Uklanjanje ciste u гайморовой пазухе — liječenje i operacija

Kako ukloniti cista u гайморовой пазухе?

Česte glavobolje, curenje iz nosa i заложение nosa dokaz o kršenju ljudskog zdravlja. Najčešće ovi simptomi upućuju na pojavu upale u гайморовой zoni.

Srećom, ova bolest nije agresivna. Ali u većini slučajeva, upala je uklonjena kirurškim putem.

Opće informacije o кисте гайморовой sa sinusima

Često встречающимся benigni bolest je upala u гайморовой području. Bolest ima oblik male krvne žile s эластичными zidova u obliku lopte. Količina, kao i mjesto, ovisi o individualnom strukture čovjeka.

Zbog strukture nosa, u kojem gotovo nema živčane završetke, cista teško primjetiti bez posebne ankete. Tako da mnogi ljudi neće primijetiti pojavu bolesti.

Bolesti nosa može biti potaknuta nizom bolesti. Glavni od njih su:

 1. upala sluznice;
 2. tumor.

Simptomi bolesti javljaju se tek nakon što cista ispunjava sve nosnu njedra. Onda čovjeku postane teško disati, javlja užasna glavobolja, bol i nelagodu u području obraza.

Drugim simptomima bolesti su:

 • Učmalost i iscjedak iz nosa;
 • Bol u očima;
 • Curenje iz nosa;
 • Sinusitis.

Za dijagnosticiranje uzroka upale je potrebno proći pregled kod liječnika-отоларинголога. U istraživanje je uključeno rendgensko, čime je odmah utvrditi točne dimenzije upale, mjesto i razlog za njen nastup.

Obično upala ima promjer u području dva centimetra. Ali mali cista primjetiti teško, jer ona nije uzrok tegoba i simptoma.

Ističe se nekoliko vrsta bolesti:

 • Ретенционные;
 • Lažno.

Ovisno o mjestu upale, razlikujemo:

 • Cista zuba;
 • Одонтогенную cista;
 • Ретенционную cista;
 • Cista lijeve i desne гайморовой sa sinusima.

Za dijagnosticiranje bolesti, obratite se tehničaru u servisu. Uz pomoć specijaliziranih uređaja poput endoskopa i ct, liječnik će utvrditi uzrok bolesti, njegova veličina i lokacija.

Uzroci bolesti mogu biti:

 • Zakrivljenost nosa;
 • Sinusitis;
 • Ne pravi ugriza;
 • Karijes;
 • Problematična korijen zuba.

Nuspojave djeluju česte glavobolje, jak umor i gubitak radne sposobnosti. U posebnim slučajevima može nastati gubitak pamćenja. Ne pritezati uklanjanja ciste u гайморовой пазухе.

Potvrda o uklanjanju upale

Nakon utvrđivanja simptoma, uzroka, pogon anketama liječnik propisuje tijek liječenja. Važno pitanje ostaje kako ukloniti cista u гайморовой пазухе?

READ  Endoskopska operacija na гайморовой пазухе

Prije svega pobrinite se da je pojava bolesti nije izazvala bolni zub. U tom slučaju tretman počinje sa izlet stomatologu. Nakon uklanjanja uzroka bolesti, bolest se neće самоустраняется i liječenje u tom slučaju nije potrebno.

Također liječenje ne trebati, kada je otkrivena cista tijekom tomografija lubanje. Ako je upala male veličine, i to vas ne remeti, nedostaju simptomi upale i pri dobrom zdravlju pacijenta, lijek nije propisan.

U tom slučaju pacijent mora pratiti razvoj i dimenzijama bolesti. Ako se u toku vremena ona je znatno povećanje u količini – obratite se svom liječniku.

Tradicionalne metode uklanjanja ciste

Danas je moguće cista u гайморовой пазухе bez operacije.

Na taj način će postati probijanje posebnom iglom. U tom slučaju, sadržaj je uklonjen, a sama upala se znatno smanjuje u količinama. Međutim, u ovoj fazi liječenja, cista može puna u kratkom vremenu, jer je ljuska ostaje na mjestu.

Liječenje farmaceutskim lijekovima nepoželjno. Masti i kapi može znatno naškoditi zdravlju i utjecati na širenje infekcije.

Treba znati da je fizikalna terapija, прогревания i druge manipulacije kućne ljubimce. Ovaj lijek može izazvati upalne procese između пазухами nosa.

Prilikom otkrivanja bolesti liječenje narodne metode prostorijama. U ovom slučaju to prouzroči znatnu štetu za zdravlje i može doprinijeti povećanju veličine ciste.

Kirurško uklanjanje ciste

Pod jakim беспокойстве u obliku nosna kongestija, bolovi u temporalnom području glave, гнойном гайморите, potrebno je kirurški zahvat u općoj anesteziji.

Međutim, vrhunac vrhunca jednostrane ili bilateralne upale želučane sluznice, operaciju potrebno odgoditi do potpunog ozdravljenja.

Neće cista eliminiraju kroz nos veze. Ako je upala otkrivena na dnu, postupak propisan pod otvorom gornje usne.

Nakon operacije pacijentu se provode fizioterapija uz pomoć čišćenja nosa.

Uklanjanje ciste гайморовой sinusa košta od 10 000 eura, ovisno o veličini i pojedinačnih slučajeva.

READ  Strep u nos kod beba: liječenje i simptomi, vrste

Postoje tri vrste operacija za uklanjanje ciste u гайморовой пазухе:

1. Rad na Калдвелл-Izlegu;
2. Operacija Денкера;
3. Endoskopska operacija.

Rad na Калдвелл-Izlegu

Rad na Калдвелл-Izlegu prepoznata kao zastarjeli oblik liječenja. Danas u metodu rada, napravili su značajne korekcije.

Među indikacije su kronično гнойное upala, ne поддающееся konzervativno liječenje.

Prilikom ove operacije se uvodi u olakšavanja bolova, u sastav koje ulazi malter новокаина.

Nakon toga je napravljen i trepanacija верхнечелюстной sa sinusima i uklanjanje ciste.

Pri ovom obliku operacije često se javlja травматизация.

Operacija Денкера

Operacija Денкера – to je obračun sa sinusima kroz prednje strane. Manipulacije su slični prethodnom metodom, ali inovacija se sastoji u mjestu brz pristup. U ovom slučaju i trepanacija se vrši kroz prednji zid, što omogućuje kirurgu lakše eliminirati upala.

Glavni nedostatak operacije – jaka травматизация.

Endoskopska operacija

Smanjenje tjelesne ozljede omogućila endoskopska operacija. Privlačnost endoskopa, čime se izbjegava posjekotina na licu, kroz lumena isključivo физиологичным način – kroz šupljine nosa. Trošak uklanjanja ciste u гайморовой пазухе эндоскопом je od 25 000 kuna.

Prevencija

Za prevenciju je važno pravovremeno liječenje prehlade, posebno hladno.

Akutni upale sluznice bend nosa, zbog različitih razloga treba se obratiti liječniku.

Tako što je curenje iz nosa i druge upale u nosu sposobni promijeniti strukturu, događa загрубение kože, začepljenja kanala.

Međutim, ako ste otkrili pojavu ciste ne uznemirujte se. Danas uklanjanje upale kirurški traje oko 20 minuta i vrlo rijetko izaziva komplikacije.