Cistitis: psihosomatske bolesti, uzroci, simptomi

Cistitis — upalni proces u mjehuru, nalazimo kako kod odraslih (više očituje kod žena), tako i kod djece. Uz česte i kroničnih oblika cistitis, ako se pri dijagnosticiranju bolesti svi pokazatelji u redu, treba obratiti pozornost na психосоматику cistitis. Ali također treba proći potpuni pregled kako bi se isključili drugi čimbenici, izazivanja cistitis.

Što je cistitis?

Циститом zove upala mokraćnog mjehura uzrok koji su zarazne procese, hipotermije, izostanak ili nedovoljna usklađenost osobne higijene. Bolest može djelovati kao komplikacija druge patologije u ljudskom tijelu. Glavni симптоматика očituje u privatnom i болезненном мочеотделении. U posljednje vrijeme stručnjaci smatraju cistitis kao bolest fiziološke i psihološke naravi i preporučuju se održati sveobuhvatnu terapiju u obliku медикаментозных lijekova i проведениях mjere za ravnotežu emocionalnog stanja.

Psihološki uzroci cistitisa

Psihosomatske na V. V. Жикаренцеву

Vladimir Васильевич Жикаренцев na психосоматическому bazi cistitis odnosi na anksioznost i tjeskobu kod čovjeka, strah od prošlih misli, osjećaje i iskustva, unutarnji osjećaj nepravde. Pomoći sebi Жикаренцев preporučuje uz pomoć pozitivne vizije, usmjerenog na otpuštanje prošlih iskustava i primanja struje na buduću radost.

Psihosomatske na Луизе Heh

Razloga upalnog procesa u mjehuru Louise Hay odnosi na osjećaj tjeskobe, stare ideje i зацикленное stanje na njima, strah u раскрепощении, osjećaj poniženja i uvrede. Za izlječenje od bolesti Louise Hay savjetuje проговаривать u sebi, kao što su riječi: «ja Sam tiho rastao (—лась) sa prošlošću. Pozdravljam inovacije u mom životu. Ja idem kroz život lako, bez strahova, zaboravljajući na nepravde i uvrede».

Psihosomatske Liz Бурбо

Liz Бурбо smatra da je temeljni čimbenik u upalu mjehura osjećaj jake frustracije i затаенное osjećaj duboke nepravde. Osoba tijekom dugog razdoblja kao da je ispalio negativne osjećaje interne naravi u obliku bijesa, straha, zavisti i nezadovoljstva. Cistitis se pojavljuje kada osoba nije aktivno sudjeluju u svom životu, a перекладывает na blizu okolinu odluka za njega ozbiljnih odluka, čekajući da je netko осчастливит. Liz Бурбо za otklanjanje bolesti nudi temeljito istražiti negativne emocije putem meditacije i introspekcije doći do njihovih uzroka. Nakon što otkrije uzrok treba neutralizirati joj (pustiti ljutnja, frustracija, srdit i zavidan osjećaj).

READ  Liječenje bubrežnih kamenaca bolesti: lijekovi, lijekovi i tablete

Psihosomatske na Лууле Виилме

U svom učenju Лууле Виилме izdvaja osnovne emocionalne uzroke bolesti kod ljudi — osjećaji straha, krivnje, boli, želje za moći i posjedovanja, agresivan, revan i завистливое ponašanje. Cistitis se povezuje s испытываемым redoviti poniženje, negativnim mislima i pogrešno ponašanje.

«Misao je akcija, i loša misao, притаившаяся u čovjeku uvijek čini zlo, i opravdanja tijelu nije potrebno»

Simptomi

Psihološki uzroci mogu doprinijeti pogoršati upalni proces. Ako postoji manifestacija bolesti, više od 3-ex puta godišnje, droge ili narodna liječenje ne donosi odgovarajuće rezultate, očite simptome bolesti, ali, ispitivanje mjehur, kod doktora ne otkriva ih, prije bolesti su stresne situacije — razlog da se ide na konzultacije k психосоматологу. Međutim, ne treba svako očitovanje cistitis otpis na психосоматику, takvi zaključci se može napraviti samo nakon temeljitog istraživanja pod kontrolom stručnjaka.

Značajke bolesti kod žena

Cistitis je «medeni mjesec»

Medicina to objašnjava zbog oštećenja гимена (himen). Koža i sluznica su naseljeni raznim bakterijama. Mikroorganizmi, pak, s padom imunološke snage izazivaju cistitis. Svaka osoba ima svoje bakterijske indikatori i pri intimnoj kontaktu događa razmjena mikrobima, da i je faktor провоцирующим upala mokraćnog mjehura u žena.

Na психосоматике «cistitis medenog mjeseca» proizlazi iz straha, testirali djevojkom zbog početka spolnih odnosa. Inicijativa intimnom životu — važna faza, uzrokuje snažan psihološki šok. Oduzimanje djevičanstva djevojka promiče nastanak različitih (pozitivnih i negativnih) obliku slika, mašte, razmišljanja i previranja, zbog toga se i očituje симптоматика upale u mokraćnom mjehuru.

Duboko ljutnja

Cistitis — нередкий bolest žena, ogorčen na suprotni spol. Razlozi za takvo stanje leže u različitim обидах (varanje, izdaja, nerazumijevanja, grubost i mnogi drugi). Negativna iskustva od strane bliskog okruženja (roditelji, gf) također pridonosi do pojave обиженного stanja. U takvim slučajevima bilo kakve odnose s muškarcima će biti popraćeno napadaje ljubomore i negativnim mislima, što će dovesti do расставанию. Kada prebacivanjem ženom odgovornosti na muškarca i kada nije opravdanje svoje nade, kasniji emocionalni poremećaji i srušio nade su провоцирующими čimbenici u nastanku cistitis s дискомфортными i болевыми osjećajima.

Odbijanje sebe

Svaka žena ima individualne postavke i prilikom njihove averzije prema tijelo može imati grb u obliku raznih patologija (cistitis u njima). Kronični oblik cistitisa провоцируется redovnoj озлобленной kritike na ne žene se za sebe i svoje tijelo. U takvim slučajevima treba naučiti prihvaćati sebe i voljeti svoje tijelo sa svim parametrima.

Kako se nositi s психосоматикой?

Kako se izliječiti od upalnog procesa u mjehuru, uzrokovane psihološkim razlozima, treba eliminirati negativne faktore, a to su:

  • provesti detaljnu introspekciju za otkrivanje uzroka (identificirati probleme koji su sposobni za jako povrijediti osobu);
  • naučiti pozitivno razmišljati (treba imati na umu da pozitivne misli imaju dobro i sklad u svoj životni običaji).

Ove promjene mogu se postići pomoću praktičnog istraživanja samootkrivanja ili прибегнув pomoć stručnjaka (psiholog, seksolog). Vrlo učinkovit način da se smatra metoda in-dubina, introspekcija. Međutim, on je vrlo težak za samoliječenja, jer pretpostavlja poznavanje osnove psihologije i zakoni misaone procese. Ne košta vas zaboraviti što prije liječenje cistitisa pomoću psihosomatskih metode treba proći potpuni pregled kako bi se isključila tradicionalne metode infekcije bolest.