Koža za bolesti bubrega: suhoća, akne, osip

Vrlo često osip kože i drugih kožnih bolesti direktno ovisi o stanju bubrega. Kada se bolesti pojavljuju vanjske manifestacije: može se promijeniti boju kože, manifestiraju alergijske reakcije, došlo je do suhoće kože. Bolest je potrebno pravilno dijagnosticirati i proći kroz tretman. Inače, postoji mogućnost da se dobije ozbiljne patološke procese. Prva stvar koju je potrebno uzeti uzorak urina.

Kožne bolesti bubrega

Kod bolesti bubrega dijele 2 kategorije lezije na koži. U prvu kategoriju spadaju one bolesti i simptoma koji se pokreću bubrežne insuficijencije. U drugoj skupini su patološke procese uzrokovane bolesti koje su stečene tijekom života ili se nasljeđuju. Prvoj grupi terapeuti pridaju posebnu važnost. Znakovi bolesti bubrega koje karakteriziraju почечную bubrega:

 • склонная na pigmentacije, blijedo, s žućkaste boje i suhu kožu;
 • osip na različitim dijelovima tijela sa manifestacija svrbeža;
 • na ногтевой ploči se pojavljuju bijele točke;
 • folijacija nokte, split njezine kose i gubitak;
 • sklonost na gljivične bolesti;
 • stomatitis.

Druga vrsta se odlikuje takvim bolestima:

 • dijabetes;
 • giht;
 • sifilis;
 • скарлатина;
 • lupus;
 • дерматоз;
 • амилоидоз.

Osip kod bolesti bubrega, uzroci i liječenje

Samo 5% osipa na koži ne uključuje kršenje rad organizma. Osip na koži ukazuje na to da su bolesti bubrega. Postoji nekoliko razloga zbog kojih se pojavljuju osip:

 1. Višak fosfora u tijelu (bubrezi nisu u stanju nositi se s ovim element, to se nakuplja i dovodi do высыпаниям).
 2. Уремическая intoksikacija (kada se nakupljaju otpadne tvari iz krvi i vrijeme ne izlučuju iz organizma, oni utječu na vanjski stanje organizma i izazivaju svrbež i osip).
 3. Prisutnost autoimune bolesti (osip — ovo je prvi znak bolesti bubrega).

Pravilno dijagnosticirati bolest može samo liječnik, uvidom u povijest bolesti i dobije potrebne analize. Ali liječiti samo osip u ovom slučaju će biti neučinkovita. Treba iskorijeniti glavni razlog bolesti. Sveobuhvatna primjena lijekova za normalizaciju rada bubrega i выделительной sustava, kao i od osipa će se vratiti na normalu. Propisuju diuretici, kako bi se povući sve nepotrebno iz bubrega, vitamini ili kompleks vitamina b i Ca, S i R, цитостатические lijekovi «Ciklofosfamid» i «Azatioprin» (kontraindiciran u trudnoći). Može se obratiti narodnoj medicini i piti prikupljanje ljekovitog bilja pri zatajenja bubrega.

READ  Полип uretre kod žena: operacija, liječenje, uzroci i simptomi

O čemu «govori» prištić na licu?

Dobar iskusan stručnjak samo gledajući u lice bolesnice već može imati ukupnu sliku bolesti. Lice je ogledalo stanja organizma. Prištić na licu — jasan je znak nepravilnog funkcioniranja organizma. Uostalom, koža preuzima na sebe veliki posao prikazati toksina i otpada, ako je poremećen rad bubrega. I onda se pojavljuju osip, sitne pimples, akne, ponekad natečenost i bljedilo kože. Sami možete odrediti pojavu akni:

 • blizu očiju (problem leži u bolesti genitalnog sustava i bubrega);
 • na čelu, na vrhu (povrede na radu mokraćnog i želučanog mjehura);
 • s crvenim dozom na bradi muškaraca (razvoj prostatitisa);
 • crvenilo, iritacije, ljuštenja kože, tamna područja oko usta i na bradi (poremećaj rada выделительной sustava);
 • potkožne bubuljice (hormonalni poremećaji, koji također utječu na rad unutarnjih organa).

Ali pravilno dijagnosticirati bolest i propisati lijek ima pravo samo stručnjak, kao što je pojava akni u sebi nosi mnoge «skrivene» informacije, koju samo oni mogu dešifrirati. Sami se nose s bolestima gotovo nemoguće. Ili se može na neko vrijeme «briši» simptomi, a zatim se bolest počne još više napredovati.

Da je zatajenje bubrega?

Zatajenje bubrega — kompleksni poremećaj rada bubrega, što dovodi do poremećajima metabolizma i oštećenja neprekidnog pravilan rad organizma. Zatajenje bubrega javlja u akutnom i kroničnom obliku. Ako to nije urođena mana, onda tijekom života nastaje zbog više faktora: stresne situacije, nepravilna prehrana, экзогенное trovanja, травмирование, zarazne bolesti, dugotrajno uzimanje antibiotika. Ako se zanemari bolest — to će dovesti do kobne. Da se na vrijeme primjetiti prve znakove treba biti posebno pažljiv prema sebi i stanje kože pokrivača.

Yellowing od kože

Jedan od znakova zatajenja bubrega je yellowing od kože. Promjene boje kože to se događa zbog anemije (proizvodnja u nedovoljnoj količini krvnih stanica). A to je komplikacija koja se nakuplja toksine i izlazak van, ostavlja po sebi trag. Prije svega, potrebno je očistiti krv od toksina, normalizirati rad bubrega i dodatno konzumirati vitamine s mikroelementima željeza i kalcija. Ali višak vitamina također može dovesti do intoksikacije, pa je potrebno koristiti dnevne stope (kalcij od 800 do 1.200 mg, željeza od 8 mg do 45 mg u odraslih). Na kalcij bogati mliječni proizvodi, a na željezo — mahunarke, jabuke, heljda, sušeno voće, riba, meso. Dobro toksina nosi nar.

READ  Pijesak u mjehuru: simptomi i liječenje, kao i da će se povući iz ureter

Pigmentacija

Почечную srca obilježava se pigmentacije kože. Za pigmentaciju odgovoran element melanin, koji se nalazi u stanicama i odgovoran za boju kože, očiju, kose. To je genetski. Pri slabom prehrane, hormonalnih smetnji povrijeđeno proizvodnja melanina i zbog prilikom переизбытке — tamnjenje kože, pri недостающем broju — osvetljaj. Zatajenje bubrega karakterizira upravo потемнением kože na određenim dijelovima — oko usta i brade, u rijetkim slučajevima — privremena pojava pjege. Pigmentacija ne izaziva osjećaj nelagode, ali estetski ima razočaranje. Uvijek slučaj uzrokovan nizom bolesti kada porazu bubrega. Važno uzimati vitamin B12 (većina bogata iznutrice: srce, bubrezi, jetra).

Što je «уремический mraz»?

U vrlo rijetkim slučajevima postoji «уремический mraz» i uglavnom kod muškaraca. To je bijeli kristali od znoja urea, koje idu van kroz kožu na vratu, lica, nosnice i zbog hronične bubrežne insuficijencije. Ovaj patološki proces javlja u kasnijim fazama bolesti. Jer toksini se u potpunosti ne pojavljuju, oni dovode do intoksikacije organizma i može čak izazvati уремическую prima. U takvim slučajevima, pacijent mora biti pod nadzorom liječnika.

Suhoća kože (ксероз) i bubrega

Što je ксероз? Ксероз ili ксеродермия — to je suhoća kože koja se očituje zbog nedovoljne količine vlage. Zbog toga se pojavljuju duboke pukotine, upalni procesi, infekcije. Bolesnik osjeća ljuštenje, svrbež i osjetljivost kože do iritacije i oštećenja. Zanemarivanje podataka simptoma može izazvati ichthyosis. Ovaj simptom se javlja sama po sebi zbog nedostatka higijene i ne придерживании jednostavnih pravila za njegu kože. Ali razlog za slučaj uzrokovan oštećenjem bubrega. Očituje se kada akutni oblik, kada se bolest teče spontano, a metabolizam je poremećen. U tom slučaju provjerava testovima i prihvatio paket mjera za poboljšanje zdravlja.

Перфорирующие bolesti kože

READ  ULTRAZVUK mokraćnog mjehura: priprema za istraživanje, kao što to čine, dešifriranja

Ovaj slučaj se vidi u bolesnika s kroničnom bubrežnom insuficijencijom, koji se često nalaze na hardveru čišćenju krvi (dijaliza bubrega). Dijaliza bubrega obnavlja rad i uklanja toksine. Перфорирующие bolesti — to je manifestacija istovremeno nekoliko bolesti koje su uzrokovane oštećenjem bubrega i imaju svoj utjecaj na kožni kožu. To je stanje dermatitisa prodaje se tijekom bolesti, ali nakon nekog vremena sami prolazi. Zbog činjenice da je tijelo, uključujući i bubrega, ne odmah перестраиваются na pravilan rad. Za to je potrebno vrijeme, a toksini, koji su se okupili, još brže idu van. Pa to se smatra kao specifična reakcija.