Cistitis ili prostate kod muškaraca: znakovi, simptomi

Kada je kod muškaraca se javljaju bolne senzacije i problema s mokrenjem, onda je izuzetno teško odmah razabrati prostatitis i cistitis, koje mogu biti glavni uzrok. Mora proći kroz sveobuhvatnu dijagnostiku kako bi se utvrdilo točno stanje. Ponekad jedna može biti u pratnji, ili se pojaviti i zbog drugog. Važno je da jasno definišete patologiju kako bi utjecali na njegova ognjišta.

Etiologije bolesti

Patologija često провоцируются isti razlozi i imaju slične simptome, pa se čini složenost u njihove razlike. Oni se pojavljuju zbog virusa i bakterija koje su ušle u urogenitalni sustav (stafilokoki, streptokoki, escherichia coli). Infekcija se događa kao što je uzlaznim putem, tako da bakterije ulaze u unutarnje organe s protokom krvi. Za muškarce je više karakteristično je prostatitis, a žene češće obolijevaju циститом. U slučaju cistitisa upala локализуется u mjehuru, a prostatitis karakterizira upalni proces u prostati, i vidjeti samo kod predstavnika jačeg spola zbog posebne strukture spolnih organa.

Проблемному mokrenjem prethodi u većini slučajeva, upala prostate, a cistitis može biti posljedica bolesti.

Patologija često nastaju zbog hipotermije genitalija, zbog spolno prenosivih bolesti, ili kao komplikacija uzrokovanih dugotrajnim bolestima. Prostatitis je takav lik, pri čemu se javlja stagnacija tajne za proizvodnju sperme. To se događa zbog ne-aktivni stil života, rezultat je sjedeći posao. Циститу isto nije neobična je pojava.

Simptomi cistitisa

Ovaj poremećaj događa akutnog, ali bez odgovarajuće liječenje postaje kronična. Kod bolesnika starije dobne kategorije došlo je sekundarni cistitis, kod muškaraca se često javlja zajedno s prostatitis. Диагностируя cistitis, treba obratiti pažnju i na drugu patologiju — prostatitis. Kada se upala mjehura se pacijent žali na takve osjećaje:

  • učestalo mokrenje;
  • bol prilikom šetnje u wc;
  • visoka tjelesna temperatura (preko 38°C);
  • slabost i bolovi u tijelu.
READ  Analiza urina za Сулковичу: dekodiranje kod djece, kao i skupljati urin grudnichka

Pri složenom toku su prisutni uočavanje prilikom mokrenja, ponekad šetnje u wc lažnog karaktera. Ako patologiju pustiti na laissez-faire stavu, onda nastaje komplikacija koja se prenosi na bubrege. Liječenje cistitisa prilično je komplicirana i dugotrajna, to treba sveobuhvatne terapije.

Simptomi prostatitisa kod muškaraca

Prostata kod muškaraca je vrlo česta bolest, kao i cistitis. Ona ima slične симптоматику i uzroci, s jedinom razlikom da upala nastaje u prostati. Stariji pacijent, veća je vjerojatnost oboljeti. Kod prostatitisa je pokazivati simptome:

  • lažne mokrenja ili pražnjenja u malim količinama;
  • bol prilikom uklanjanja урины;
  • povišena temperatura tijela;
  • osjećaj slabosti.

Za razliku od cistitis, kod prostatitisa mokrenje rijetka i урина ističe sporo, jer zbog upale kanal se sužava. Bolne senzacije obuhvaćeno prijevodom u prepone i rektum, a upala mokraćnog mjehura stvara bol u dnu trbuha. Nego teži stadij bolesti, to je jače izražene simptome. Tijekom prostatitisa postoji mogućnost obrazovanja adenoma, koji se može ukloniti samo uz pomoć operativnog zahvata.

Da li postoji razlika u liječenju cistitisa i prostatitisa?

Razlike u liječenju posebno ne, ali postoji razlika u dijagnozi. Kod upale mokraćnog mjehura, imenuje iznajmljivanje analize урины, analiza krvi i ultrazvuk. U slučaju sumnje na prostatitis liječnik prva stvar прощупывает prostatu žljezde muškarci, i nalazi, ne povećaju li je njegova veličina. Bolna i povećana željeza svjedoči o воспалительном procesu.

Za dobivanje osloboditi od cistitisa potrebno je antibakterijski lijek koji se koristi zajedno s обезболивающими sredstvima. Ako liječnik smatra prikladnim, onda pati oprati mjehur s antiseptici. Za otklanjanje prostatitisa nanesite antibakterijski lijekovi, ali bez sredstava protiv bolova. Dodjeljuje se posebna masaža, koji se dovodi u normalu rad unutarnjih organa.

Psihološka strana patologije

Tijekom tih bolesti, oboljeli došlo je različita psiho-emocionalnog stanja. U slučaju cistitisa pacijent je u pitanju i угнетен. Bolovi i učestalo u wc moralno vrše pritisak na njega. Ako je čovjek bolestan prostatitis, često mu je teško prepoznati bolest. Mnogi se bave samo-liječiti, što dovodi do pogoršanja stanja. Zbog patologije poremećen seksualni život: problem sa potencijom ili strah utječu na erekciju. Važno kada se ove dvije bolesti ne odlagati izlet stručnjaka.

READ  Cistitis na živčani tlu: liječenje, simptomi se kod žena i muškaraca