Kako prenosi cistitis muškarcu i ženi: kako liječiti

Cistitis — bolesti mokraćnog sustava, što je popraćeno jakim bolovima. Često se postavlja pitanje — prenosi li cistitis spolno prenosive bolesti? Da biste odgovorili na njega, potrebno je razumjeti uzroke infekcije циститом. Njegov transfer izazivaju otrovne tvari, alergena i infekcije. Infekcija patogenih bakterija — najčešći način. Bolest u procesu čina kopulacija — nije prošao, a to je prijelaz mikroflore od jednog partnera do drugog — to je sasvim moguće. Organizmi spadaju u genitalije, dalje idu na мочевыводящей sustav i uzrokuju prijenos upale.

Što je razlika od infekcije?

Ne postoje jasne granice koje određuje bi fundamentalne razlike. Zarazne bolesti vrlo su različiti i imaju različite manifestacije. Bakterije, najglasnije seksualne devijacije su klamidija, уреоплазмоз, gonoreja, трихомониаз. Prodor infekcije u tijelu se događa zbog kopulacija. U slučaju cistitisa prijenos bolesti neizravno tiče spolnih kontakata. Kada je prošao upala, провокаторами su takvi mikroorganizmi kao što su stafilokoki, streptokoki, coli i crijevnih im slične. Oni ostaju u tijelu i ne izaziva reakcije, dok ne dolaze pogodni uvjeti.

Može li žena zaraziti čovjeka?

Prenosi li cistitis od žene do muškarca? Bolest se najčešće prenosi kod žena nego kod muškaraca, zbog karakteristika uretre. Kod slabijeg spola, to je manja i šire — vjerojatnost udaranje deaktivacije mikroflore u nju gore. Slučajevi prijenosa upale kod žena, zbog patogenih procesa u vaginu. Od tamo bakterije imaju više šanse za prelazak u uretru. Ako je zbog toga počela povrede u бактериальном pozadini vagine, prijenos upale neće dugo čekati. Zarazna li cistitis za muškarce? Pošalji cistitisa muškarca žena ne može, umjesto toga, on — nosač. Međutim, uvijek postoji opasnost od prijenosa spolnih infekcija od partnera do partnera.

READ  Ukupna analiza urina: norma, metode istraživanja

Kao cistitis se prenosi spolnim putem?

Kako prenosi cistitis? To se događa, da je upala se prenosi zajedno s drugim bolestima — кольпитом. Bolest se karakteriše poremećajima u vaginu. Razlozi za prijenos infekcije postaju pogodno вагинозу. Prijenos nastaje zbog širenja patogenih bakterija u vaginu i tamo su dobili nakon seksa.

Može li se zaraziti циститом tijekom spolnog odnosa? On prenosi spolno — prijelaz iz muškarci deaktivacije mikroflore kada совокуплении. Najviše je visoka opasnost od zaraze u razdoblju od početka menstruacije i nakon njihova završetka. Prijenos infekcije s muškarca na ženu, dolazi zbog slabosti imunološkog sustava kod nje ili kod переохлаждении.

Žene obole od upale i prilikom ostvarivanja kontakta, u razdoblju вынашивания dijete. U to vrijeme kod slabijeg spola oslabljena zaštitne funkcije, jer su sve snage tijela usmjerena je na očuvanje i održavanje ploda. Infekcija циститом kada совокуплении je moguće, ako postoje određeni čimbenici, kao što su:

  • raznolikost i brojne seksualne akte;
  • kršenje osobne higijenske standarde, kada se stvara благотворная okruženje za patogene organizme;
  • infekcija bolan микрофлорой tijekom seksualnog čina.

Preventivno, da se ne razbole циститом, može biti korištenje sredstava kontracepcije.

Razlozi nastanka

Manifestacije cistitis nastaju nakon što je savršen kontakt. Ovaj poremećaj nastaje zbog promjena u бактериальном pozadini vagine. Odstupanja se poštuju čak i onda kada seksualni život nije aktivan. U vrijeme kontakta, žene dobivaju neravnoteža mikroorganizama u влагалищных tkiva, ovi procesi su u prvom redu utječu na мочевыводящие vlasti, naime, pati уретра i mokraćni mjehur. Promjene se mogu uvesti ove vlasti u stanje nestabilnosti, kao dramatične promjene sastava mikroflore negativno utječe na urogenitalni sustav. To je razlog za slanje upale i dovodi do циститу.

U procesu života mikroorganizama odvija njihovo širenje. Патогенная flora najviše pogađa slabe i najviše raspoređene na очагу, unutarnje organe. Ako imunološki sustav nije u mogućnosti zaštititi od širenja, možete se inficirati циститом u akutnoj formi. Nakon toga bolest može postati kronična. Kada ima mjesto je tok bolesti, moguće je tvrditi da je upala prenosi tijekom kopulacija.

READ  Što pokazuje da je ukupni uzorak urina, kako je on predaje i da se može odrediti

Zašto ne treba seksati?

Stručnjaci nisu dobrodošli seksu ako imate cistitis. Motivacija za to su različiti:

  • Bolne senzacije neće dopustiti da zabave iz procesa. Bolest popraćena bolovima u dnu trbuha i жжением.
  • Proces terapije ove bolesti može biti teško, ako imate seksualne aktivnosti u tom razdoblju. To je zbog pogotkom bakterija iz tkiva vagine u uretru.

Cistitis je zarazna ili ne? Bolest po svojoj prirodi nije zarazna i ne prenosi kroz genitalije. Međutim, nakon kopulacija kod pacijentice se promatraju pogoršanja stanja. Prijenos bolesti doprinosi infektivne микрофлора vagine i muškog člana. Zbog smanjene funkcije sustava imuniteta, stvara se povoljan medij za razmnožavanje patogenih flore — njihov broj se brzo povećava, a bolest se pogoršava.

Kako liječiti?

Smanjenje broja zaraznih bakterija, liječi upalu uzeti antibiotike. Međutim, ovi lijekovi uništavaju kako korisne, tako i патогенную floru. Tijekom terapije ne treba provocirati uzimajući u organima stranih organizama. Za to je potrebno pažljivo pridržavati se osobne higijene, kao i воздержатся od djela kopulacija. Štoviše, u razdoblju rehabilitacije, sluznice površine razdražljiv — to povećava manifestacije patologije i vuče vrijeme oporavka. Dakle, potrebno je štititi tijelo od dodatnih izazivaju faktora.