Kiselina u slučaju cistitisa: lijekovi, istraživanje

U slučaju cistitisa primjenjuju se različite tvari: vitamini, komponente mineralnog podrijetla, amino kiseline, polinezasićene masne kiseline, probiotici i пребиотики, biljke svojeg djelovanja i ортомолекулярные sredstva. Posebno mjesto u liječenju zauzimaju različite vrste kiselina, jer oni pridonose lijekove od simptoma kroničnog cistitisa i sprečavaju pojavu recidiva.

Što su kiseline koriste pri cistitis?

Najčešći tvar koja se koriste u isceljenju od cistitis, priznaje hijaluronska kiselina. Kada cistitis uzrokovan oštećenjem sluznice u okruženju, ova supstanca ima presudnu ulogu za njegov oporavak. Na smjesama, hijaluronske kiseline i tzv хондроитинсульфата stvara niz lijekova za kronične bolesti.

U slučaju cistitisa poznat način liječenja pomoću aminokiselina, kao što su L-Cistin i L-Cisteina. U tijelu su lako взаимопревращаются i u metabolizmu ih se može smatrati kao jednu komponentu. Tijekom razmjene cistin formiraju se sumporne kiseline, koji u interakciji sa mnoštvom veza, potiču detoksikaciju organizma i djeluju protuupalno djelovanje. Pri tome налидиксовая kiselina također ima svoje mjesto u uzimajući osloboditi od cistitis. Predstavlja tvar u obliku sintetičkog lijeka i antibakterijsko djelovanje. Najviše pomaže od akutnog cistitisa, ali učinkovitost se očituje i kada рецидиве. U terapiji se primjenjuju i polinezasićene masne kiseline niz Omega-3.

Hijaluronska kiselina i njegova uloga

Ova komponenta se proizvodi ljudsko tijelo i štiti osjetljivu membranu mjehura od naselja na njega bakterije, kao što su infektivni uzroci cistitisa. Veza upozorava oštećenja uslijed djelovanja štetnih sastojaka urina tijekom intersticijski cistitis. Osim toga, hijaluronska kiselina pokriva završetke živaca mjehura, upozoravajući нейрогенную oblik patologije.

Sigurnosni poklopac može biti oslabljena zbog različitih faktora: онкотерапия, česte infekcije genitalija, nedovoljan broj spolnih hormona kod žene. Rezultat bakterije koje spadaju u urogenitalni sustav od vaginalni prolaz ili rektuma, bez rada u privitku эпителию mokraćnog mjehura. U proizvodnji lijekova kiselinu dopiru umjetno. Naime, znanstvenici su uveli praksu uvođenja natrij natrij ili хондроитинсульфата u mokraćni mjehur za zacjeljivanje oštećene stijenke. Važno je napomenuti da je ovaj lijek je neophodna u lečenju dugotrajnih cistitis i tako прописывается za sve dobne skupine.

READ  Urinarne inkontinencije kod muškaraca: tretman razloga, lijekovi i narodni lijekovi

Istraživanja

Preparati na bazi hijaluronske kiseline koje se koristilo u terapije još do досконального i u potpunosti ispitati njegova svojstva. Samo s vremenom su počeli provoditi istraživanja o tome kako oni utječu na ljudski organizam. Podaci istraživanja su provedena u različito vrijeme uz pokrivanje žene različitih dobnih kategorija.

Studija broj 1

U eksperimentu je sudjelovalo 121 žena, dob se kretala od 17-ak do 83-ih godina. Simptomi ukazuju na kronični intersticijski cistitis, koji je trajao u prosjeku 6 godina. Hyaluronate uvedena svaki tjedan do značajnih poboljšanja stanja ili do potpunog nestanka bolesti. Rezultati eksperimenta pojavi uzbuđenja bolesnika — na skali od 0 do 10. Poboljšanje zdravlja istakao 85% žena. Pri tome se potpuno oporavile 19 članica iskustva.

Istraživanje № 2

Za ovaj eksperiment su pregledani 33 žene s «teškim» kroničnim циститом. U roku od mjesec dana pacijenti davali po 40 mg гиалуроной kiseline u mjehur. Istraživanje ставило cilj je shvatiti, kao što je ova tvar djeluje na гуннеровские ulkusa (komplikacija kroničnog cistitisa). Kao rezultat 61% bolesnika osjetili pozitivne promjene u tijelu. Pri tome nuspojave zabilježene.

Studija broj 3

Iskustvo je izvedena, shvatiti utjecaj hijaluronske kiseline na membranu i mokraćnog mjehura. Znanstvenici su proveli reakcije tvari na uzete uzorke ljuske i otkrila da je 5 puta smanjena brzina razmnožavanja patogenih mikroorganizama. Pri tome su identificirane dodatna svojstva гиалунората. Na primjer, on smanjuje сократительные pokreta mjehura, smanjuje oštećenja na svojim zidovima, deprimira upalni proces i razmnožavanje bakterija.

Lijekovi s kiselinama

Među lijekove ukrajinske proizvodnje posebno je popularna «Инстилан». On sadrži 80 mg natrij natrij (0,16%) u 50 ml fosfata tvari, vrlo efikasan u medicinskoj praksi i široko primjenjuje domaćim stručnjacima. Alat вкалывается unutar mjehura 1 put tjedno. Doza se može propisati samo liječnik. Tečaj se sastoji od 4 minuta do 12-ak upoznavanja, i može se ponoviti puta u sezoni. Odlični terapeutski rezultati su objašnjene u sljedećim značajkama lijekovi:

  • utječe mehanički;
  • ima увлажнительным efektom;
  • ima заживляющие nekretnine;
  • ispunjava prostor nedostataka;
  • postoji dodatna opcija — ugnjetavanje upalnog procesa.
READ  Liječenje лопухом kada аденоме prostate, kako se postupa s korijenom čička

Drugi efikasan preparat europske proizvodnje je «Цистогиал». On se koristi kod kronične, рецидивирующем cistitis, kao i kod malignih oboljenja. Lijek uzeti 1 puta tjedno u trajanju od 4-6 tjedna внутрипузырно. Koristi se kao prevencija u urologiji ili pomoćni tretman za oporavak sluznice uretre. Hijaluronska kiselina je uključena u lijek «Uro-гиал». Otopina se zagrijava do 20-ak stupnjeva Celzija i uvodi unutra опорожненного mjehura pomoću урологического alat. Lijek bi trebao biti unutra ne manje od pola sata. Ova tehnika se provodi jednom u 7 dana stopi od 4 do 12-ak puta. Međutim tehnike mogu kombinirati na različite strujne krugove.