Liječenje cistitisa i pijelonefritisa: lijekovi, antibiotici

Zarazne bolesti mokraćnog sustava imaju mnogo sličnih simptoma. Pijelonefritis i cistitis, kao i većina česte bolesti koje se pojavljuju u ovom području, pacijentu se ponekad teško razlikovati među sobom. Budući da ih izaziva isti патоген, симптоматика bolesti gotovo jedna i ista. Ali treba znati i o razlikovnih obilježja svake od njih, kako bi se što je prije moguće odrediti tretman i da se nosi s bolesti.

Opće informacije o bolestima

Pijelonefritis je infekcija bubrega патологическими bakterijske organizama. Izaziva bolesti escherichia coli. Razvija uzlaznom od genitalija ili crijeva. Dalje spada u mokraćnu cijev u mjehur, мочевыделительные načine i, na kraju, u bubrege. Ako je čovjek zdrav, rangiran na urogenitalni sustav infekcija možda ćete primiti zajedno s mokraćom iz organizma. Kad nešto koči odljev урины — anomalija razvoja organa, dostupnost конкрементов, povećane prostate, infekcija je aktiviran. Osim toga, način infekcije je struja krvi iz zaraženih organa.

U opasnosti su pacijenti:

 • sa slomljenim funkcija мочевыделения;
 • za vrijeme trudnoće;
 • pate od dijabetesa;
 • s luta spolnih odnosa i bez odgovarajuće zaštite;
 • s problemima u zaštiti imunološkog.

Cistitis se očituje kao što je upalni proces koji se razvija u strukturi unutarnjih tkiva mokraćnog mjehura. Patologija je tipična za ženskog tijela zbog osobitosti fiziologije, muškarci oboljevaju samo u 0,5% slučajeva. Po svom podrijetlu previše je zarazna. Patoloških organizama spadaju u mokraćni mjehur na мочеиспускательным kanale iz crijeva.

Grupu rizika čine ljudi:

 • s problemima s cirkulaciju krvi kroz strukturu mjehura i organa male zdjelice;
 • kod kojih se promatraju česti zatvor;
 • za one koji vole usku odjeću i donje rublje;
 • sa smanjenim imunološki zaštite;
 • tijekom menopauze;
 • s dijabetesom.

Slične simptome

Pacijenti mogu zbuniti manifestacije cistitisa i pijelonefritisa, jer su vrlo slični. Simptomi koji se podudaraju, kao što su:

 • Osoba doživljava želja slavili male trebate puno češće nego obično.
 • Promatraju bol u lumbalnom dijelu.
 • Neugodan osjećaj u području genitalija.
 • Mokrenje se javlja sa svojim bolnim osjećajima.
 • U urinu se određuje patoloških mikroorganizama i лейкоциты.
READ  Zašto boli mjehur imaju žene i muškarci, liječenje i simptomi bolesti

Obilježja cistitisa i pijelonefritisa

Izrazitu razliku cistitis od pijelonefritisa — različite lokalizacije bolova sindroma. Kada su upaljene лоханки bubrega, osjete bol u donjem dijelu trbuha. Ako se infekcija proširila do mjehura, čovjek se osjeća тянущую bol u donjem odjelu leđa. Razvoj pijelonefritisa odlikuje se povećanom temperaturom i pojavom mučnine, озноба i nedostatka snage. U slučaju cistitisa slične simptome nema. Razlike su vidljive u analizi urina, budući da je upala u bubregu uzrokuje promjenu u njegov sastav. U slučaju cistitisa bolesnik gleda mali broj dodijeljeno tekućine tijekom akta mokrenja, za pijelonefritisa to nije karakteristično. Osim toga, u урине prepoznaju proteinske čestice, ali ako je osoba bolesna пиелонефритом njihov broj će biti znatno više nego u slučaju cistitisa.

Razlikuje pijelonefritis od cistitis da to može prijeći u kronični. Kronični upalni proces u bubregu se javlja, ako se liječi pijelonefritis ne po preporukama liječnika ili справившись sa oštrim posljedicama, ne nastaviti terapiju. U slučaju kroničnih bolesti, u šupljine bubrega ostati patogenih mikroorganizama. Kronične bolesti očituje se tupim bolovima u lumbalnog područja. Štoviše, moguće je pogoršanje kroničnog pijelonefritisa i симптоматика će postati mnogo jače izražen.

Liječenje antibioticima i drugim lijekovima

Određeni lijek primijenjen nakon prolaska pacijenta složenih dijagnostičkih postupaka. Osim toga, antibiotici kada пиелонефрите i cistitis se biraju u zavisnosti od individualne reakcije organizma na lijekove, težine pacijenta i dobi. Budući da uzročnik bolesti je jedan i isti, lijekovi često koriste iste. Opća shema uzimanja pilule u liječenju je: 2 tjedna (kad postoljem obliku — 6) pacijent uzima lijekove na strogo definiranoj liječnikom shemi. U kompleksu s njima se koriste lijekovi, koji liječe upalne procese, обезболивают i ublažavanje grčeva. Kroz mjesec i pol nakon što je liječenje se provodi ponovni uzorak urina, kako bi saznali koliko je učinkovit lijek liječi pacijenta. Nakon antibiotika treba vratiti микрофлору crijeva. Pacijentima propisuju tablete koje sadrže лактобактерии.

READ  Vježbe za jačanje mokraćnog mjehura u žena i muškaraca

Preporuke za prevenciju bolesti

Preventivne mjere su vrlo jednostavna i da će biti koristan kako za izbjegavanje cistitisa i pijelonefritisa. Prvo, potrebno je češće osloboditi male trebate. To će spriječiti razvoj štetnih bakterija u mokraćnom mjehuru. Drugo, svakodnevno održavanje ravnoteže tijela. Tekućina ne će stagnirati urinu. Treće, važno je paziti da ne prehladiti, jer hladno se pokreće patološke procese u bubrezima.