Čaj, kava u slučaju cistitisa: možete li piti, utjecaj na organizam

Kada se bolest mokraćnog mjehura prikazani pijte puno vode i dijetetski namirnice. Važno pitanje o tome može li se piti kave na cistitis ili bolje ga zamijeniti čajem i drugim pićima? Osim toga, za liječenje cistitisa potrebno je redefinirati prehrani, stoga nudimo shvatiti koliko su kompatibilni čaj, kava i cistitis, imena kojih proizvoda treba uzeti u obzir pri sastavljanju meni?

Važnost prehrane

Prehrana u liječenju cistitisa je potrebno faktor ozdravljenja. Dijeta prehrana ne zamjenjuje uzimanje lijekova, ali se znatno povećava učinkovitost liječenja. Olakšanje u slučaju cistitisa dolazi vrlo brzo pokrenuti ako uravnoteženih jesti, to jest napuniti prehranu povrćem i voćem, i u potpunosti eliminirati «junk» hranu. Postoje neke osobine hrane za oslobođenje od cistitis. Bubrezi, koji su izravno povezani s mjehurom, imaju svoje dnevne ritmove. Zbog toga prehrani kod upale sluznice mokraćnog mjehura gradi, tako da u prvoj polovici dana потреблялась više калорийная hrana, a do večeri, samo osnovna hrana.

Biti dijetetski meni treba s oprezom. S obzirom da su mnogi proizvodi imaju poseban utjecaj na organizam, od nekih od njih na vrijeme, liječenje će morati odustati. Na primjer, ne možete konzumirati hranu koja pomaže akumulacije viška tekućine, što stvara dodatni pritisak na bubrege. Жаренная, kisela, dimljeni, previše slatka ili slana hrana, te agrume su, začini, umaci — to bi trebalo nedostajati u zdravstvenoj prehrani, da ne pogoršati loše stanje mokraćnog mjehura. Ali dobrodošli upotreba:

  • kiselo-mliječni proizvod;
  • sirevi;
  • pare povrća;
  • pluća juhe;
  • salate;
  • tjestenine.

Uzrok cistitisa se najčešće služi infekcija, zato za oporavak važno je osigurati način vaše piće. Dnevno treba popiti 2-3 litre tekućine. Ovdje se odnosi na neto ili mineralna voda, morse, kompot. Pri povećanju temperature, koja govori o razvoju upale, treba piti obične vode, prihvatljivo s limunom.

READ  Simptomi cistitisa i prvi znakovi: kako se on manifestira, dijagnostika

Može li kava akutni i kronični cistitis?

Proizvodi s kofeinom imaju afrodizijačka djelovanje na cijeli organizam, a često uzrokuju ovisnost. Tako popularan pitanje o tome koliko može popiti kavu kod bolesti mokraćnog mjehura? U ovom slučaju se pije kava, napitak se ne preporučuje, kao i njegovu uporabu negativno utječe na tijek liječenja.

Možete li piti čaj (crni, zeleni, biljni, s mlijekom)?

Crni čaj, posebno čvrsto pivo, sadrži puno tanina, agresivno djeluju na mokraćni mjehur i усугубляющих stanje tog organa. Tako ga koristiti istodobno uz liječenje se ne preporučuje. Najbolje je odabrati slabo pivo zeleni čaj ili bilo koji drugi biljni čaj, biljni čaj s ljekovitim učinkom. Zeleni čaj s mlijekom u slučaju cistitisa dobro smanjiti upalu i smanjuje bolne simptome.

Utjecaj kave i čaja na organizam kada cistitis

Postoje preporuke za обильному питью, pogotovo u početku bolesti. To obrazlaže činjenicom da je zbog čestog mokrenja, omogućena je brza izlučivanje bakterije koje uzrokuju upalu. Ali ovo pravilo se ne odnosi na kavu i čaj. Ta pića sadrže kofein i tanini, koji dovode do dodatne iritacije stijenke mokraćnog mjehura. I kava i čaj su diuretici svojstva, a kod upale pražnjenje je često otežano, zbog čega konzumiranje ovih napitaka može pojačati bol i sindrom izazvati komplikacije i smanjiti učinkovitost tretmana.