Sprej Гексорал u trudnoći: upute za uporabu, 1, 2 i 3 tromjesečju

Mogu li koristiti Гексорал sprej u trudnoći?

Razdoblje вынашивания dijete – nije pravo vrijeme za bolesti. Ali, nažalost, nitko nije imun. Visoka vjerojatnost dobivanja zaraznih bolesti dišnih putova tijekom smjene sezone i epidemije, kada se povećava broj ljudi zbog širenja virusa klima-drop način.

Smanjeni imunitet buduće majke osjetljiv na viruse. Pomoći u borbi protiv prehlade i PREHLADA će Гексорал.

O djelovanju

Antibakterijski sprej Гексорал pripada grupi обеззараживающих sredstava.

Dolazi u obliku otopine, sprej i tablete. Akciju su katastrofalne za broj patogenih mikroorganizama.

Lijek ima антимикробный učinak i često se koristi za borbu protiv ORL bolesti:

 • laringitis;
 • upala grla;
 • angina.

Preparat se preporučuje kod ORL oboljenja različite etiologije i pogodno za punu čišćenje usne šupljine od patogenih mikroorganizama. Moguća primjena lijekova s ciljem prevencije i nakon operativnog zahvata u ORL organa.

Korištenje za vrijeme берменности

Upute za uporabu: ne воспрещает koristiti Гексорал sprej u trudnoći. Ponekad sprej propisuju buduće majke, iako određene informacije o tome mogu li se prijaviti Гексорал sprej u trudnoći, nema.

O противопоказаниях ovog lijeka tijekom trudnoće priručnik ne sadrži informacije, tako i pun samopouzdanja, da lijek ne utječe na plod, također, nema.

Primjena lijeka zahtijeva oprez i nadzor od strane liječnika. Trajanje tretmana i doze određuje, to je isto.

Buduće majke koriste lijek, kao i obični pacijenti. O pozitivnom efektu nakon primjene Гексорала može suditi u prva 3 dana.

Utjecaj Гексорала u prvom trimestru

U prvih 12 tjedana вынашивания dijete formiraju vitalne sustave tijela djeteta. Bilo agresivni utjecaj, kao što su droga, može dovesti do nepopravljive posljedice.

Pažnja! Rizik od pobačaja je najveći na prvim tjednima trudnoće.

U ranoj fazi trudnoće sprej Гексорал se ne preporučuje. Zbog toga što ona sadrži vrlo jaki antiseptik, u stanju napasti u sistemski krvotok, bolje bi bilo loše najviše sigurno sredstvo. Bolje ne riskirati zdravlje buduće bebe.

READ  Upala uha: liječenje narodnih lijekova

Utjecaj Гексорала tijekom drugog i trećeg tromjesečja

Upute za лекарственному sredstvu dopušta korištenje Гексорала u kasnijoj trudnoći pod nadzorom liječnika. Za trudnice koje se nalaze na 2 i 3 tromjesečja вынашивания fetusa, među brojnim sredstava iz ORL bolesti, ovaj lijek ima najmanji štetu.

O svim mogućim neželjenim reakcijama preporučuje se saznati kod specijaliste. Ovdje pročitajte tome, da li je moguće primijeniti ovaj sprej za djecu.

Nuspojave kod trudnica

Prije svega trudnica treba promatrati od strane zdravstvenog stanja i praćenje pojava nuspojava. Kako je samo bilo kakvih negativnih reakcija treba otkazati korištenje spreja.

Tijekom вынашивания dijete, zbog korištenja Гексорала, mogu se pojaviti:

 • alergijske reakcije u obliku покраснений;
 • upalu i natečenost u tretirano područje;
 • kršenje okus senzacije;
 • promjene boje zubne cakline.

Trudnice pacijenti treba odustati od aerosola, ako ima idiosinkrazija na sastojke lijeka. Samostalna primjena lijeka ne preporučuje.

Vjerojatnost manifestacije nuspojava

Prema uputama na omotu nus-pojave pri upotrebi antiseptičkog sredstva se javlja prilično rijetko, manje od 1 puta na 10 000 slučajeva. I to mogu biti:

 • suhoća u ustima i grlu;
 • kašalj;
 • otežano disanje;
 • mučnina, povraćanje;
 • nadražaj sluznice.

Informacije o utjecaju lijeka na dijete oglasi Upravljanje санитарному nadzor kvalitete medicinskih pripravaka ne sadrže.

Kako primijeniti Гексорал tijekom trudnoće

Trudnice smiju se koristiti Гексорал samo u obliku aerosola s obzirom na sadržaj u rastvoru visoke koncentracije etilnog alkohola. Njegov negativan utjecaj na razvoj ploda nakon dospije u probavni trakt očito.

Pažnja! Kako biste spriječili prodiranje aktivnih tvari u posteljicu za liječenje buduće mame se koristi samo sprej Гексорал!

Poželjno navodnjavati sluznice usta nakon jela kako bi se izbjeglo dobivanje lijeka tvari u želudac. Pokušajte ne jesti i ne piti tijekom 4 sata.

Lijek se raspršuje na upaljene u roku od par sekundi, i pri tom konzervu sa sprej imaju uspravno. Postavljena terapijska shema predviđa двухразовое primjena lijekova — ujutro i navečer. Ali morate osloniti prije svega na preporuku liječnika.

READ  Ispljuvak bez kašlja kod odraslih: uzroci i liječenje iscjedak, učestalo pljuvanje

Trajanje liječenja tečaja uključuje 7 dana, međutim, može varirati prema svjedočenju i uputama svojeg liječnika. U iznimnim slučajevima moguće dugotrajnu primjenu antiseptik.

Гексорал, kao i bilo koji медикамент, ima niz kontraindikacija:

 • idiosinkrazija;
 • sklonost ka alergijskim reakcijama;
 • nedovoljan broj kolinesteraze u krvi;
 • oštećenja i rane u nosne i usne šupljine.

Gore navedene kontraindikacije zahtijevaju oprezna upotreba spreja Гексорал tijekom вынашивания fetusa.

Zaključak

Koristite sprej Гексорал dok se čeka bebu dopušteni na preporuku stručnjaka, iza kojeg ostaje pravo da sudi o prednostima i opasnostima lijeka na organizam trudnice.

Ispitivanja, iz očiglednih razloga, na trudnicama nisu provedena. Međutim, negativne kritike jednako nedostaje. Na današnji dan Гексорал ostaje efikasan je lijek u borbi protiv ORL bolesti. Ali treba nadopuniti liječenje Гексоралом s liječničke preglede kompleksa terapijskih mjera kako bi se postigla najbolji rezultat.