Bol u bubregu noću: uzroci, dijagnostika

Bubrezi — jedan od najvažnijih organa u ljudskom tijelu, normalno funkcioniranje koji je osnova za dobro zdravlje i dug život. To su glavni pomoćnici u procesu мочевыделения, koje rade 24 sata dnevno, pomaže osloboditi tijelo od nepotrebne toksine i u odličnom stanju nikada ne daju o sebi znati. Međutim, analizirajući najčešće se nalazi bolesti, kojima je izloženo čovječanstvo, treba napomenuti da su bubrežne bolesti zauzimaju daleko posljednje mjesto. Svaki treći stanovnik planete zna što je to.

Razlozi za bol u području bubrega noć

Bol u bubregu — je ozbiljna stvar. Prilikom prve manifestacije se ni u kom slučaju ne biste trebali oklijevati, treba hitno uputiti na specijalistički i, u slučaju potrebe, proći tretman. Ali kako eliminirati bol u bubrezima i liječiti ih, prva stvar koju je potrebno izdvojiti razloga nastanka ove boli. Uostalom, oznaka tretmana bez ispravno je bio dijagnoza je nemoguće.

Prije nego što razumjeti razloge, morate biti sigurni da će to boljeti bubrezi. Često kod bolesti kralježnice, kada postoji upala slijepog crijeva, u procesu podizanja tjelesne temperature, bol daje u području bubrega, iako u stvari, oni su ovdje, bez obzira što. Ali ako ste 100% sigurni da je krivac muke su to oni, onda već možete početi pronalaženju uzroka bolesti.

Najčešće je glavni razlog, zbog čega se pojavljuje bol u почке, je zarazna oštećenje tkiva i, kao rezultat, upala. Ako manifestacija bol noću kad sanjaš, izražava puno jači nego dan, i u ležećem položaju, ona se manifestira intenzivnije i ometa san — to je siguran znak manifestacije upale u mokraćnom mjehuru.

Zašto boljeti bubrezi noću, ili zašto su bol u principu, treba shvatiti stručnjak. Treba imati na umu da ručnog dijagnoze i donošenje odluke o liječenju nicemu dobrom ne vodi. Ne zaboravite, da samo iskusni liječnik na temelju provedene dijagnostike i rezultata analize može staviti pravu dijagnozu i odrediti odgovarajući tretman, bez štete za zdravlje. Samo-samo naškoditi zdravlju i oduzeti skupe vrijeme.

READ  Vitamini, lijekovi, ako se zatajenja bubrega

Karakter bolova i popratni simptomi

Bubrežne bolesti imaju individualne karakteristike i simptome. Glavni simptomi, koji su precizan pokazatelj problema s bubrezima, postoji povišena temperatura, bol u križima, oštar bol osjete prilikom mokrenja, ili mutne mokraće, natečenost pa čak i pogoršanje vida.

Bolesni bubrezi mogu ukazati na prisutnost većih problema na različite načine. Karakter takvih bolova je raznolika. U medicini čak i luče više ih vrsta:

  • akutna (jaki);
  • tupa;
  • prigovaralo.

Akutni bol je češće ukazuje na ozbiljan upale ili je glavni znak začepljenja mokraćnih kanala. Tupi bol se javljaju kao posljedica zaraznih lezija bubrega. A ako bol ima bolan karakter, onda je najvjerojatnije uzrok patnje je formiranje bubrežnih kamenaca.

Uklanjanje boli kod kuće

Obratite самолечению, kada boli bubreg — vrlo nepoželjno. Zdravlje — ono što je najvažnije, što samo može biti, i šaliti se s tim ne vrijedi. Ali ako tolerirati brašna već jednostavno nema snage, dok se obratite stručnjaku u ovom trenutku ne postoji mogućnost, potrebno je znati nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći ukloniti bolan osjećaj i уменьшат muka:

  • Savjet # 1. Više tekućine. Svima je poznato da pijenjem puno vode, čovjek osigurava konstantan protok tekućine kroz bubrege. Voda pomaže izlučivanje bubrega neželjenih bakterija, toksina i mrtve stanice. Još jedan veliki plus je to da je prolaz veće količine tekućine potiče izlučivanje malih bubrežnih kamenaca.
  • Savjet # 2. Topli oblog. Uopće nije vijest, da se toplina na najbolji mogući način ublažava stres i ubrzava cirkulaciju krvi u ljudskom tijelu. Usvajanje toplo (ne vruće) kade tijekom pola sata ili prekriveni na bolno zemljište topli oblog će odličnim pomoćnicima i pomoći će smanjiti bol osjete u bubregu.
  • Savjet # 3. Sok od brusnica. Sok od brusnica — odličan antioksidans i najbolje sredstvo za prevenciju zaraznih bolesti bubrega. Osim toga, урсуловая kiselina koja ulazi u njegov sastav, sprečava stvaranje bubrežnih kamenaca. Tako da par čaša sok od brusnica, выпитых tijekom dana, pomoći će riješiti muka.
  • Savjet # 4. Brže u kadu. Svima je poznato da je u kupelji proces znojenje se događa mnogo brže nego obično, i kroz kožu će se pojaviti u nekoliko puta više loših toksina, koji su uzrok upale. Plus na sve, treba napomenuti da je opterećenje bubrega nakon kupke puno manje, jer se iz organizma izlučuje nepotrebno tekućina.
READ  Analiza urina na kateholamini: indikacije, kako se pripremiti

Dijagnoza i liječenje

Neophodan korak prilikom lošem dobrobit povezan s болевыми senzacija u bubregu, je njihova dijagnoza. To je niz postupaka, koji se održavaju stručnjak, koji je rezultat istraživanja omogućuju odrediti uzrok boli i poduzeti potrebne mjere. Ova dijagnostika uključuje tri faze: savjetovanje od strane stručnjaka, u provođenju istraživanja s pomoću высокотехнологического opreme (MR, rtg) i laboratorijsko istraživanje (analiza urina, krvi). Tek nakon tri faze istraživanja može postaviti točnu dijagnozu i odrediti pravilan tretman bez štete za zdravlje.

Što se tiče tretmana, treba reći da je tu puno opcija, baš kao i mnoge oblike bolesti bubrega. Nakon uspostave odgovarajuće dijagnoze stručnjak piše potrebne namjene, kojih se treba strogo pridržavati. Ali univerzalne preporuke, koje će u bilo kojem slučaju, su pravi način prehrane smanjenje konzumacije soli, kalija i fosfora. Potrebno je pažljivo slikati prehranu s liječnikom. Samo on može da ukaže na prave i нерекомендованные hrane, uzimajući u obzir dijagnozu.