Korekcija nosnog septuma laserom: cijene operacije, gdje bi

Kao što je laserska korekcija nosnog septuma?

Iskrivljenost nosne pregrade nastaje više od 95% odrasle populacije. Ova patologija u većini slučajeva ne donosi nemir osobi, nema eksplicitne simptomatologije i ne zahtijeva liječničku intervenciju.

U slučaju deformacije septuma u pratnji pritužbe pacijenta na loše osjeća i jasno izražen estetski defekt – девиация zahtijeva ispravak. Većina moderan i siguran način prepoznata laserska korekcija nosne pregrade.

Da je laser septoplasty

Oporavak nosom zakrivljenosti kroz izlaganje zrakama danas je jedan od najuspješnijih i najpopularnijih načina.

Posebnost ove vrste operacije je mogućnost utjecaja samo na хрящевую tkivo nosa, pa ako je deformacija utječe i koštane tkiva – liječnik čini izbor u korist endoskopske септопластики.

Princip rada je прогревании hrskavice laserska zraka, intenzitet temperature izloženosti se može podešavati u zavisnosti od kliničke slike. Хрящевая tkanina, pod utjecajem zagrijavanja postaje mek, zbog čega kirurg može dati pregradi pravu formu.

Važno! Хрящевая dio nosne pregrade prilikom deformacije ima sklonost za sprečavanje širenja, formiranje izrasline. Djelovanjem na problem laserom, daje priliku ne samo poravnati zid, ali i da biste dobili osloboditi od izraslina metoda isparavanje.

Преимущественные operacije značajke

Poravnanje nosne pregrade pod utjecajem lasera omogućava da se zadrži integritet sluznice nosa i хрящевых tkiva, i zasigurno dobiti besprijekoran rezultat.

Podaci indikatori nisu jedine prednosti postupku, vrijedi izdvojiti sve pozitivne značajke малоинвазивного intervencije:

 • minimalni stupanj intervencije i травмирование tkiva;
 • iznimka od krvarenja, utjecaj laserom omogućuje istovremeno прижигать oštećene kapilare, što čini ovu metodu potpuno бескровным;
 • stimulacija imunološkog sustava;
 • rizik ulazak infekcije miksao na nulu;
 • nema potreba za sat pronalaženje pacijenta pod nadzorom medicinskog osoblja, intervencija se izvodi u uslovima ambulantnog liječenja;
 • operaciju pod lokalnom anestezijom;
 • minimalni period oporavka i vraćanja životne funkcije;
 • trajanje operativnog zahvata ne prelazi trideset minuta;
 • psihološki komforan postupak;
 • rizik komplikacija je sveden na minimum;
 • apsolutna безболезненность.
READ  Uzroci upale grla: pojava bolesti kod odraslih

Također ne postoji potreba za pregrade ватными тампонами, koje na primjer, kada završite эндоскопического metode su ubačeni na rok od tri do sedam dana (kada tendencijom krvarenja), što donosi i znatne neugodnosti za pacijenta, potpuno blokiranje disanje kroz nos.

Dok korekcija nosne pregrade laserom omogućuje korištenje moderne внутриносовые септальные gume, napravljen od silikona i potpuno duple oblik nosne pregrade.

Silikonske gume sprečavaju oticanje sluznice, ne ometaju slobodno disanje, jer opremljeni su posebnim programima.

Važno! Laser septoplasty na snazi u ograničenom broju slučajeva, budući da veliki dio bolesnika treba u ispravljanju deformacija kostiju, koja uključuje эндоскопический metoda intervencije.

Indikacije i kontraindikacije za laserskoj ispravljanje deformacije

Ovaj tip operacije je prikazan pacijentima sa sljedećim znakovima poremećaja životnih funkcija:

 1. Malformacije nosne pregrade.
 2. Stalna začepljen nos, kada nema dodatnih znakova respiratorne bolesti.
 3. Эпистаксис (redovite isticanje krvi iz nosa).
 4. Poremećaj disanja u snu, uz hrkanje.
 5. Sindrom opstruktivne apneje u snu (zaustavljanje disanja na nekoliko sekundi).
 6. Kronične bolesti orl organa (sinusitis, rinitis).
 7. Poremećaji disanja, uz zvižduk, krkljanje i drugih zvukova.

Prije nego što se definira s klinike, gdje bi korektivne operacije nosnog septuma, treba se upoznati sa popisom kontraindikacija.

Valja odmah napomenuti da je formiranje osteo-хрящевого kostura u potpunosti završena do 20 godina, pa ako nema indikacija za hitno kirurški zahvat, operacija ne uspije pacijentima, ispod восемнадцатилетнего dobi.

Također laser septoplasty zabranjeno prisustvo u povijest

 • benignih i malignih tumora;
 • grupe bolesti uzrokovane prodora patogenih mikroorganizama;
 • deformacije kostiju;
 • kardiovaskularnih bolesti;
 • orl bolesti u razdoblju pogoršanja;
 • poremećaje endokrinog sustava;
 • kršenje sustava гемокоагуляции (zgrušavanje krvi).

Važno! Menstruacije se odnosi na popis kontraindikacija za otklanjanje deformacija nosnog septuma laserom, jer u tom razdoblju se događaju promjene u hematopoetske i hormonalni sustav.

Kako se odvija operacija

Prije nego što krećemo na odzivni zahvatu, liječnik bi trebao potvrditi dijagnozu i bili sigurni da je deformacija utječe samo хрящевую tkanina. Nakon vanjskog pregleda orl organa, vrši interni pregled nosne šupljine (риноскопия).

Tako su istraživanja pomoću риноскопа ne daje potpunost, javlja se potreba u velikom broju dodatnih istraživanja: CT – prikazuje stražnji dio pregrade i dostupnost na njoj je trnje i hridi, radiografija – određuje dostupnost deformacije kostiju, endoskopska ispitivanja.

U fazi pripreme za operaciju, pacijent treba proći pregled na HIV, hepatitis, sifilis. Prođe zajednički, biokemijsku analizu krvi. Ako je potrebno odrediti grupu i резус krvi, proći иммунотесты.

Tijekom kirurškog zahvata

Operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom. U rijetkim slučajevima, kada je stupanj deformacije izuzetno težak može biti imenovan opće anestezije. Uoči pacijentu ubrizgava pod sedativima lijekovi koji potiču успокоению i opuštanje.

Redoslijed operacija kirurg je:

 1. U provedbi usjek nosne sluznice uz pomoć laserskog skalpela, koji je istovremeno коагулирует ruba i stijenke rane, čime se sprječava krvarenje.
 2. U pružanju maksimalnog pristupa hrskavice, kroz отслаивания mekih tkiva.
 3. U отсечении разрастаний hrskavice i njegova прогревании, tražeći plastičnosti.
 4. U tradiciji i utvrđivanju nosne pregrade u ravnom položaju.

Važno! Za 14 dana prije laser септопластики potrebno je da se odrekne alkohola i pušenja (ili maksimalno smanjiti broj cigareta). Ne uzimati nesteroidne protuupalne lijekove, kao i čuvajte se virusa i prehlade.

Rehabilitacija

Nakon operacije nema potrebe da se u stalnoj brizi. Rehabilitacijski period traje oko 30 dana. Tijekom navedenog perioda pacijentu je potrebno staviti na krevet način, eliminirati fizičke aktivnosti, redovito obavljati higijena.

Uključi se u svakodnevnoj prehrani puno tekućine, dok je u prvih sedam dana isključiti topla pića. Pod podataka preporuka postoperativnih komplikacija svode se na minimum.

Cijena laserske korekcije nosnog septuma

Laser septoplasty provodi, kao i u gradskim bolnicama, tako i u privatnim klinikama. Pacijent može samostalno odrediti авторитетностью klinike i profesionalnost kirurga.

U gradskim zdravstvenim ustanovama operacije se obavljaju besplatno, izlažući račun samo za anesteziju i potrebne lijekove. U privatnim klinikama cijena operacije može biti u rasponu od 30 do 80 tisuća rubalja.

Zaključak

Dovoljan broj ljudi može čuti šokantne na prvi pogled dijagnoza – iskrivljenost nosne pregrade. Tretman laserom minimizira moguće posljedice, u potpunosti uklanja bol osjete, pri čemu se promovira povratak punog života, zdravlja i estetske privlačnosti.