Bol u bubregu prilikom fizičkih aktivnosti: liječenje, simptomi

Bol u leđima u području bubrega tijekom hoda može se govoriti o kršenju rad ovog tijela. Ignorirati to ni u kom slučaju ne može, i kad prvom prilikom potražiti liječničku pomoć. Tek nakon toga, kako će se utvrditi točnu dijagnozu, krećemo na liječenju. Često se dešava da simptomi mogu zbuniti pacijenta, sugerirati da je problem povezan s drugim tijelima. To je razlog zašto je važna profesionalna dijagnostika i savjetovanje stručnjaka.

Uzroci bolova

Uzroci bolova prilikom fizičkih aktivnosti mogu biti potpuno različiti: tumor u почке ili malar, tromboze i ateroskleroze bubrežnih arterija, cista, glomerulonefritis i čak i tuberkuloze. Uvijek se to dogodi u trudnoći, a kao rezultat različitog stupnja ozljede. Osim toga, bol za vrijeme hoda se može manifestirati u akutni аппендиците, prostatitisa, аденоме. Degenerativne i kila previše pratnji poput bolova tijekom vožnje. I to nije cijeli popis razloga manifestacije su bol u području bubrega.

Bolne senzacije, njihove osobine, симптоматика

Bubrežne bolesti mogu se miješati s drugim bolestima. Холецистит, žučni kamen bolest, herpes zoster, bolesti crijeva, pa čak kralježnice, neuralgija, upala privjesaka — simptomi ove bolesti su slične, a znači самодиагностикой, a posebno za samo-liječiti, ni u kom slučaju ne smije upuštati. Prvi znak nepravilno funkcioniranje unutarnjih organa smatra se da je to bol pri hodanju ispod slabina, koja postupno prelazi u želudac, a zatim опоясывает donji dio tijela. A ako je to povećava temperaturu i prisutna je opća slabost — bubrezi izričito zahtijevaju ankete kod liječnika.

Bol u bubregu tijekom vožnje

Često ljudi imaju bolne senzacije u bubregu tijekom vježbe:

 • brzo hodanje;
 • trčanje;
 • jahanje na biciklu;
 • vježbe u teretani.

Prema statistikama, zatajenje bubrega došlo je kod oko 3% populacije u svijetu.

Simptomi koje određuju stanje

Akutna bol u igri parova organima, kao rezultat fizičkih opterećenja, može biti popraćen sljedećim simptomima:

 • Slabe udaraca straga na rebra u pratnji hitne bolova u bubregu.
 • Česte i bolne potrebu za mokrenjem.
 • Ujutro se događa отекание ekstremiteta.
READ  Ургентное urinarne inkontinencije kod žena: liječenje

Ako je bol u bubrezima pri hodanju prigovaralo, монотонная, тянущая i выматывающая, onda nakon dva-tri mjeseca bolest se može pripisati nizu kroničnih. Najčešći bolesti vjeruju upala лоханок bubrega — pijelonefritis. Bol tijekom kretanja očituje na lijevoj ili na desnoj strani donjeg dijela tijela.

Dijagnostika patologije

Kada se pacijent tretira svoje problem na specijalisti, dijagnostika se provodi kroz:

 • analiza urina — analiza koncentracija proteina i dostupnost krvi, što rezultira физ. opterećenja;
 • provjere uzoraka krvi;
 • kvalitetan inspekciju i palpaciju.

Najučinkovitiji način smatra ultrazvučna dijagnostika, jer mnoge bolesti se mogu otkriti upravo s njom. I već kao i dodatni načini za ankete se koristi допплерография, magnetska rezonancija i ангиография. Liječnik tijekom razgovora s pacijentom svakako obraća pažnju na zarazne bolesti koje su premještene su bolesni, kao i na prisutnost mehaničkih oštećenja organa u prošlosti.

Liječenje bolova bubrega prilikom fizičkih aktivnosti

Nakon što je provedena sveobuhvatna dijagnostika stanja pacijenta i dijagnosticirana, možete otići na liječenje. Ni u kojem slučaju nije prihvatljivo baviti samo-liječiti, jer to ne samo da će poboljšati situaciju, ali i pogoršati. U najboljem slučaju pacijent biste dobili osloboditi od simptoma, a to je glavni izvor bolesti neće izliječiti.

U zavisnosti od indikacije bolesti se liječe na tri načina:

 • физиотерапевтически;
 • za lijekovima;
 • kirurški.

Najefikasnije — kombinacija narodnih metoda liječenja sa zdravstvenim. Ali i pri prvom i pri drugom obliku konzultacija s liječnikom obavezna, jer je upravo liječnik preporučuje ni plan liječenja, koja će biti optimalna u određenoj situaciji. Korisno je piti što više čiste vode, sok od brusnica morse, biljne čajeve od koprive, uvijek koristite polje preslica, celer i peršin. To je pogodno za čišćenje i dezinfekciju tijela.

Na prvi znak bolesti je važno za ocjenu prehrana. Pravilno odabranih dijeta pomoći će ublažiti stanje pacijenta i da će ubrzati proces ozdravljenja. Želite isključiti upotreba sljedećih proizvoda:

 • rabarbara i kiseljak;
 • rajčica;
 • krupan čaj i kava čineći objekte;
 • masno meso i čokolada;
 • sol u bilo kojem obliku;
 • alkoholna pića.
READ  Kalcijum u mokraći: što to znači, ako nadograditi u analizi суточном

Tretman u опущении bubrega

Ako bubrezi bolan pri hodanju, to može svjedočiti o опущении. U početnim fazama pati preporučuju nositi zavoj i ispuniti poseban kompleks vježbi. U posebnim slučajevima, kada je pacijent progoni jaka изматывающая bol, kronična upala bubrega, krvarenja, transformacija ili čak bubrega djelomično gube funkciju, — je kirurški zahvat.

Kad je upala u bubregu tijekom ptoze pati dodjeljuje se uzimanje antibiotika.

Cilj operativnog zahvata je da se u utvrđivanju bubrega u pravom položaju, uz mišićima trbušnog zida. Da je operacija bila uspješna, za tri dana prije održavanja pati preporučuju spavati u krevetu, gdje приподнимается donji rub. U istom položaju pacijent provede neko vrijeme nakon kirurške intervencije. Mirovanje pomaže vratiti zdravlje i snagu. Kasnije krevet je smanjena, a pacijent postepeno, bez naglih pokreta, počinje hodati.

Pažljivo praćenje zdravlja treba da se stalno. Kada изнуряющих bolova u bubrezima dok hoda treba odmah kontaktirati liječnika. Ovaj parovima organ obavlja najvažnije funkcije u ljudskom tijelu, a to znači da je potrebno posvetiti mu posebnu pozornost. Treba imati na umu da je liječenje bolesti u ranoj fazi prolazi mnogo lakše i brže, tako da trčanje nije moguće.