Буллезный cistitis kod djece i odraslih: liječenje, razlozi

Cistitis je prilično česta bolest. Odlikuje se upalni proces mokraćnog mjehura. Буллезный cistitis jedna je od uzročnika ove bolesti. On se odlikuje jakim oticanje sluznice. Ova bolest je karakteristično za žene, pogotovo u hladnom i kišovitom vremenu. Prvo, da se osjeća žena — bol prilikom mokrenja i nelagodu u donjem dijelu trbuha. Prilikom prve manifestacije буллезного cistitis što je prije moguće potrebno je potražiti savjet stručnjaka za obavljanje tretmana, kako bi izbjegli komplikacije. Буллезный cistitis nastaje usred započete cistitis, bez odgovarajuće liječenje. U tom slučaju, sluznica ljuska nepovratno mijenja svoj oblik i upalni proces sve veće. U grupi rizik od nastanka bolesti se nalaze ljudi koji imaju u svom tijelu upalni proces i smanjeni imunitet.

Razlozi буллезного cistitis kod djece i odraslih

Glavni razlog nastanka буллезного cistitis — гнойно-upalni proces, nastalu na sluznici mokraćnog mjehura. Osim toga, postoji još nekoliko razloga koji dovode do ove bolesti:

 • dugo stajanje na hladnoći;
 • infekcije;
 • problemi s опорожнением crijeva (česti zatvor);
 • nepridržavanje pravila higijene;
 • prethodno preuzete zaraznih bolesti, ginekološka ili урологические;
 • upalne bolesti, koje su kronični karakter.

Simptomi bolesti

Najčešće cistitis буллезный dijagnozom zajedno s уретритом. Najviše karakteristični simptomi bolesti su:

 • javlja se bol i svrab prilikom mokrenja;
 • mijenja miris i boju urina;
 • pojava krvi prilikom mokrenja;
 • blagi porast temperature tijela;
 • učestalo posjeta wc-a.

Cistitis u dječjoj dobi

Čak i u dječjoj dobi može patiti od manifestacija буллезного cistitis. Vrlo je važno na vrijeme otkriti i u potpunosti izliječiti bolest. Glavni simptom kod djece — groznica, opća slabost u tijelu i učestalo mokrenje. Manifestirati bolest može i kod dječaka i kod djevojčica. Pravovremeno kontaktiranje stručnjaka će vam pomoći spriječiti razvoj upalnog procesa i pojave komplikacija. Sluznica ljuska u mokraćnom mjehuru može biti nepovratne promjene.

READ  Protiv bolova u slučaju cistitisa kod žena, muškaraca i djece: lijekovi, narodni lijekovi

Upozoriti roditelje treba težine u dnu trbuha, česti posjeti wc-a i pritužbe na bolove. Također se može promatrati opća slabost i nedostatak apetita. Kod sasvim male djece tijekom mokrenja roditelji mogu obratiti pozornost na plač i histerija, nekarakteristicna je za uobičajenog ponašanja. Mala djeca sklona буллезному циститу zbog niskog imuniteta i neadekvatno poštivanje pravila osobne higijene, uzimanja određenih lijekova i zadržavanje mokrenja.

Liječenje bilo koje vrste cistitis kod djece bi trebao biti liječnik. Nakon provođenja ankete dodjeljuje se tijekom liječenja i prehrane. Za oporavak je potrebno uzimati antibiotike i уросептики. Precizno doziranje i način primjene lijekova ukazuje stručnjak. Ovi lijekovi omogućuju da ponovno bilanca tvari i uništi uzročnika bolesti. Dijeta je neophodna za potpuni oporavak organizma. Isključiti iz prehrane je potrebno jake i previše masnu hranu. Korisni će biti mliječni proizvodi, povrće, voće, ljekovito bilje i low-fat vrste riba i mesa. Potrebno je obilno piti. To može biti mineralne vode ili biljnih preparata. Posebno treba obratiti pažnju na diuretici naknade.

Da biste dobili osloboditi od буллезного cistitis, mora se pridržavati pravila osobne higijene. Donje rublje treba mijenjati ne manje od dva puta dnevno. Подмывание mora biti ujutro i navečer (prije spavanja). Roditelji bi trebali obratiti pozornost na prevenciju nastanka bolesti i prelazak bolesti u kronični cistitis. Za djecu je potrebno odabrati dječji sredstva za osobnu higijenu i ojačati imunitet.

Dijagnoza i liječenje

Za pravilne dijagnoze i određivanje točne dijagnoze održava se niz kliničkih i laboratorijskih istraživanja. Najvažnije istraživanje — цистоскопия. Provode ovu dijagnozu samo u slučaju kada je bolest se nalazi u kroničnom obliku ili u potpunosti nedostaje. Pri akutnoj fazi буллезного cistitis takav postupak je kontraindicirano. Zahvaljujući цистоскопии kod kronične буллезном cistitis specijalist određuje žarišta upale želučane sluznice мочеполового organa. Zatvoriti pozornost liječnik pridaje istraživanju stijenke: bočni, stražnji i prednji. U zdrave osobe, sluznica ima blijedo-ružičaste boje. Kada буллезном cistitis karakteristična boja svijetlo-crvene boje. Zahvaljujući рентгену može odrediti урологические bolesti koje prate циститу. Kako bi provjerili ispravnost postavljenu dijagnozu, mogu propisati dodatne ankete: цистография i уретрография. Obavezne analize:

 • ukupna analiza urina;
 • бактериологический mokraće;
 • ULTRAZVUK mokraćnog mjehura;
READ  Otežano mokrenje kod žena: uzroci , liječenje problema

Nakon provedenog istraživanja i postavljanja točne dijagnoze stručnjaka imenuje liječenje. Precizno doziranje i način primjene liječnik propiše, počevši od oblika bolesti i zdravstvenog stanja osobe. Osnovni lijekovi:

 • antibiotici;
 • anti-upalni lijekovi;
 • imunomodulatori.

Osim toga, stručnjaci preporučuju da se podvrgne fizikalnu terapiju. Što više vremena provoditi na svježem zraku. Samo treba toplo i ne biti na izložen promaji. Za održavanje zdravlja i fizičke forme, možete odabrati za sebe, sport i dati mu svaki dan barem sat vremena. Strogo je zabranjeno baviti samo-liječenje. Pogrešan pristup može dovesti do pojave takvih srodnih bolesti: гематурия, pijelonefritis i zatajenje bubrega. Na svoje zdravlje treba tretirati pažljivo. Osim liječenja lijekovima, treba držati dijetu. Želite odustati od pržene i ljutih jela, pušio i ukiseljeno proizvoda.