Escherichia coli i cistitis: liječenje kako spada

Upala mjehura javlja i kod odraslih, i kod djece. Najčešći uzročnik cistitisa djeluje escherichia coli (Escherichia coli). Ova bakterija uzrokuje cistitis i ističe u cistitis do 95% svih slučajeva. Da biste zaštitili sebe, i kako odabrati tretman, potrebno je znati koju ulogu escherichia coli igra u tijelu, kao što je to spada u mokraćni mjehur, kako prepoznati znakove cistitis, i što treba učiniti sljedeće?

Escherichia coli u slučaju cistitisa

E. coli — stalni stanovnik tijela mnogih toplokrvne životinje, uključujući i čovjeka. Crijeva заселяется crijevne štapićem još u prva dva dana od rođenja, a tijekom života ona je temelj mikroflore osobe. Većina podvrste e. coli je bezopasna i obavljaju važne zadaće: pomažu probavu hrane, koče prekomjerni rast patogenih mikroorganizama i proizvode teško potječe s hranom vitamin K. Određeni sojevi uzrokuju crijevne infekcije. Ali to sve se odnosi samo na E. coli, koji su na svom uobičajenom mjestu — u debelo crijevo. Kada mikroorganizmi колонизируют мочеполовые organi, posebno u mokraćni mjehur, počinju problemi.

Stručnjaci nazivaju brojni faktori pridonose ulazak e. coli u mokraćni mjehur. Među njima su:

 • krivi njegu spolnih organa;
 • crijevna infekcija;
 • nepravilnosti u radu imunološkog sustava;
 • srodne bolesti выделительной sustava (пиелонефриты, мочекаменная bolest, простатиты);
 • promjena prirodne kisele reakcije mokraće;
 • upalni procesi u vaginu (кольпит);
 • trudnoća.

Najviše čestim bolesnika s циститом nastupaju žene. Razlog služe анатомо-fiziološke karakteristike ženskog organizma, na primjer, mali međuprostor između analni otvor crijeva i organima mokraćnog sustava i kratko mokraćnu cijev, što daje микробам mogućnosti da lako ući u mokraćni mjehur, izazvati i cistitis. Svoju ulogu u epidemiji cistitis igra i niska otpornost na infekcije kod većine naših dame.

Simptomi cistitisa

Cistitis uzrokovan crijevne štapićem ima sljedeće znakove:

 • česte i ponovljene nagon u wc;
 • bol, rezanje i жгущие senzacija u мочеиспускательном kanalu;
 • osjećaj djelomičnog razaranja i переполненность u mjehuru;
 • noćne uspone za mokrenje;
 • bol u dnu trbuha;
 • натуживание prilikom mokrenja;
 • urin, ide fino slijevati i u malim količinama.
READ  Proso kada cistitis: liječenje, recepti, kontraindikacije

Ponekad simptomi mogu uključivati поносы, mučninu i povraćanje, slabost i umor, groznica. Kada bilo koji od ovih simptoma preporučuje se potražiti liječnička pomoć, da bi se isključila više prijeteće bolesti, poput upale лоханки bubrega, i odrediti terapiju.

Dijagnostika

Prije svega, za ispravno postavljanje dijagnoze nadležnog liječnika treba ispitati pacijenta: što od toga ima pritužbi, kada su se pojavili, bili su li predisponirajući čimbenici (перемерзание, nepoštivanje osobne higijene). Prilikom pregleda pacijent može ukazati na pojavu boli u donjem dijelu trbuha. Daljnje provođenje mjera je polaganje opće analize urina. Joj trebate upisati u jednokratnu sterilnu posudu, kupljen u ljekarni ili laboratoriju. Pogrešno набранная urin u sebi nosi stranac bakterija, što može ometati pravilno postavljanje dijagnoze.

Урину je potrebno prikupiti iz srednje porcije mokrenja. Mokraća može biti mutna, кровянистой, s pahuljicama i talog, neobičan miris. Pod mikroskopom će biti vidljiv je porast broja leukocita, razgrađuju u vidno polje i proteini. Урина razlikuje neugodan miris stolice. U sedimentnim odsječcima kada obojeni posebnim boje na Граму vidljivi crijevna štapići.

Za detaljnije istraživanje moguće odredište двухстаканной i трехстаканной uzoraka, analiza Нечипоренко i mokraće, u kojem se nalaze E. сoli u velikim količinama. Važno je provesti sjetva odabranih bakterija za određivanje osjetljivosti bakterija na antibiotike, za sigurno propisati lijek. Također se provodi pregled, analizu krvi, цистоскопия i ULTRAZVUK.

Liječenje cistitisa

Liječenje cistitisa, uzrokovane e. štapić, treba izvoditi isključivo prema uputama i pod nadzorom liječnika. Njegova glavna komponenta služi kao antibiotik, odabrani na temelju rezultata uzorka na osjetljivost. To su najčešće cefalosporini ili makrolidi. Антибиотикотерапия se održava tijekom 7-10-ak dana. Poželjno odredište analgetik i спазмолитиков. Posebnu važnost za oporavak predstavljaju poštivanje zdravstvenog stanja i prehrane, obnavljanje zaštitnih sila organizma i njegov imuni odgovor.

READ  Kako izliječiti cistitis kod kuće, jednom i zauvijek?