Цифран kada cistitis: indikacije za uporabu

Liječenje cistitisa kod žena često se svodi na uzimanje antibiotika. Jedan od najjačih je «Цифран». Ovaj lijek ima širok raspon djelovanja, kao i u njegov sastav ulazi ciprofloksacin — aktivni обеззараживающий komponenta. Kroz ovaj lijek je naširoko koristi u medicinskoj praksi, kao i u liječenju cistitisa, tako i niza drugih zaraznih bolesti.

Liječenje cistitisa Цифраном

Ovaj lijek liječi kao što su akutni i kronični oblik. Aktivni sastojci idu u mjehuru i brzo eliminirati infekciju. Oni ne daju bolesti razviti i u drugim organima, na primjer, u bubregu. Lijek utvrđuje upalne procese, ali kada je pravi primjeni nakon nekoliko trikova. Iako je, prema anketama među ženama, olakšanje osjeća i jednostruka recepciji. Ali da se tretman je najučinkovitiji, početak je potrebno pravodobno, važno je izračunati doze i trajanje tečaja (u slučaju cistitisa obično ― od 3 do 7 godina dana).

Način djelovanja

Akcija «Цифрана» pružaju svojim aktivnim enzimima. Na primjer, циклопропиловое prsten omogućuje tvari dospjeti u sva tkiva ljudskog organizma (osim središnjeg živčanog sustava). Pri tome elementi fluorida u sastavu povećavaju aktivnost lijeka. Glavna njegova prednost se sastoji u blokiranju DNK патогена i uništavanjem njegove zaštitne školjke. Lijek djeluje na bakterije bilo koje faze razvoja (penicilin ubija samo zrele osobe).

Lijek se ne može utjecati sa strane samih patogena. «Цифран» ima tendenciju da se akumulirati u osjetljivim tkivima i organima tijela, sprječava ponovnu bolest i povećava trajanje zaštite. Više od svega to je lijek koji se koncentrira u filtar tekućine, što mu pruža priliku da uci u sitne stanice. Međutim, ovaj antibiotik ne ubija anaerobne bakterije koje sudjeluju u probavnom procesu, viruse i gljivice.

Indikacije za uporabu

Lijek propisuju za prevenciju upale tkiva nakon operacije, i u takvim zaraznih bolesti:

  • Infekcije dišnog sustava: bronhitis, faringitis, sinusitis.
  • Bakterije u ENT-šupljinama: мастоидит, upala uha, upala sinusa.
  • Infekcije kože i kože i nježno tkiva: opekotine i ogrebotine zbog zaraze, ozljede, rane, čireve.
  • Bolesti probavnog trakta: kolangitis, tifusa trbušne šupljine, перитонит.
  • Upale organa zdjelice, сальпингит, эндометрит.
  • Bakterije u preloma, zglobne tkiva, septički artritis, остеомиелит.
  • Bolesti koje uključuju rezistentnih гонококков: upala grla, gonoreja, uretritis, proctitis.
  • Infekcija мочеиспускательной i spolni sustav: prostatitis, cistitis, epididimitis, raznih oblika i pijelonefritisa.
  • Bakterije u iscrpljenosti tijelu, бактериемия, септицемия.
READ  Bol bubrega: simptomi i liječenje, nego liječiti bolan bol

U kojim oblicima kako se uzima?

«Цифран» prodaje se u tablete, kapi i внутривенном otopini. Pri početnom stupnju razvoja хвори dovoljno 250-500 mg 2 puta na dan, kada угрожающем života mogućnosti — 750 mg 2 puta na dan. Običan tečaj traje 7-14 dana, ali to ovisi o ranjivosti organizma i razvoja bolesti. Pojedinačna doza rješenje je 1-2 бутылька 2 puta dnevno. 1 balon intravenozno ubrizgava do 1-og sata. Ova terapija traje nekoliko tjedana.

Lijek može se koristiti kao kapi, na primjer, oka. Drip je potrebno 1-2 kapi u bolesnog oka svakih 4 sata. U teške slučajeve povećavaju porcije i piju češće: 2 kapi u sat. Davanje «Цифран» djeci nije poželjno, ali u složenijim slučajevima propisuju ne više od 5-10 mg na 24 sata, slomljena na 2 doze. Točna doza može propisati samo liječnik.

Kompatibilnost s lijekovima

«Цифран» može se kombinirati s antibioticima. Međutim, oni mogu samo spriječiti akciju. Na primjer, metoklopramid uklanja ciprofloksacin i on je loše усвоится u tijelu. Lijekovi s atomima aluminija, cinka, željeza i magnezija smanjuje njegova učinkovitost. Ako od takvih lijekova se ne može odustati, treba ih piti 2 sata prije ili 4 sata nakon uzimanja «Цифрана». Pri tom pripravku može pojačati djelovanje tvari kao što su глибенкамид, i utjecati na smanjivanje krvi kada se koristi sa sastojcima koji sprečavaju nastanak krvnih ugrušaka u krvnim žilama.