Fluconazol u slučaju cistitisa: kako napraviti, kontraindikacije

Za borbu protiv циститом ljekarna mreže nude skup različitih lijekova, naime, i «Flukonazol». Ovaj farmaceutska lijek pripada grupi antibiotika i ima jak anti-gljivične učinak. «Flukonazol» pokazuje odlične rezultate u liječenju cistitisa mikrobiološke vrste, međutim, primijeniti ga treba isključivo po preporukama liječnika kako bi smanjio rizik od mogućih nuspojava.

Sastav i oblik objave

U ljekarni mrežama može naići opisan lijek u sljedećim oblicima u kojima se izdaju ga proizvođači:

 • prah;
 • tablete;
 • malter za injekcija;
 • kapsule.

Čine lijekovi — to je kao pomoćne komponente, kao što su magnezij stearat, повидон, laktoza, želatina, boja Е131, škrob, potječe od кукуруз, titan dioksid. Aktivna tvar djeluje flukonazol, koji destruktivno utječe na stanice gljivica. Pakiran медикамент u блистерные pakiranje, od kojih svaki ima po 7 kapsula (50 mg) i po jedna kapsula, ako u njoj djeluju komponenta sadrži 150 mg. Na svakom pakiranju dobili upute.

Farmakološka svojstva i mehanizam djelovanja

Противогрибковое sredstvo «Flukonazol» ima specifičan učinak na tijelo, koji je u sposobnost inhibicije enzima aktivnosti, nivo na kojem se važan za gljive. Osim toga, biljni lijek aktivno sprečava pretvaranje ланостерола u эргостерол, također krši razvoj i rast stanica gljiva. Zahvaljujući svojim svojstvima, «Flukonazol» može akumulirati u krvi u koži i unutarnjim organima u onoj koncentracije koja je potrebna za uništavanje gljiva. To farmaceutska sredstvo ima visoku apsorpcijom i ga smiju uzimati nezavisno od obroka.

Kada se lijek?

Imenuje antifungalna медикамент u sljedećim патологиях:

 • грибковом cistitis;
 • криптококкозе;
 • kada воспалительном procesu nakon kirurške intervencije;
 • u preventivne svrhe pri sadašnjim niskim imuniteta;
 • nakon radioterapije;
 • kos;
 • nakon terapije imunosupresivima.

Doziranje Flukonazol i primjena u slučaju cistitisa

Ako oboljeli dijagnosticirana upala mokraćnog mjehura, onda mu profila tehničari mogu dodijeliti «Flukonazol». Liječiti cistitis podacima lijek treba, strogo poštujući upute za doziranje. Tako, dnevna doza ne smije prelaziti 200 mg. Konzumirati lijek treba za jedan put, u slučaju propisao injekcije oprezno i unijeti медикамент, a da pritom ne prekoračite brzinu 5-10 ml/min.

READ  Tablete od mokrenja: liječenje, čitanja

U slučaju cistitisa bez komplikacija odrasle oslanja na udarce uzeti po 50 mg lijeka tijekom 7-28 dana. Ako se upala mjehura javlja se u akutnom ili kroničnom obliku, dnevnu dozu treba iznositi u prosjeku 350 mg i prihvaćena u roku od 2 mjeseci. Kod terapije грибкового cistitis doza gotovo uvijek je stabilna i iznosi 150 mg na dan.

Za posebne grupe bolesnika

Koristeći to biljni lijek za liječenje upalnog procesa na mjehuru, treba uzeti u obzir ograničenja za neke pacijente. Na primjer, primati i djecu «Flukonazol» do 3 godina ne preporuča se, a djeca starija djeca dodijeljena doza, u skladu 2-4 mg na 1 kg težine djeteta. Od terapije cistitis i drugih bolesti, koji su izloženi ovog противогрибкового lijeka, u periodu вынашивания dijete preporučuje se suzdržati. Posebne tehničari mogu dodijeliti «Flukonazol» trudnice, ali pod uvjetom da se infekcija prijeti životu buduće majke. Lijek je kontraindiciran i u periodu dojenja, jer je koncentracija važeće komponente u mlijeku i u plazmi je ista.

Kontraindikacije

Prije nego što se «Flukonazol» za terapiju upale mokraćnog mjehura, potrebno je da se upoznate s njegovim kontraindikacije, kako bi se maksimalno zaštitili od nastanka ozbiljnih komplikacija. Dakle, ne preporuča se piti lijek za djecu do 3 godine, trudnice i u лактационный razdoblju. Kontraindiciran farmaceutska alat s preosjetljivosti na komponentama lijek. Treba odbiti liječenje cistitisa podacima медпрепаратом u nivou bubrega i zatajenja jetre.

Nuspojave

Kada neusklađenosti navedenih дозировок i u slučaju primjene «Flukonazol» kad dostupne противопоказаниях, pacijentu prijeti pojavu sljedećih nuspojava:

 • желтушность склер očiju i kožnih ozljeda kože;
 • bolne osjećaje u trbuhu;
 • подташнивание;
 • nadutost;
 • slab apetit;
 • proljev;
 • podiže razinu kolesterola u krvi;
 • vrtoglavica;
 • konvulzije;
 • osip na покровах kože i sluznice;
 • отекание kožni vlakana, kože.

Znakovi predoziranja

U svakom pakiranju «Flukonazol» bez iznimke je uputstvo u kojem su navedeni doze, osim toga, da biste dobili informacije o potrebnim дозировках se obratite svojem profilu stručnjaka. Zanemarujući preporuke liječnika, postoji rizik od pojave simptoma predoziranja, gledajući koje prestaju uzimati lijekove. U većini slučajeva симптоматика prolazi samostalno, ali ako se znakovi spremaju i pacijentu pogorša, onda treba potražiti pomoć liječnika. Svjedočiti o predoziranje može mučnina, рвотные refleksi, proljev i konvulzije.

READ  Уретрография kod muškaraca (uzlazni i микционная)

Suvišno će pružiti pomoć pacijentu sami do dolaska liječnika. Za to treba smanjiti prodor komponente lijekova u tijelo kroz ispiranje želuca. Učinkovito ovaj događaj prvi puta se 4-og sata nakon manifestacije simptomatologije. Osim toga, liječnici preporučuju uzimanje адсорбирующие lijekovi, na primjer, aktivni ugljen iz proračuna 1 tableta na 10 kg tjelesne mase pacijenta.

Interakcije lijekova

Važno je da kod terapije cistitis «Флуконазолом» uzeti u obzir njegove interakcije s drugim lijekovima. Na primjer, ne preporučuje se uzimati ovaj lijek s «Varfarin», jer postoji rizik od povećanja протромбинового vremena, što je također moguće s integriranom liječenju opisivani медпрепарата s кумариновыми антикоагулянтами. Možda je razvoj hipoglikemija, ako se uzima «Flukonazol, zajedno sa гипогликемическими sredstvima bolesna, da ima dijabetes.

Ne će donijeti korist za istovremeni prijem ovog lijeka s рифабутином, kao što su slučajevi pojave bolesti krvožilnog omotača očne jabučice. Može povećati koncentraciju u plazmi aktivne komponente flukonazol, ako se uzme u tandemu s гидрохлоротиазидом. Povećava koncentracija tacrolimus pri zajedničkom korištenju s флуконазолом i povećava rizik нефротоксичности.

Posebne upute

Liječi upala mokraćnog mjehura lijek «Flukonazol» treba da do potpunog oporavka, недолеченная oblik cistitisa dovodi do рецидивам bolesti. U procesu terapije važno je pratiti pokazatelje krvi i pratiti funkcionalnost bubrega i jetre. Ako su prijavljene smetnje u funkcioniranju podataka organa, potrebno je zaustaviti daljnje primjene opisanog lijek. Pacijenti sa Aids-om imaju veću sklonost ka obrazovanju teške reakcije na покровах kože, tako da kada se pojavi kožnih osipa, urtikarije nakon konzumiranja opisivani farmaceutskog lijeka naknadno prestanu uzimati lijek.

Lijekovi—kolegama

U slučaju ako je liječenje cistitisa «Флуконазолом» ne mogu, liječnici propisuju svojim kolegama. Ljekarna mreže nude slične po sastavu lijekovi i najpopularniji i na snazi su: «Нофунг», «Флукозан», «Дифлазон», «Микомакс», «Проканазол», «Diflucan» ili «Майконил». Osim navedenih lijekova, liječnici propisuju «Флюкостат», «Флукорус», «Цискан», «Флукомабол» ili «»Форкан». Treba uzeti u obzir da je svaki biljni lijek ima određene terapije, koju obavezno utvrđuju se s liječnikom dr.

READ  Lijekovi za mokraćni sustav: liječenje, prevencija