Cistitis se prenosi spolnim putem? Odgovor na pitanje

Cistitis je upala sluznice mokraćnog mjehura, jedna od najčešćih bolesti kod žena. Gotovo svi od nas barem jednom u životu susreo s takvim problemom.

Možemo li uzeti u obzir bolest isključivo žensko? Ne, naravno, iako i muškarci oboljevaju циститом puno rjeđe. Kako muškaraca tako i žena, zanima isto pitanje: zarazna li cistitis, prenosi se da li je on spolno prenosivih bolesti.

Dva oblika cistitis

Cistitis je od dva oblika: infektivne i неинфекционной. Prvi može nastati ako u tijelu postoji infekcije uzrokovane e. štapić i хламидиями. Prenosi li cistitis spolno prenosive bolesti? Evo ti nešto mikroorganizme i može jedan partner prenijeti na drugu spolno prenosivih bolesti. Drugi se pojavljuje zbog upalnih procesa u tijelima reprodukcije, tumora, prisutnost kamenaca u mokraćnom prolaz.

Kliničke manifestacije

Upala sluznice mokraćnog mjehura mogu se saznati na učestale mokrenjem, koje je praćeno bolovima. Usred bolesti oboljeli izlučuju urin мутного boje, a ponekad i krv na kraju mokrenja. U nekim slučajevima može popeti temperatura, bolestan osjeća opća slabost. Pojavljuje se stalna želja za mokrenjem. Po završetku mokrenja se javlja oštar bol u dnu trbuha.

Uzroci cistitisa

Kako prenosi cistitis? Bolest ne odnosi se na broj spolno prenosivih. Ali spolno prenosive bolesti se mogu unijeti bakterije, aktivna aktivnosti koji može pokrenuti upala mokraćnog mjehura. Žene su zbog anatomskih obilježja zaraze escherichia štapić i хламидиями puno više od muškaraca. Oni mogu poslati ih vašem seksualnom partneru, ali to se događa vrlo rijetko, budući da je kod muškaraca dug mokraćnu cijev i bakterije ne uspijete doći do mokraćnog mjehura, kao što su oprani i обеззараживаются mokraćom.

Венерологические infekcije uzrokovane трихомонадами, микоплазмой, гонококками, уреаплазмой i prenosive spolno prenosive bolesti također mogu pokrenuti upalnog procesa na sluznici mokraćnog mjehura. Primjena kondoma može smanjiti rizik od infekcije.

READ  Ovulacija je nakon otkaza u redu, mogućnosti oporavka

Bolest se može uzeti kronični karakter. Razlog za to je loš rad imunološkog sustava. Ako kronični cistitis se ne liječi, a kasnije će već biti teško bez kirurške intervencije. Prava terapija je proveo u početnoj fazi bolesti, u stanju zaštititi od prelaska cistitis u kronični oblik. Važno je da partneri пролечились zajedno, jer se u protivnom može заражаться na neodređeno vrijeme, a učinak liječenja će se svesti na nulu.

Dobiti jaka upala mokraćnog mjehura može, ako dugo vremena biti na hladnoći. Hlađenje organizma, nedovoljna higijena spolnih organa, česta promjena seksualnih partnera — najčešći uzrok upale želučane sluznice mokraćnog mjehura.

Mjere prevencije

Kako bi se izbjeglo cistitis, morate paziti na svoje zdravlje. To znači odustati od slučajnih spolnih odnosa. Tijekom seksa s partnerom, u zdravlje koje niste sigurni, treba koristiti sa sigurnosnim mjerama. Po mogućnosti nakon svakog seksualnog odnosa isprazniti mjehur. Kada je vani hladno, potrebno toplo se odjenuti, kako bi se izbjeglo hipotermije. Koliko mogućnosti ojačati svoj imunitet i kod članova svoje obitelji, jer cistitis može razviti čak i kod male djece. Svakih šest mjeseci posjetiti liječnika. Redovito pratiti гигиеной intimne zone.

Držeći se ovih jednostavnih pravila, lako je čuvati sebe od ove vrlo neugodne bolesti.