Оксолиновая mast u trudnoći: upute za uporabu, u ranim rokovima

Možete li to primijeniti Оксолиновую mast u trudnoći?

Očekivanje rođenja djeteta – to je važan i odgovoran je razdoblje u životu žene, nažalost, to ne može proći bez «iznenađenja». Imunološki sustav je buduća majka doživljava veliki teret i nije uvijek u stanju nositi se s protokom napadaju tijelo virusa koji mogu uzrokovati pojavu različitih problema, od rinitis do bradavica na koži. Virusni curenje iz nosa u trudnoći – pojava je česta i neprijatna.

Liječiti ovaj problem mora, ali situacija je komplicirana i činjenica da je većina sintetičkih lijekova ne odgovaraju kategoriji žena. U ovom slučaju, prednost se daje sredstvima za lokalnu primjenu, koji se ne apsorbira u krv, dakle, ne pruža sistemski utjecaj na tijelo. Naime, mnoge žene zanima pitanje «mogu li trudnice mazati nos Оксолиновой mašću? «– pokušati razumjeti.

Opće informacije o djelovanju

Оксолин, na temelju kojih je izrađena rambo mast, odnosi se na sintetički antibakterijsko, antivirusno sredstvima za lokalnu i vanjsku primjenu, primjenjuje se najčešće u orl i dermatologije. To je tvar je posebno učinkovit protiv uzročnika gripe, herpesa i аденовирусов. Upotreba masti kod bakterijskih infekcija nepotrebno i beskorisno.

Ovaj alat je dobar pokazao u doba povećane učestalosti influence. Na lokalnoj se primijeni 0,25% masti na sluznicu nosa stvara zaštitnu barijeru, kroz koji virus ne može da prodre u unutrašnjost organizma, a zadržavaju na razini nosne šupljine.

Na tome se temelji preventivni učinak lijeka. Ako je čovjek već bolestan, onda Оксолин, uz redovitu uporabu, smanjuje aktivnost virusa gornjeg dijela dišnog sustava, olakšava stanje pacijenta i sprečava razvoj dugotrajne prehlade.

Indikacije za primjenu 0,25% Оксолиновой masti:

 • terapija ринитов virusnog porekla;
 • preventivne aktivnosti kada je epidemija gripe;
 • liječenje virusnih стоматитов, конъюнктивитов i кератитов (u sklopu kompleksa aktivnosti).
READ  Kako radi slušni aparat: princip rada

Više koncentrirani 3% mast se koristi lokalno za liječenje različitih virusnih bolesti kože, primjerice bradavica. Оксолин slobodno je dostupan u ljekarnama i ne zahtijevaju recept od liječnika, u toku mnogih godina on uživa popularnost među stanovništvom zbog male cijene i dostupnosti.

Osim toga, kod lijeka praktički nema kontraindikacija, osim preosjetljivosti na snazi tvari. To znači da se može primijeniti Оксолиновую mast u trudnoći i hranjenja bebe na prsa.

Obrazloženje sigurnost

Praktičarima dovoljno često savjetuju buduće mame koristiti sredstvo za prevenciju gripe i PREHLADA, jer smatraju da je lijek siguran.

Takav stav obrazložene višegodišnjim opažanja za пациентками.

Оксолин ima dugu povijest primjene u različitim generacijama žena, tako da su izvučeni zaključci o njegovoj neškodljivosti za majku i fetus.

O sigurnosti Оксолиновой masti u trudnoći upute za upotrebu ne sadrži nikakve podatke. To je zbog nedostatka rezultata kliničkih ispitivanja – na buduće мамах oni ne održavaju u moralno-moralnih razloga.

U takvim slučajevima, proizvođači moraju navesti u uputama da je korištenje lijekova moguće je samo onda, kada su očekivane koristi od tretmana premašuje mogući rizik za fetus. To diktira jednostavan nužnost poštivanja međunarodnih standarda kvalitete u proizvodnji farmaceutskih proizvoda.

Kakav učinak može imati i primjena Оксолиновой masti u trudnoći u ranim rokovima i kasnije:

 • 1 tromjesečju (do 12 tjedna) – počinje intenzivno oznaka organa nerođeno dijete, u to vrijeme treba vrlo pažljivo pristupiti koristeći bilo, čak i sigurnih lijekova, moguća je alergija na komponente koje ulaze u sastav;
 • 2 tromjesečju (od 12 do 26 tjedna) – organi fetusa gotovo formirana, primjena masti već neće donijeti zla, naprotiv, može poboljšati učinkovitost sigurnosnih barijera majčinog organizma od poraza virusne infekcije;
 • 3 tromjesečju (nakon 26 tjedana) – plod već formiran, tako da je korištenje sintetičkih lijekova, uključujući i Оксолиновой masti, sigurno.
READ  Kašalj u večernjim satima kod odraslih: razlozi zašto je pojačan na noći

Način primjene

Bilo koji lijek treba koristiti strogo u skladu s uputama za dobivanje maksimalnog pozitivnog rezultata. Mast Оксолин 0,25% se koristi назально na sljedeći način:

 1. Za prevenciju se preporučuje mazati iznutra svaku nosnicu svakodnevno tri puta dnevno tijekom cijelog razdoblja povećana incidencija gripe i PREHLADA (oko mjesec dana). Sa lekovitom ciljem da se sredstvo primjenjuje se u roku od 3-4 dana.
 2. Tijekom nanošenja potrebno djelovati uredno, ne травмируя sluznicu nosa.
 3. Količina masti za jedne nosnice mora biti vrlo velika, da ne ometa proces nosom disanje (oko malog zrna graška).
 4. Najbolje je da koristite uklonite pamučnim ušnih štapića, s kojom se mast se uvodi u nosni prolaz, dalje, laganim pokretima izvana je gumiran u sluznicu.
 5. Kako nanijeti mast je najbolje provoditi nakon oslobođenja nosnice od sluzi kroz высмаркивания i ispiranja vodom (fiziološkom otopinom). Сосудосуживающие kapi u nos prije toga ne primjenjuje.
 6. Čuvati lijek bi trebao biti na hladnom mjestu (na zidu u hladnjaku), nakon isteka roka trajanja ne koristiti.

Pažnja! Buduće mame se preporučuje primjena Оксолиновой masti s preventivne cilj u razdoblju povećana incidencija gripe – mazati nos potrebno je, prije izlaska na ulicu, ispred posjeti klinike i drugih javnih mjesta. Nakon povratka kući ostaci masti potrebno je odmah isprati tekućom vodom ili fiziološkom otopinom, onda высморкаться.

Oprez

Kao kod bilo kojeg lijeka, Оксолиновой masti mogu biti nuspojave, međutim, ne može ih se svrstati u kategoriju opasnih.

Uglavnom pacijenti ističu blagi trnci (peckanje) i spaljivanje na sluznice nosa odmah nakon nanošenja masti.

Pri tome se ponekad može povećati ogranak sluzi iz nazalnih prolaza.

Ovi simptomi obično traju kratko (nekoliko sekundi) i prolaze sami, ukidanje lijeka nije potrebno.

Ako trudnica se pojavile sumnje na pojavu drugih komplikacija povezanih upravo s Оксолиновой mašću, a zatim liječenje preparat treba prekinuti i o tome obavijestiti svog liječnika. U rijetkim slučajevima može se razviti alergijske reakcije na komponente koje ulaze u sastav masti.

Važno! Takva sredstva kao što su Оксолиновая mast, smatra sigurnom, ali da bi se spriječili pojavu komplikacija zbog alergije ste preosjetljivi ili neopravdan odredište lijekova, prije njihove primjene potrebno je konzultirati se sa stručnjakom.

Svima je poznato bilo koje bolesti je lakše spriječiti nego onda boriti s njom.

To se posebno odnosi na žene tijekom trudnoće, kada se mnogi lijekovi ne smiju se koristiti, a imunitet nije u stanju nositi se s povećanim opterećenjem, na primjer, s virusnim napadima.

Ubiti virus, koji se nalazi unutar stanica, izuzetno je teško, teško je pod silom мазям za lokalnu primjenu.

Ali se spriječilo zarazu ili da se zaustavi već попавшую infekcije na razini gornjih dišnih puteva vrlo je vjerojatno.

Što se može savjetovati buduće mame? U razdoblju povećana incidencija gripe i PREHLADA ne prisustvuju javnim mjestima, izbjegavati kontakt s заболевшими ljudima, svakodnevno ispiranje nosa slanom vodom i uživati u preporučenim količinama Оксолиновой mašću.