetnim mikroorganizmima. Česte kupke i ispiranje s primjenom dezinficijens, kao što марганцовка. Ona ima противомикробным djelovanje, a u kombinaciji s drugim lijekovima nekoliko puta povećava učinkovitost liječenja.

Metode liječenje cistitisa марганцовкой

Kupka s марганцовкой

Učinak primjene ванночек s марганцовкой na organe male zdjelice žene se postiže zahvaljujući dvostrukim izloženi. Temperature povoljno deluje na organe, kao antimikrobni učinak otopine kalijeva permanganata pomaže u borbi s bakterijama. Uključivanjem u liječenju cistitisa kade, žena će dobiti otklanjanje bolnih senzacija bez uzimanja lijekova protiv bolova. Sfinkter mišiće i mokraćnog mjehura tijekom trajanja kupke расширятся, i žena smatra da je bol postupno nestaju. Zbog temperaturnog režima u tijelima genitalnom području i мочевыведения se proširenje krvnih žila što pomaže tkivima dobiti više snage i nastaviti.

Ispiranje

U slučajevima kada je žena bolesna, oštrim циститом ili ima kronični cistitis, stručnjaci propisan je ispiranje vagine toplom otopinom kalijeva permanganata. Ispiranje — postupak, u kojoj je ženski spolni organi орошаются specijalizirane strukture, što pomaže čišćenje tijela od štetnih sekreta. Provesti ispiranje može se izuzetno čistom vodom sobne temperature. Za pojačanje učinka preporučuje подмываться soda vodom.

Priprema za manipulacije za stjecanje

Prije nego što je kupka s марганцовкой kod kuće će se održati, ženi treba unaprijed pripremiti posebnu zdjelicu, gdje će biti postavljeni malter. Pacijent će morati sjesti u zdjelicu na neko vrijeme skloniti toplim pokrivačem. Nakon zahvata je potrebno obući čisto donje rublje, tople čarape. Provesti postupak se može i u kadi, ali za to je potrebno pripremiti veliku količinu otopine.

Ispiranje pri cistitis se održava posebne спринцовкой, koji se može kupiti skoro u svakoj ljekarni. Nakon kupnje спринцовку treba prokuhavati u otopini sode za 10-ak minuta. Prije nego što će se izvršiti postupak ispiranje, treba temeljito oprati ruke sapunom.

READ  Dijeta u nivou bubrega колике za muškarce i žene: da može se piti, jesti

Kako pripremiti malter?

Za pripremu otopine za kupke марганцовку treba otopiti u toploj i čistoj vodi, da biste dobili nijansu crvenog vina. U procesu pripreme otopine poželjno da ga promućkati, da rastvaranja kalijeva permanganata događa brže. Otopina se može primijeniti tek nakon što se kristali mangana u potpunosti растворятся, jer oni mogu izazvati opekline nježnim tkiva spolnih organa. Otopinu za ispiranje je potrebno učiniti u manjim količinama, a s nižim koncentracijama перманганата kalija. Da biste dobili najjači učinak ispiranje, otopina kalijeva permanganata mora biti svježe kuhan.

Posebne preporuke

Ženama koje pate циститом, treba obratiti pozornost na takve načela drži terapija pomoću kalijeva permanganata:

  • temperatura tekućine mora biti više od 38 °C;
  • provesti kupka ne treba više od 15 minuta, kako se ne bi dati svoje tijelo pregrijava ili переохладиться;
  • spasiti od propuha pomaže toplom dekom, koji je potrebno pokriti tijelo od slabina i do stopala toplim, dok žena sjedi u zdjelici;
  • ne smije dozvoliti snažan pad temperature malter;
  • nakon provođenja kade treba obrisati tijelo čistim ručnikom, obući donje rublje, čistu odjeću i tople čarape;
  • efekt najčešće dolazi nakon 8 tretmana;
  • kao prevencija koriste otopinom sode bikarbone, koji se može подмываться i učiniti ispiranje.

Kontraindikacije

Kupke i ispiranje za oslobođenje od cistitis važno je primijeniti tek nakon imenovanja stručnjaka, budući da postoji dosta kontraindikacija na postupke. Strogo je zabranjeno vršiti podaci manipulacije trudnica, jer je utjecaj tople tekućine na genitalije može izazvati pobačaj ili preranog rođenja. Ne smiju primjenjivati postupke i ženama koje pate na bilo koji tumora, kao i termalni učinak može vam izazvati ubrzani razvoj tumora ili njegov jaz. Ne imenuje ispiranje i kada s марганцовкой, ako pacijentice u zdjelici prolaze гнойно-upalne procese. Перегревание tijela s ванночках praćeno širenjem gnoje procesa u dućan susjedstvu tkiva. Ne provode kupka s марганцовкой kod hemoroida, jer povećava rizik od početka krvarenja.

READ  Od čega se smanjuje bubrega: dimenzije, razlozi