Dotok krvi u bubrege: povrede, kao i poboljšati mogućnosti

Bubrezi su glavni organ za isticanje. Prokrvljenost bubrega igra posebnu ulogu u funkcioniranju cijelog organizma i ima karakterističan vaskularne mreže. Krvožilni sustav u tijelu potrebna je ne samo za opskrbu hranjivim tvarima, ali i da bi proces мочевыделения. Nemoguće točno procijeniti strukturu i funkciju bubrega bez razumijevanja značajke njenu prokrvljenost.

Opći pojmovi i karakteristike dotok krvi osobe

Bubreg — organ u kojem nastaju otrovne tvari, zahtijevaju povlačenje iz organizma. Bubrezi zauzimaju najvažnije mjesto u naselju vodno-ravnoteže soli. To je razlog zašto oni zahtijevaju dovoljno pojačan dotok krvi. Od aorte do почкам razilaze kratke bubrežne arterije, a u bubrežnim vratima su podijeljene na междолевые. U većini почке междолевые arterije su podijeljeni na velika lučna žile koje opskrbljuju krvlju moždani protok i корковое tvar organa.

Tjelesni krvotok bubrega, кортикальный krug, čine krvne žile, prehranjuju корковый nicega. Разветвляясь, oni se prebacuju u mali междольковые arterija, koji je pak završavaju артериолами клубочка. Grananje na kapilare tvori srca клубочки, koncentriran uz kortikalnih нефронов, i prelaze u выносящие arterijskim opskrbnim. Krug выносящих arteriole su manje od приносящих, zbog čega je u srca клубочках stvara visoki tlak. Rezultat takvog procesa veze iz plazme se prebacuju u bubrežne kanale. Tako se događa 1 faza obrazovanja urina.

Cirkulaciju drugog, malog kruga formira выносящими krvnim žilama. Выносящие arterijskim opskrbnim ne razilaze, formirajući mreže. Za napajanje think tank sloj se spuštaju u njega ravne, paralelne krvnim žilama. U moždani sloju su podijeljene na kapilare, оплетающие нефроны, za formiranje venozne kapilarne mreže. Cirkulacija malog kruga (юсткамедуллярное) nalazi se na liniji veze think tank i коркового tvari. Donose i выносящие kapilarne žile u mjestu opskrbe юкстамедуллярных нефронов ne razlikuju u krug. Unutar njih se stvara niski tlak, usporava protok krvi, što doprinosi впитыванию tekućine i tvari koje se nalaze u канальцах, natrag u krv. Tako se događa 2 faza obrazovanja urina.

READ  Surutka i jogurt kao diuretik: kako pravilno piti

Regulacija prokrvljenost bubrega

Почечное dotok krvi odlikuje se visokim stepenom samoregulacije krvi, koji je zadužen za njegovu stabilnost, proces formiranja primarne mokraće u velikom intervalu krvnog tlaka. Dovoljno signala saosecajan сосудосуживающих živaca za to da se donose ili выносящие arterijskim opskrbnim promijenila svoj promjer. Visine ковеснабжающих cijevi sastoje se od mišićnih vlakana, koji se rezanjem ili opuštanje, mijenjaju tla arteriole. Opskrba krvlju bubrega smanjuje, što dovodi do kratkoročnog smanjenja broja отделяемой urina ili nedostatak saznanja u mokraćni mjehur u bilo stresno iskustvo za ljudsko tijelo: bol, tjelesna aktivnost i druge. U ovom trenutku u bubrežnim артериолах povećava otpor, krvni pritisak raste i javlja se filtriranje.

Prilikom slabljenja cirkulacije, kratko vrijeme bubrezi mogu samostalno popuniti izgubljena pritisak i održavati funkciju мочеобразования. Ali nedostatak duge pomoći će dovesti do iscrpljivanja svoje sposobnosti i završiti kršenje procesa cirkulacije, filtriranje i патологическими komplikacija.

Povrede i bolesti bubrežnih krvnih žila

Komplikacije bubreg krvi dijele se na urođene i primljene. Na urođene bolesti utječe nepravilan razvoj organa u razdoblju fetalnog razvoja fetusa. Genetska predispozicija, krivi način života majka, loše ekološko okruženje može izazvati pojavu više bubrežne arterije ili velikog broja arteriole, obrazovanje stenoze, aneurizme.

Posljedice urođenih anomalija

Patološki osnovani kapilarne sustav opasna promjenama cirkulacija, što uzrokuje komplikacije funkcije bubrega i pritisak mokraćnog mjehura. Nepravilno razvijene arterije povezuju s мочеточником i mogu dovesti do situacije kada su ga передавят. Kršenje odljev iz bubrega dovodi do postupnog povećanja organa zbog nakupljanja mokraće.

Uzgoj лоханка сдавливает tijelo bubrega s jedne strane, s druge na njega vrši pritisak priključci kapsula. Stisnite dovodi do uništenja нефронов, što izaziva почечную bubrega. Takvo stanje dovodi do прогрессирующему proširiti лоханки, šalice tijela i može dovesti do atrofije.

Gornje razvoj komplikacija nije jedina stvar koja se događa kada urođene anomalije organa i arteriole. Poremećen микроциркуляция organa, povećava vjerojatnost razvoja мочекаменного bolesti upalnog procesa mokraćnih organa, remeti normalan rad bubrega i potrebna neposredna intervencija lijekovima.

READ  Obrazovanje urina: primarna, sekundarna faza, sastav

Stenoza bubrežne arterije

Stenoza — suženje lumena krvnih žila. U zdravom stanju krvi, prolazi kroz bubrege, filtrirane formiranje primarnu mokraću. Kada стенозе, krvi do почке dolazi u mnogo manjem broju, čime se povećava pritisak, ali vožnje filtriranje. Ova patologija remeti rad organa, koji s vremenom može izgubiti sposobnost formirati i odaju urin.

Ateroskleroza, šećerna bolest, aneurizme, upalni procesi, tumori arterija — mogući razlozi za razvoj stenoze. Bez obzira na uzrok, спровоцировавшую stenoza, on negativno utječe ne samo na rad bubrega, ali i na cijelom tijelu u cjelini. Osnovne posljedice stenoze:

 • poremećaj hormonalne ravnoteže;
 • gubitak proteina;
 • poremećaj odvajanje tekućine;
 • promjena volumena opće cirkulacije plazme.

Dijagnostika poremećaja

Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo, liječnici naučili prepoznati poremećaj funkcije po karakterističnim, ali implicitno simptoma:

 • visoki tlak;
 • povećan broj eritrocita;
 • smanjenje dnevne količine urina.

Znaci ne mogu na sve 100% dijagnosticirati bolest uzrokuju samo pretpostavka. Stoga su razvijeni optičke metode za otkrivanje i potvrdu patologije bubrega:

 • ULTRAZVUK. Za pregled bubrega dovoljno običan ULTRAZVUK, za provođenje inspekcije arteriole, капиляров trebati poseban ultrazvučni doppler aparat. Skener omogućava ne samo da vidite sliku onoga što se događa, ali i procijeniti brzinu kretanja fluida. Stenoza arterije, određivanje kućnih arterija — dijagnoze, s kojima se odlično nosi. Kod dopler aparat ima minus — on ne može otkriti tekućinu malom brzinom napredovanja, što je karakteristično za oštrim стенозам.
 • Istraživanje pomoću kontrastnih grupa metoda dijagnostike. Korištenje sredstava na bazi joda omogućuju koristiti običnu рентгенографию, рентгеноскопию ili MRI i otkriti stenoza arterije i drugih povreda. Primjena lijekova sa sadržajem arsenid, kada se radi MRI, omogućuje definiranje strukture tijela. Danas se ove metode najtočnije i progresivne u диагностировании bolesti bubrega.
READ  Микронефролитиаз bubrega: što je to liječenje

Kako poboljšati гемодинамику bubrega?

Kao rezultat komplikacija rada bubrega u organizmu nakupiti toksina, što je razlog pogoršanja zdravlja. Loša prehrana, nedovoljan broj piće, lijekovi negativno utječe na funkcioniranje bubrega. Poboljšava promociju krvi, obnavlja funkcije organa, primjena lijekova i biljni lijek.

Prije nego počnete koristiti lijek znači poboljšava kretanje krvi, potrebno je otkriti uzrok osnovne bolesti, a paralelno vratiti prokrvljenost organa. Kada se obavezno prijavljuje svog liječnika sastavlja shema liječenja:

 • vaskularne lijekove («Роватинекс», «Трентал»);
 • antioksidansi i мембраностабилизаторы (vitamini skupine b, vitamin D, «Мексидол», «Берлитион», «Цитофлавин»);
 • posebna dijeta prehrana;
 • čišćenje procedure za crijeva.

Poboljšati rad bubrega, pomoći će narodni lijekovi:

 • Juha брусники. 2 žlice. l. lišća брусники na 2 žlice. vode, kuhati 15 minuta, 100 ml tekućine uzimati 4 puta dnevno prije jela.
 • Biljka sladić. 2 žlice. l. sipati 300 ml kipuće vode, neka ga i uzeti u toku dana.
 • Celer, peršin. Korisno je piti sok, dodati u salate.
 • Đumbir. Čaj s đumbirom i tijekom dana.

Terapija biljem treba trajati manje od godinu dana. Na recepciji jednog lijeka dao stopa od 1 do 3 tjedna, onda ga treba mijenjati. Kroz 2 -2,5 mjesecu radi pauzu. Za kontrole situacije potrebno je učiniti kontrolni uzorak urina i nužno dobiti savjet liječnika po broju potrošnje rda tekućine.