Sirup Геделикс u trudnoći: 2 i 3 tromjesečju, upute za uporabu

Mogu li uzeti Геделикс tijekom trudnoće?

U razdoblju trudnoće aktivnost imunološki sustav žene je znatno smanjen. Organizam postaje osjetljiv na viruse i болезнетворным bakterije. Značajno povećava rizik od infekcije, a to se liječi može daleko svim lijekovima.

Геделикс je jedan od onih lijekova, prijem kojih je dozvoljen u periodu вынашивания dijete. Lijek dolazi u obliku kapi i sirupa, u njegov sastav ulaze prirodni sastojci: eterična ulja (uključujući i камфорное), ekstrakti korisnih biljaka.

Геделикс: indikacije i kontraindikacije

Lijek dolazi u obliku kapi i u obliku sirupa. Za žene u periodu trudnoće može biti imenovan Геделикс bilo koji oblik izdavanja. Glavni čitanja na primanju lijeka mogu se smatrati:

 1. Kašalj, s отхождение sputuma.
 2. Bolesti bronhija infektivne prirode teško отхождением sputuma.
 3. Upalne i zarazne bolesti gornjih dišnih putova.

Važno. Медикамент može ući u sastav sveobuhvatne terapije ili djeluju kao glavni tretman. Ovdje sve ovisi o stanju pacijentice i vrijeme trudnoće.

Upute za uporabu sirup Геделикс u trudnoći govori o tome da se lijek ne isplati uzimati ako postoje sljedeće kontraindikacije:

 • idiosinkrazija jedne ili više komponenti sredstva;
 • sklonost ka alergijskim reakcijama različitih vrsta;
 • nasljedna netolerancija fruktoze.

Još Геделикс loše u kombinaciji s tabletama protiv kašlja, zajednički prijem 2 lijekova može biti uzrok predoziranja, simptomima koje vjeruju:

 1. Mučninu i последовавшую za njom povraćanje.
 2. Vrtoglavica, slabost, opći znakovi trovanja (proljev).
 3. Naglo nastala bol u želucu nejasne etiologije.

Kada se pojavi slične simptomatologije odmah obratiti liječniku i prekinuti uzimati lijek.

Геделикс za trudnice: sve za i protiv

Odgovor na pitanje može li se prihvatiti Геделикс tijekom trudnoće treba liječnik. Ako je doktor napravio takvo imenovanje, onda moguću štetu od uzimanja lijek je znatno niža u usporedbi s onima koji može uzrokovati tijelu žene infekcija ili upalna bolest.

U čemu su osnovne prednosti lijeka:

 • u sastav Геделикса sadrži samo povrće, prirodni sastojci, nema kemije;
 • nema ozbiljnih kontraindikacija;
 • sirupa ili kapi ne mogu dovesti do выкидышу ili imati ozbiljan utjecaj na rast i razvoj ploda.

Pomoć. Zahvaljujući prirodnom sastavu медикамент može biti registriran trudna žena, jer u službeni popis kontraindikacija za to stanje ne ima.

No lijeka ima i niz nedostataka, na njih se ubrajaju:

 1. Sposobnost da uzrokuju alergije. Tijelo žene u razdoblju trudnoće je sklona različitim alergijskim reakcijama. Čak i ako ranije slične pojave zabilježene su, dok je čekao dijete oni se mogu pojaviti.
 2. Nisku efikasnost. U nekim slučajevima медикамент ne može imati dovoljno utjecaja, iz tog razloga je njegova uporaba ne može smatrati prikladnim u nedostatku pozitivne dinamike kod pacijentice.

Proizvođači tvrde da je primijeniti lijek se može propisati samo liječnik. Klinička istraživanja u odnosu na trudnice ne provodi. Iz tog razloga teško je reći što je točno način медикамент utjecati na zdravlje djeteta i majke.

Dodijeliti sebi Геделикс se ne isplati uzimati ove lijekove potrebno je dogovoriti s liječnikom. Inače je velik rizik suočiti s neželjenim komplikacijama i nuspojavama.

Možete li spomenuti Стрепсилс u trudnoći? Saznajte više.

Kako ga uzeti?

Dozu treba dodijeliti kod doktora, pacijenti najčešće se propisuju kapi. Ali može se preporučiti za primanje i sirup. On ne sadrži šećer i ima lijep blagog okusa, konzistencije podsjeća melasa.

Dakle, ako liječnik nije napravio nikakve oznake, onda Геделикс u trudnoći u 2. trimestru može biti naznačeno u sljedećoj dozi:

 1. Minimalna može se smatrati doza od 7,5 ml dnevno, uzimati lijek najbolje podijeliti na 3 puta, odnosno na 2,5 ml sirupa зараз.
 2. Ako je potrebno, liječnik može povećati dozu do 10 ml, uzimanje droge se dijele na 4 puta, pojedinačna doza sirupa ne smije prelaziti 2,5 ml.
 3. Maksimalna smatra se doza od 15 ml. Uzimati lijek dijele na 3 puta, pojedinačna doza se povećava do 5 ml.

Kao što je uzimanje Kapi Геделикс u 2– 3 tromjesečja:

 1. Dnevna doza 75-90 kapi.
 2. Pojedinačna doza ne smije premašiti 30 kapi.

Pažnja! U 1. trimestru je bolje staviti minimalnu dozu ili odustati od korištenja lijek, ako postoji takva mogućnost. Pročitajte više nego što može da se liječi u tom razdoblju.

Lijek u obliku kapi, tako i u obliku sirupa se ne isplati da perete puno vode, možete napraviti nekoliko gutljaja. A najbolje je uzeti медикамент u čistom obliku. Razrijediti ga vodom, sokom ili čajem se ne preporučuje.

U kojim slučajevima se isplati prestati uzimati lijek:

 • posumnjate li da je došlo alergijske reakcije (svrbež, žarenje kože i kože i tako dalje);
 • ako nema vidljivog efekta nakon 3 dana korištenja lijeka, bilo koji oblik izdavanja;
 • ako se pojavi temperatura i druge znakove teške intoksikacije organizma;
 • ako imate mučnine, povraćanja ili druge znakove ste preosjetljivi lijeka.

U ovakvim slučajevima koristiti медикамент ne isplati. Bolje konzultirati svog liječnika za savjet. Staviti «eksperimente» sa porastom dnevne ili jednokratnu dozu također se ne preporučuje, jer to može dovesti do predoziranja.

Zaključak

Unatoč činjenici da je Геделикс lijek prirodnog porijekla njegov prijem potrebno je dogovoriti s doktorom. To će vam pomoći ne samo da bi izbjegli komplikacije, ali i znatno poboljšati učinkovitost terapije.

Liječnik ne samo da će odrediti optimalnu dozu, ali i vrijeme trajanja tretmana. Kompliment Геделикс drugim lijekovima kada je to potrebno, a također će se provoditi praćenje stanja pacijentice.

READ  Sredstva za ispiranje nosa: jeftini lijekovi i lijekovi