ЧЛС bubrega: deformacija, upala, tumori

Za redovite akumulacije, skladištenje i pravovremeno izlučivanje mokraće iz organizma ispunjava zasebni sustav. Često ga prikazuju skraćenica — ЧЛС bubrega. Takvo smanjenje se može naći u pritvoru USI, upute почечным stvarima, na sastanke liječnika. Stoji ona kao чашечно-лоханочная sustav. Uravnotežen struktura važna je za pravilan rad bubrega.

Struktura i funkcije

Zatajenje tkanina, паренхима, nalazi se u vezivnog kapsuli, okružen жировым slojem. U tkivu se filtrira krv i nastaje mokraća. Kroz sustav kanalića i piramida, ona ide direktno u ЧЛС. Piramida se povezuju do 12-ak male šalice. Stapanje, oni čine i do 3-4-x zdjele. Kroz uski vrat tekućina uđe u лоханку. Joj šupljina obložena sluznice ljuska, koja štiti organizam od djelovanja toksina i štetnih komponenti, koje se nalaze u mokraći. Po obliku лоханка nalik na dimnjak. Ona se nakuplja tekućina, a pomoću ljuske od glatkih mišića promovira na мочеточникам. Blokada fine vrata ili prolaz do мочеточнику, na primjer, kod bubrežnih kamenaca bolesti, uzrokuje širenje šalice i krši izlaz tekućine.

Na funkciju i stanje ЧЛС u velikoj mjeri utječe na zdravlje bubrega i mokraćnog sustava. Zauzvrat, bolesti ЧЛС negativno se odražavaju i na druge organe i može biti opasno, zbog čega nemojte zanemariti bol osjete i funkcionalne promjene. Pravovremena dijagnoza doprinosi otkrivanju i prosperitetnu liječenju teških bolesti. Razmislite najčešći bolesti i poremećaja funkcije ЧЛС.

Patoloških stanja

Upalne procese

Upala bubrega, pijelonefritis, odvija se u sustavu šalice i лоханок, i utječe na rad cijelog tijela. Razlog za češće služi u usponu infekcija, попадающая od мочеполовых puteva. Rjeđe bakterije ulaze kroz krv iz drugih upala lezija. Za pijelonefritisa može biti akutna i kronična. Oba ova oblika su opasni.

Oduševljen roku od odlikuje brzim razvojem серозно-гнойного upale, jaka интоксикацией cijelog organizma. Među osnovne simptome:

 • snažan porast temperature;
 • jaki bolovi u lumbalnom dijelu;
 • nadutost;
 • mučnina i suhoća u ustima;
 • slabost.
READ  Кандидозный uretritis kod muškaraca i žena, njegovo liječenje

Nastup na pozadini tih znakova tahikardije, oštar pad tlaka, gubitak svijesti zahtijeva hitne intervencije. Kroz bubreg traje oko 25% krvi i ulazak bakterija iz upala organa u krvi može dovesti do generalizacije procesa u tijelu. U nedostatku odgovarajuće liječenje bolesti prijeti fatalnog, ili teškim posljedicama za cijeli organizam.

Kronični pijelonefritis javlja trom, bez ispoljavanja specifičnih simptoma. Faza pogoršanja kiše duge razdobljima remisije. Može se primijetiti slaba manifestacije simptoma, kao što su mali porast temperature, suha usta, pojačano mokrenje, nemir ili tupa bol u donjem dijelu leđa. Svako pogoršanje praćeno stvaranjem ožiljka. S vremenom ožiljak tkivo u potpunosti zamjenjuje cijeli organ, što dovodi do gubitka njegove funkcionalnosti. Osim toga, povećava rizik za razvoj bubrežne insuficijencije.

Deformacija чашечно-лоханочной sustava bubrega

Nastaje kod duljeg воспалительном procesu — пиелонефрите. Tretman dovodi do smrti паренхимы, ретракции bubrežne сосочков, сплющиванию i стриктурам tubularnu acidozu. Rezultat чашечная sustav deformiran, a u tkivima se razvija склеротические procese. Povreda je više karakteristično za odrasle nego za djecu, i u bilo kojoj dobi zahtijeva opsežnog istraživanja bubrega i pamet liječenje.

Гидронефроз

Slučaj urođene i stečene. Najčešći jednom smjeru, i to samo do 9% slučajeva — obostrani. Uzroci su različiti i uvjetno se dijele na 2 grupe:

 • nepravilnosti u radu ventila mjehura i obrnuti protok urina;
 • kršenje izlaz mokraće zbog prepreke ili обструкций.

Kod kronične гидронефрозе promatraju невыраженные opći simptomi, kao što su zamara, nelagoda u donjem dijelu leđa, ili povremene bolove nakon hrpe, arterijska hipertenzija, гематурия. To komplicira pravovremenu dijagnostiku i može dovesti do trajnog oštećenja tkiva bubrega. Akutni гидронефрозе promatraju jarko izražene simptome:

 • napadi akutne boli u donjem dijelu leđa, отдающие u području prepone i bedra;
 • sve češće i bol mokrenja;
 • dodatak krvi u urinu;
 • mučnina;
 • povraćanje.
READ  Rak mokraćnog mjehura u žena: simptomi, liječenje, fazi

Ignoriranje znakova kroničnog гидронефроза i odugovlačenje u liječenju akutnog mogu dovesti do komplikacija ili potpunog gubitka vlasti. Komplikacije mogu biti smrtonosan, na primjer, u razvoju zatajenja bubrega ili zbog prekida гидронефротического torbu. Kada postoji infekcija se može razviti сепсис. Za povoljan ishod potrebno je pravovremeno liječenje, usmjereni na otklanjanje uzroka poremećaja.

Udvostručenje ЧЛС

Ovaj poremećaj se češće pojavljuje u žena nakon porođaja, novorođenče i djecu predškolske dobi. Opasnost patologije leži u odsustvu simptoma. Ona ne krši funkcije sustava izravno, ali se može postati uzrok bolesti mokraćnog bolesti, пиелонифрита, гидронефроза. Pod punom udvostručenje bubreg je podijeljena na segmente, od kojih svaki ima svoju arterija, лоханка, ureter. s устьем. Usta ulijeva u mjehur ili drugi ureter., ali je pronađen i эктопия, kada ušću pada u drugi organ mokraćnog sustava ili crijeva.

Pri djelomičnom udvostručenje došlo je jedna jako proširena чашечно-лоханочная sustav. Njegova ekspanzija dovodi do сдавливанию паренхимы, poremećen protok krvi i nastaju bolne procese. Za liječenje se primjenjuju kirurške tehnike su usmjerene na otklanjanje uzroka, ali u nekim slučajevima može zahtijevati uklanjanje dijela bubrega ili cijelog tijela.

Tumori

Tumori ЧЛС čine i do 7% raka bubrega, vrhunac bolesti došlo je u dobnoj skupini od 60 i 70-ak godina i vrlo rijetko se javlja kod djece. Glavni uzroci raka su:

 • эндемическая балканская nefropatija;
 • dugotrajno uzimanje lijekova, koji sadrže фенацетин;
 • utjecaj анилиновых boje, ispušnih plinova;
 • sustavno kontakt s derivati, otapala, beta-нафтиламином;
 • kronične upale mokraćnih organa.

Urođene malformacije

Osnovne urođene patologije:

 • Гидронефроз. Može biti posljedica anomalije razvoja drugih organa mokraćnog sustava. Dijagnostika uzroka i liječenje su obavezna.
 • Suženje, suženje ili potpuni заращение ureter. Formiraju kada se povredi kanalizacije мочеточникового ростка tijekom razvoja ploda. Dovode do poremećaja drenaže urina, povećanje šalica i лоханок, razvoj гидронефроза i oštećenja паренхимы.
 • Пиелоэктазия. Proširenje лоханок zbog затрудненного drenaže urina. Dijagnosticira uz pomoć ultrazvučnih pregleda u trudnoći. Manje proširenje nestati kada дозревании mokraćnih organa, teški oblici zahtijevaju kirurški zahvat.
 • Urođena udvostručenje ЧЛС. Najčešće otkriva slučajno, ne utječe na funkciju bubrega i ne zahtijeva neposredne intervencije. Preventivne ankete će izbjeći razvoj neželjenih posljedica.
READ  Specifična težina urina ispod normale: uzroci niske relativne gustoće

Na порокам ЧЛС kod novorođenčadi dovode odstupanja pri внутриутробном razvoju mokraćnog sustava. Među glavnih uzroka anomalija ispuštati štetne utjecaje otrovnih tvari i infekcija na organizam majke, i genetske predispozicije. Metode dijagnostike, korekcije ili liječenje ovisi od samog mane i njegov utjecaj na tijelo.