Репозиция kostiju nosa: što je i smanjenje nosa nakon prijeloma

Što je репозиция kostiju nosa?

Među svim slučajevima травматизации, fraktura nosa javlja češće. Takvu vrstu ozljeda može uzrokovati disfunkciju miris i dah. Najčešće ozljede su potrošačke karakter: u slučaju pada na скользком podu, bušiti ili modricama, kao i razne NESREĆE na vozilu ili u rezultat aktivne igre za djecu.

Postupak koji se vraća posljedice ozljede, zove репозицией kostiju nosa. To možete riješiti i poremećaja organa u slučaju loma ili modricama. Smanjenje nosa nakon prijeloma prilično bolan proces, za koji je potrebno pripremiti. Kako to učiniti ispravno i kako ide operacija saznati u ovom materijalu.

Što je репозиция kostiju nosa

Prijelom organa za disanje – česta pojava kod sportaša i ljubitelja aktivnih igara. Što je репозиция kostiju nosa, za ljude kao što je to poznato iz prve ruke. Ali za one, koji je suočen s tako faktor prvi put, potrebno je pojasniti da репозиция kostiju nosa nakon ozljede je potreban postupak za vraćanje funkcije nosa i otklanjanje drugih znakova nakon loma.

Nosna kost izložena oštećenja ili loma prilično često.

To je zbog анатомическим struktura i lokalizacije.

Najčešće grebanje organa za disanje iz sljedećih razloga:

 • modricama;
 • udarac;
 • aktivno bavljenje sportom;
 • bezobzirni igre;
 • borbe;
 • prometna nesreća.

Jednostavnost od ozljede nosa leži u njegovoj strukturi. Латеральный hrskavica, veliki крыловидный hrskavicu i лобный отросток gornje čeljusti su glavni kostiju u struktura nosa. Kada ih lomu pacijent osjeća sljedeće:

 • jaka bolan osjećaj u mjestu od ozljede;
 • veliki hematomi, ne samo na području poraza, ali i oko očiju;
 • oticanje lica;
 • poremećaj disanja;
 • jaka promjena strukture nosa;
 • obilna sluz ili stvaranje krvnih odabir.

Prva stvar kada травматизации nosa je potrebno odrediti karakter loma. To može biti ili zatvoren ili otvoren.

READ  Mast Вишневского kada гайморите u nos: naši i kako se prijaviti, kućno liječenje

U prvom slučaju, kožni pokrivač ostaje nepovrijeđen, ali iznutra se dogodilo offset lateral i velikog крыловидного hrskavice.

U drugoj situaciji pacijent može vidjeti kosti i traume kože kožu.

U oba slučaja morate što je brže moguće pozvati tim za «Hitne pomoći» ili sami uputiti u bolnicu. Drugi slučaj je moguć samo u slučaju pomoć drugih ljudi, jer pacijent ne može premjestiti.

Kada se prijavljuje za medicinsku pomoć pacijentu da za kratko vrijeme staviti dijagnozu. Za to je potrebno provesti vanjski pregled, saznati sve znakove i simptome provesti риноскопию i x-zraka. Na temelju podataka o pacijentu dodjeljuje operativna intervencija.

Kako prolazi kroz tretman

Samostalno obavljanje bilo kakvog postupka kada травматизации nosa prostorijama. Osim toga, da ne posjeduju potrebna znanja, pogrešne akcije možete pogoršati травмирование nosa. U slučaju modricama mekih tkiva, olupine kostiju, pacijent može provesti krivo smanjenje organa za disanje.

U tom slučaju, pacijenti se žale na česte kongestija nosa, pojava velikog broja sluzav iscjedak, otežano disanje, oticanje.

Zadržati estetsku ljepotu nosa, potrebno je provesti репозицию kostiju uz pomoć kvalificiranog liječnika.

Zapamtite da ovaj postupak nije jeftino, ali u slučaju sekundarne korekcije, nakon self-intervencije, postupak može postati još skuplje.

Izvršenje репозиции kostiju i organa za disanje obavlja u zatvorenom prostoru, stacionarni ne ranije od deset dana nakon ozljede nosa. Ako ste tražili mnogo kasnije, potrebno je provesti ринопластику, jer u mjestu modricama već formirana koštano žulj na ruci.

Provesti репозицию trebati tek nakon što sve navedene ankete. Taj postupak se smatra kirurške operacije, koja zahtijeva individualni pristup.

Glavni zadatak procedure – prilagodba nosa nakon травматизации, modricama ili bilo koje druge deformacije nosa.

Drugi neposrednoj zadatak репозиции je vraćanje funkcije disanja.

READ  Sprej protiv kašlja: popis i upute na аэрозолям (foto)

Provesti репозицию kosti može se i u slučaju promjene strukture nosne pregrade, dobne promjene ili patološke anatomije organa za disanje.

Sam postupak se odvija u lokalnoj ili općoj anesteziji. Vrsta anestezije je odabrana u svakom slučaju individualno i ovisi o karakteristikama organizma pacijenta.

Kontraindikacije

Smatra se da je ta vrsta operacije najčešće od svih vrsta operacija. Ali prije operativnog zahvata potrebno je instalirati kontraindikacije:

 1. Ne može se provesti репозицию u slučaju akutne upale unutarnjih organa (полисинусит, otitis, polipi).
 2. Kada je loše zgrušavanja krvi.
 3. U slučaju otkrivanja herpesa, prehlade ili drugih zaraznih lezije u području lica.

U svim ostalim slučajevima, ova operacija nije kontraindicirano.

Vrste репозиции kostiju nosa

Postoji nekoliko vrsta репозиции. Složenost operacije ovisi o obliku травматизации i njegove posljedice.

Razlikuju se kao otvoreni травмирование nosa, tako i zatvorenu formu. U prvom slučaju, operacija provode na otvorenom rez, a u slučaju privatne травматизации – kroz nosnice.

Kod svake vrste postoji nekoliko kontraindikacija i individualnih iskaza, kao i prednosti.

Tako, u slučaju vanjskog reza, liječnik može pratiti tijek postupka, što je prilično problematično kada se operacije kroz nosnice.

Postoperativni period

Nakon репозиции kostiju nosa je potrebno pratiti stanje pacijenta. U prvo vrijeme ne притрагиваться za nos, kao i ispiranje nosnih prolaza.

Budite spremni da u roku od pet dana nositi gips povez.

Odmah nakon operacije, a već dva dana pacijenta mogu mučiti jaki bol osjete.

Dakle, u to vrijeme imenuje protiv bolova. Tijekom rehabilitacije pacijenta muči natečenost, suzenje i drugi faktori. Oni su odmah nakon oporavka organizma.

Sama period oporavka može potrajati i do dva mjeseca, ali postoperativni period traje dva tjedna. Pod kontrolom liječnika treba proboraviti u prvom tjednu, a kasnije bolesnik je kod kuće.

Zaključak

Imajte na umu da репозиция kostiju nosa ima nekoliko nuspojava. Njihov oblik i pojava zavisi od individualnih karakteristika organizma. Normalno kod svih bolesnika obilježava se otečenost, koja ne prolazi u roku od dvadeset dana.

READ  Inhalacija za nos небулайзером: recepti kada zapara kod djece i lijekovi

Osim toga, kod većine ljudi se očituje ožiljak, koji se s vremenom prolazi sami.

Odmah nakon operacije, a u sljedeća tri mjeseca ne preporučuje provoditi vrijeme pod suncem.