Cista pri cistitis: metode liječenja, dijagnostike

Jedan od uzročnika upale mokraćnog mjehura je cistična cistitis. Ovo je čest poremećaj se smatra komplikacija kroničnog cistitisa. Posebnost bolesti — jednostruke ili višestruke izrasline na подслизистой ljusci mokraćnog mjehura. Zbog nedostatka svijetla izraženih simptoma ovu vrstu bolesti je teško dijagnosticirati.

Opis patologije

Cystic obrazovanja nastaju komplikacije kroničnog cistitisa. Njihovo porijeklo potiče stalni nadražaj sluznice mokraćnog mjehura, tj. stalna prisutnost u tijelu infekcije. Ispod sluznice ljuske, pojavljuju se pojedinačni tumori ili masivni izrasline. Svaki novi rast okružena видоизмененным эпителием i sastoji se od limfnog tkiva. Kada cystic образованиях na sluznici promatraju «gnijezda Брунна», za koje se smatra da эпителиальной anomalije i doprinose pojave tumora. Dijagnosticirati bolest je moguće samo instrumentalne.

Glavni simptomi

U većini slučajeva simptomi cystic cistitis izražena slabo ili uopće ne postoje. Obično se stanje pacijenta ne razlikuje od klasične forme cistitis. To je manifestacija ove bolesti moraju dovesti osobu u bolnicu na pregled i liječenje. Glavni simptomi su:

  • učestalo mokrenje;
  • bolne senzacije na dnu trbuha;
  • bolno mokrenje;
  • promjene u mokraći, koja postaje oblačno, mijenja boju, miris;
  • povišena temperatura tijela;
  • senzacija kod pacijenta, da se mjehur nije potpuno ispražnjen.

Dijagnoza ciste u slučaju cistitisa

Cista može biti otkriven samo na цистоскопии. Ova vrsta dijagnostike podrazumijeva stavljanje katetera s kamerom i svjetlosni sustav kroz mokraćnu cijev u mokraćni mjehur. Ciste u vrijeme ankete vidljivi kao zaokruženi kvržica, ne više od 5 mm u promjeru. Oni mogu biti transparentan, žutim, smeđim, biser.

Tijekom diferencijalne dijagnoze zahvaćena кистами sluznice važno je razlikovati od poraza tumora. Za to se izvodi biopsija i histologija tržištu vodeće studija — uzima manji dio izrasline za utvrđivanje njegove prirode. Zahvaljujući ovoj metodi se u njima može biti otkrila upala. Laboratorijski testovi pokazuju samo ukupan upala organa.

READ  Bakterijski cistitis: liječenje, simptomi, uzroci

Metode liječenja

Metode liječenja cystic i običnog cistitis podudaraju. Za povlačenje ukupno upale primjenjuju se:

  • antibiotici za borbu protiv uzrok — infekcije;
  • anti-upalni lijekovi;
  • dijeta — iznimka podražaja (kiselo, začini, ljuto).

Kada je doktor preporučuje da se «toplo», pacijenti pogrešno razumiju, a on stavi na trbuh grijanje jastučić. To ne preporučujemo, pogotovo ako кистозном cistitis. Tumori se ne mogu zagrijati, tako što će početi rasti i перерождаться u maligni tumor. Riječ je o недопущении переохлаждений. Primjena anti-upalni i antibiotska terapija ne djeluje na cystic obrazovanja. Cistična kronični cistitis se smatra nepovratno stanje. Zato je važno otkloniti sve uvjete za daljnji razvoj (infekcija, pregrijavanje).