Вазомоторный rinitis: kako da prođe operacija, indikacije, kontraindikacije, rehabilitacija

Kako se odvija operacija pri вазомоторном рините?

Upala u području nosne šupljine bez akutnih simptoma i pogoršanja zdravlja, zove вазомоторным rinitisom. Ali nedostatak znakova karakteristično samo za početne faze rinitisa. Pri progresivnoj rinitis, pacijent počinje mučiti stalno začepljen nos, nedostatak nosom disanja, bolne senzacije u glavi i druge znakove. Prilikom kontaktiranja liječničku pomoć liječnici-отоларингологи propisan konzervativno liječenje, ali kad ga neučinkovitosti dodjeljuje operacijsko liječenje вазомоторного rinitis.

Za kirurški zahvat, treba se pripremiti i kod dugotrajnog liječenja, kada сосудосуживающие i hormonalni lijekovi više ne percipiraju u organizmu. Operacija pri tom рините ostaje jedina mogućnost za uspješan oporavak bez opasnih posljedica.

Znakovi i simptomi rinitisa вазомоторного

Najviše najrašireniji oblik rinitisa – to вазомоторный rinitis. On se pojavljuje u ljudi bez obzira na dob i navike. Nedostatak nosom disanje i stalno začepljen nos, uz obilne ljigav sekreta smatraju glavnim simptomima вазомоторного rinitisa.

Ova vrsta rinitis je popraćena osjećajem vanjskog predmeta u nosne šupljine. Takvi znakovi djeluju pacijentu na živce i prilično snažno smanjuju kvalitetu života pacijenta.

U ranim danima upale pacijent ne može osjećati simptome ili pomiješati ih s običnim rinitisom.

No, nakon nekoliko dana, a ponekad i tjedana, kod pacijenta se pojavljuju znakovi intoksikacije, poremećen san i gubi apetit.

U to isto vrijeme je pacijent primoran da diše samo kroz usta, jer začepljen nos, samo da napreduje. Na druge simptome rinitisa su:

 • recepcija kongestija nosa,
 • potpuni nedostatak nosom disanje, disanje kroz usta;
 • obilan iscjedak iz nosa;
 • sužavanje krvnih žila;
 • odabir prozirna sekrecija;
 • obrazovanje hrkanje;
 • konstantan umor;
 • bol u glavi;
 • nizak pritisak;
 • strah od svjetlosti, suzenje, bol osjete u глазницах.

Odrediti stupanj i vrsta upale je potrebno uz pomoć liječnika. Nakon pregleda, otorinolaringolog donosi stupanj upale i njegovu lokalizaciju, a također određuje koliko se ozbiljno отекла sluznica šupljine nosa.

Kada вазомоторном рините je potrebno utvrditi postojanje zakrivljenosti nosne pregrade.

Definitivna dijagnoza može se staviti samo nakon prikupljanja uzimanje i analiza simptoma. Osim toga, specijalist treba provesti detaljan pregled putem endoskopije i x-zraka. Ako je istraživanje pokazalo izuzetno koja se nalazi fazi, pacijent je propisana hitna operativna intervencija.

Kako se odvija operacija pri вазомоторном рините

Ako pacijent dijagnosticirana вазомоторный rinitis, operacija u većini slučajeva smatra se da je jedini izlaz. Smatra se da je kirurški zahvat pri ovom obliku rinitis je jedini efikasan način. To vam omogućuje da biste dobili osloboditi od akutnih simptoma upale i vratiti funkciju dišnih putova.

Odmah nakon operacije pacijent se oporavlja nosna dah i uklanjaju sve sluzavi iscjedak, bol i druge simptome rinitisa.

Tijekom operacije pacijentu se uklanjaju najsuptilnije pleksusa dio sluznice nosa.

Upravo zbog njih se javlja upala nosne šupljine, a kada pravo uklanjanju uzroka, pacijentu se vraćaju osnovne funkcije. Nakon što je njihovo uklanjanje, oporavlja šupljine nosa i nosna dah.

Ova operacija se smatra jednim od najučinkovitijih i pri tome малотравматичной.

U toku postupka pacijent ne očituje se krvarenje i ne postoji rizik od infekcije nosne šupljine. Ako se nakon operacije, pacijent će se poštivati osnovna pravila prevencije, вазомоторный rinitis na dugo vrijeme će nestati iz života pacijenta.

Cijeli postupak traje oko dvadeset minuta, a samu operaciju provode se pod lokalnom anestezijom. Nakon uklanjanja tanke povećanjem visoku magiju funny kombinacija u brisu dio pacijent mora biti pod nadzorom liječnika, ali u roku od sat vremena, nakon čega je provedena dodatna ispitivanja. Pomoću риноскопии liječnik provjerava rizik obrazovanja komplikacija.

Moguće komplikacije

Mnogo rizika, nakon zahvata nije primijetio. Ali, morate razumjeti da je utjecaj na sluznicu šupljinu uzrokuje gubitak integriteta krvnih žila. Nakon operacije pacijent se može stvoriti ožiljke. Takav proces se događa zbog utjecaja na tanke i dosta osjetljivu šupljine sluznice dijelu.

Ožiljci nisu opasne za zdravlje pacijenta, ali se može pokrenuti začepljen nos na malu količinu vremena.

Kada se operacija ne može provesti

Вазомоторный rinitis može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Najčešće je upala izaziva pojavu stalnih bolova u glavi i začepljen nos. Osim toga, kod pacijenta se javlja hrkanje, obilje sluzav sekrecija i slabost.

Disanja dovodi do manjka kisika, što može rezultirati određenim posljedicama za mozak i funkcije živčanog sustava.

Ako takav znak ne može bez operacije, ali prije nego je potrebno osigurati da pacijent nema oštrih kontraindikacija. One uključuju:

 • trudnoća;
 • hranjenje bebe na prsa;
 • poremećaj zgrušavanja krvi;
 • zarazne upale;
 • pogoršanje kroničnih bolesti;
 • akutne upalne procese u području gornjih dišnih puteva;
 • psihološki poremećaji.

Specijalist bi trebao saznati podatke nijanse u fazi dijagnosticiranja. U tom slučaju operaciju dodjeljuje nakon uklanjanja podataka faktora.

Zaključak

Učinkovitost operacije ovisi o vještini i опытности vašeg liječnika. Neposredno prije operativnog zahvata potrebno je osigurati u nadležnosti stručnjaka. Nakon operacije pacijent se mora pridržavati svih pravila prevencije i pratiti svoje zdravlje više pažljivo.

Rehabilitacijski period traje oko sedam dana. U to vrijeme je potrebno uzimati vitamine i biljnih dodataka, kao i ispiranje šupljina nosa soli rješenja i izbjegavati stvaranje корочек. Za to podmazati šupljine nosa uljima i мазями, propisane od strane liječnika. Osim toga, u rehabilitaciju naravno ulaze udisanjem.

Odmah nakon operacije, a već dva tjedna nakon, pacijent je kontraindiciran u bilo kakve fizičke aktivnosti, šetnje u kupelji ili sauni, kao i konzumiranje alkohola.

READ  Suha sluznica tijela: uzroci