Boja i miris urina u slučaju cistitisa: uzroci promjena

Neugodan miris urina prilikom cistitis se odnosi na glavni simptom ove bolesti. U normalnim stopama урина mora biti žute boje s dozom slame i sa specifičnim, ali ne i odbojan miris, miris urina kod žena pacijenata циститом ima opor miris, zbog pogotkom u urin i gnoj, krv, bakterije.

Razlozi promjene mirisa i boja urina u slučaju cistitisa

Sustav isticanje urina je odgovoran za izlučivanje tjelesne tekućine, reciklirani bubrezima. Podaci tekućine imaju određene karakteristike, na primjer, miris, sastav i boja. Promjena urin govori o razvoju bolesti kao što su cistitis. Odrediti sastav урины moguće tek u laboratorijskim uvjetima, ali promjena ostalih pokazatelja urina lako otkriti sami. Na proces promjene pokazatelja u mokraći utječe na povećanje ketone, crvenih i bijelih krvnih zrnaca. Utjecati na miris i boja mogu uzimaju lijekovi ili ulazak u urin уробилиногена ili bilirubina.

Što znače različite boje urina (crvena, smeđa, žuta)?

U slučaju cistitisa boja urina događa smeđa, crvena, žuta. Урина postaje mutna, tamna, neprozirna, otkrivaju pahuljice. Pink ili svijetle urin crvene boje u ovoj bolesti govori o чешуйчатом шелушении epitela mokraćnog mjehura zbog upale. Tamna i smeđi urin ukazuje na prisutnost gnoja, ponekad s dozom krvi. Svijetlo žuta mokraća s neugodan miris može se javiti zbog uzimanja уроантисептиков, imaju izražen antimikrobni učinak.

Što pokazuju testovi?

Na temelju izvedbe testa, liječnik propiše lijek, ovisno o stadiju bolesti i uzrok. U sastavu урины stručnjaci obratite pozornost na takve promjene: prisutnost hemoglobina, proteina, уробилиногена, bilirubina, razina ketonskih tijela i bijelih krvnih stanica, gustoća урины i na ono koje je boje mokraća pri cistitis.

Hemoglobin govori o povredama, kao i u urinu prisutni ne treba. Protein, уробилиноген, билирубин i crvena krvna zrnca biti prisutni u mokraći trebali, ali s pojavom bolesti njihov broj značajno povećava, a to daje jak neugodan miris. O stanju bubrega može govoriti, počevši od gustoće урины. Promjene boje урины, visok broj bijelih krvnih stanica i ketonskih tijela u istoj mjeri obavijestiti o pojavi bolesti.

READ  Procjena ukupnog analiza urina kod djece: tablica norme dijete

Liječenje cistitisa

Kompetentno sastoji liječenja osloboditi od cistitis za 2 tjedna. Za otklanjanje bolnih senzacija je propisan «Дротаверин forte», «Ali-шпу», «Спазоверин». «Уреацид», «Эспа-Фоцин», «Зеникс», «Нитроксолин» — antibakterijska sredstva su glavna komponenta liječenja. Liječnik propiše dodatne lijekove ako rezultati istraživanja su pokazali prisutnost gljivice ili viruse. Tijekom terapije se preporučuje provesti istraživanje organizma za identifikaciju mogućih žarišta upale, pratiti rad organa GIT. U liječenju cistitisa korisne kitnjaka kupke, oblozi i primanje preparata od ljekovitog bilja, ali je savjetovanje s liječnikom prije započinjanja tih postupaka potrebno.

Prevencija

Da se izbjegne pojava bolesti može se, prateći nekoliko jednostavnih pravila. Treba izbjegavati переохлаждений kao u hladno doba godine, tako i tijekom ljeta (na primjer, promijeniti kupaći kostim nakon plivanja), obratiti pažnju na osobnu higijenu. Odlična prevencija, cistitis će postati poštivanje sljedećih preporuka:

  • odabrati donje rublje od prirodnih materijala;
  • pravovremeno rušiti mjehur;
  • pažljivo se odnositi prema izboru sredstava za osobnu higijenu;
  • u kritičnim danima dati prednost прокладкам;
  • smanjiti prisutnost u prehrani akutnog, masnog, slanog;
  • voditi agilan stil života.

Za prevenciju cistitisa potrebno je piti dovoljno tekućine (barem 2 litre dnevno), odustati od спермицидов, u skladu skromnu aktivnost u intimnom životu, provoditi rutinske medicinske preglede jednom godišnje, ne nosi bič, previše usku i pripijenu odjeću, pri малоподвижной poslu da se razbija na 5-10 minuta da se malo ugrijemo.