Мирамистин грудничкам u nos: da li je moguće kapanje kod prehlade novorođenčadi

Može li se kapati u nos грудничку «Мирамистин»?

Službena upute za uporabu «Мирамистина» predviđa korištenje lijekova za закапывания u nos, počevši od tri godine starosti. U praksi liječnici propisuju ljekovita tvar od prvih dana života djeteta.

Koliko je primjena farmakološke sredstva za učinkovito i sigurno, ovisi o individualnim malog pacijenta, prirodu i fazi patologije.

Opis i svojstva dugotrajnog proizvoda

«Мирамистин» – antiseptički lijek koji je široko rasprostranjen u pedijatriji, kozmetici i medicini.

Datum razvoj lijek datira iz 70-e godine, s ciljem stvaranja univerzalnog sredstva u vezi svih infektivnih agensa, i to samo u 1991, je dobio dozvolu za proizvodnju.

Aktivni sastojak tvari je бензилдиметиламоний klorid monohidrat, čije je djelovanje usmjereno na kršenje integriteta stanične stijenke bakterija. Pod utjecajem lijeka događa aktivacije imunoloških stanica, da stimuliše i regeneraciju tkiva.

Medicinski proizvod koriste za prevenciju венерологических patologije koje se prenose kroz placentu ili domaćim način.

«Мирамистин» pruža različite oblike izdavanja:

  • mast, volumen тубы 15 g. u koncentraciji tvari 0.5%;
  • malter 150 ml 0.01%;
  • sprej;
  • kapi.

Zahvaljujući širokom rasponu противомикробной aktivnosti, фармакологический proizvod koristi u znak аспираторного bolesti, kod gljivičnih strastima usne šupljine, za cupping simptoma отита, kada конъюнктивите.

Na snazi će biti ljekovita tvar pri рините.

Sve «Za» i «Protiv» za liječenje соплей u novorođenčeta

Potreba konzumiranja «Мирамистина» kod prehlade kod грудничков zbog njegove hypoallergenic svojstva, neutralnih aroma kvalitete, osim apsorpciju aktivnih tvari kroz sluznicu.

Izričita kontraindikacija za primjenu lijek ne postoji, ali i nedvosmislen pozitivan učinak nije dokazano.

Činjenica! Na противопоказаниям namjene odnosi se idiosinkrazija lijeka, mogućnost manifestacije alergijskih reakcija.

Antiseptik ima lokalni učinak, tj. pokazuje svoju фармакологическую aktivnost na mjestu primjene. Kao sindrom upale sluznice (rinitis) se javlja kao rezultat svoje poraza patogenih mikroorganizama, koji su zaštićeni эпителием unutarnje ljuske nosnice, aktivni sastojci proizvoda ne komunicirati s virusima.

READ  Jaki kašalj bez temperature kod odraslih: liječenje

«Мирамистин» грудничкам u nos se ne preporučuje zbog rizika od pada otopine u organe za disanje, барабанно-глоточные cijevi.

Dijete zbog svoje dobi nije u stanju откашливаться, высмаркиваться, zbog čega je povećana koncentracija lijeka u nosnim šupljinama ili unutarnjih organa nosi opasnost života djeteta. Navodnjavanje sprejem nazalnih sinusa optimalno dodijeliti djeci nakon 3 godine.

Kod djece prvih dana života fiziološki curenje iz nosa tumači kao proces navikavanja sluznice uvjetima vanjske okoline, u ovoj situaciji «Мирамистин» novorođenčeta u nos će biti malo efikasan.

Način nanošenje antiseptičkog rješenje s pomoću pipete ne dopušta obradu cijelu površinu sluznice, kao rezultat bakterijske микрофлора oporavi za nekoliko sati.

Važno! Prilikom izlaganja sluznice ljekovitih tvari nije moguće osjećaj pečenja, nemir nosne šupljine.

Неосознанное korištenje lijekova izaziva ovisnost prema svojim aktivnim komponentama. Sustavno korištenje antiseptičkog proizvoda stvara otpornost kod bakterija, i u slučajevima akutne potrebe za dezinfekciju гайморовых sinusa медикамент neće donijeti pozitivne dinamike.

Kako primjenjivati lijek prilikom imenovanja liječnikom

U slučajevima kada se efikasnost korištenja ljekovitih tvari veća prijetnja životu djeteta, edukovan pedijatar nadopunjuje sveobuhvatan tretman lokalni antiseptik.

Postići željeni rezultat moguće uz strogo poštivanje količine i učestalosti закапываний. Na opće smjernice se odnose na sljedeće stavke:

  • imenuje se prilikom бактериальном prehlade, što je popraćeno obiljem ljigav sekret zelene ili žute boje;
  • način primjene — isključivo закапывание uz pomoć sterilne pipete;
  • prije zahvata potrebno je očistiti nos poteze аспиратором;
  • lijek se rastavi физраствором u jednaku omjeru, dnevni stopa ograničena na трехразовым prijema po 1 kap u svaku nosnicu.

Медикамент nema stranih mirisa, tako da je normalno percipira djecom. Lijek se uglavnom javlja u sprezi s antimikrobna sredstva, jer ih pojačava antibakterijsko djelovanje.

Jasan odgovor na pitanje «može li se kapati u nos грудничку «Мирамистин», ne postoji. Jasno ograničiti njegovu uporabu kod terapije prehlade ne može. S velikom pažnjom prate pristup temu primjene farmakološke proizvoda za bebe.

Imenovanje lijeka djeca do 3 godine je kršenjem medicinskih propisa, stoga, učinak lijeka nepredvidivo, a proizvođač ne preuzima odgovornost za posljedice.