Komplikacije kroničnog bronhitisa kod odraslih: liječenje

Komplikacije su bronhitis kod odraslih: utjecaj bolesti na organizam

Bronhitis je bolest, zbog koje žarišta upale nastaju u bronhija, što pak utječe na sluznicu i sve zidove i bronhija.

Upalne procese koje se u бронхиальном drvetu mogu doći sami po sebi, ali, kao i obično, oni se odvijaju u pozadini hroničnih ili zaraznih bolesti.

Komplikacije nakon bronhitisa nastaju zbog dugotrajne iritacije i bronhija, promjene u sluznici i formira žarišta upale. I na kraju, promjene склеротического prirode u сверхглубоких slojevima bronhijalnih zidova.

Moguće komplikacije za bronhitis kod odraslih tako ozbiljne i opasne, da je u određenim situacijama mogu biti uzrok invalidnosti.

Vrste komplikacija

Sve komplikacije i posljedice bolesti usko je isprepletena s funkcioniranjem sustava organa za disanje.

Kada dođe do poremećaja u procesu ulaska kisika u krv, otkrio propust u radu organa, što je u svakom obliku dovodi do pojave ozbiljnih patoloških promjena u organizmu.

Najčešće komplikacije kroničnog bronhitisa:

 • Upala pluća.
 • Bronhijalna astma, astmatične sindrom.
 • Emfizem pluća, dišnog bubrega.
 • Zatajenje srca, arterijski srce.
 • Difuzna пневмосклероз, бронхоэктатическая bolest.

Upala pluća

Oslanjajući se na statističke podatke, vodeće mjesto po komplikacija traje od upale pluća. Ako izazvati određene činjenice, onda se može reći da je više od polovice odraslih osoba kod kojih je dijagnosticirana akutna upala pluća – to je rezultat nepravilnog ili odgođeno liječenje bronhitisa.

Trajne povrede propušta u pluća tkivo, zbog dugotrajnih upalnih procesa.

Akutna upala pluća karakteriše naglašen симптоматикой, na koju se ne može zatvoriti oči. Manifestira se u obliku groznica, visoka temperatura, pojavljuje se opća slabost, bole mišići i zglobovi, u nekim situacijama nije uključen u cijenu je glupost i halucinacije. Na ključni simptomi uključuju:

 1. Produktivni kašalj.
 2. Visoka temperatura.
 3. Bol u trbuhu i грудине.
 4. Pri vrlo malim opterećenjima javlja otežano disanje.
 5. Mali učinkovitost.

Prilikom obavljanja radiografija na slikama možete vidjeti pretvaranje tkiva pluća. A kada se doktor sluša pacijenta, on čuje jasne teško disanje (suho ili mokro).

Kroničnu upalu pluća teško razlikovati od njenog akutnog tipa, iako je ova patologija i ima dugotrajni karakter. Kod odraslih pacijenata se može promatrati i iscrpljujući kašalj, gube na težini, sporadično podiže temperaturu tijela, opća slabost i gubitak radne sposobnosti.

READ  Lijek protiv bronhitisa: popis tableta, pregled i naši

Slike x-zraka točno se može vidjeti da su se dogodile pretvoriti u dvije pluća ili samo u jednom. U nekim situacijama moguće je kratkog daha.

Valja napomenuti da je kronična upala pluća ima svojstvo skriva i otkriva, kao što je uobičajeno простудное bolest, tako da ako imate male sumnje, treba otići k liječniku.

Astmatične sindrom

Često snimao je komplikacija bronhitis zove астматическим sindromom. Kada вялотекущем, ali dugim pobjede procesu kroničnog oblika bolesti, značajno utjecati na bronhije.

U sluznici se provode nepopravljive povrede, zbog čega ona poprima zračnost, a plućnih tkiva zgusnuti. Na kraju lumen bronhija postaje usko grlo, i pojavljuju se problemi s disanjem kod odraslih.

Bronhitis, uz poteškoće u procesu disanja, općenito je prihvaćeno se označavaju kao astmatične bronhitis. Dakle, na prvi znak ove bolesti, potrebno je što prije posjetiti kvalificiranog liječnika.

Kao što pokazuje medicinska praksa, ako je pacijent na vrijeme nije se okrenuo liječniku, koji se obratio, ali ne treba pomoći, opće stanje pogoršalo.

U sluznici zgusnuti zida, zbog čega se pojavljuju jednostavne покашливания, a napadaje gušenja. Takav sindrom prouzrokovan kašljem ima naziv предастма. Međutim, kada se odgovarajuće i što je najvažnije pravovremeno liječenje, pacijent brzo se oporavlja.

Opasnost od napada astme leži u tome što oni mogu da dovedu do smrtnog slučaja, jer bez promicanje dr. biste dobili osloboditi od njih se ne može.

Postoje slučajevi alergije izaziva razvoj astme. Može se reći da su alergijske reakcije su ključni uzroci kroničnog bronhitisa, na pozadini koja se razvija je bolest.

Emfizem pluća, dišnog bubrega

Emfizem pluća i dišnog bubrega — komplikacije kroničnog bronhitisa, koje nastaju zbog pokreće upalni proces u bronhija.

Emfizem pluća curi s nepovratnom povredama koje se događaju u tkivo pluća koje se pojavljuju zbog dugog sužavanje načina disanja.

Struktura unutarnjeg tijela stječe дряблость, zračnost, povrijeđeno газообмен i cirkulacija zraka u pluća. Kod osoba kojima je dijagnosticiran kronični bronhitis, može se promatrati na dulji teško izdisanje zraka. Glavni simptomi emfizem:

 • Pojava apneje, povećava veličina grudnog koša.
 • Sluznice imaju cyanotic nijansu.

Синюшность ili cijanoza nastaje uslijed nedostatka zraka, a time i mijenja boju kože i sluznice. U prvoj fazi bolesti se javlja otežano disanje, ali ona se manifestira samo nakon teških fizičkih napora.

READ  Комаровский pro temperaturu: kako brzo srušiti kuće

S razvojem bolesti postaje sve jači, i već mogu pratiti samo tako, bez ikakvog fizičkog napora pacijenta.

S vremenom je povrijeđeno disanja, razvijaju patoloških stanja srca i krvnih žila, kao i ostalih vitalnih organa.

Respiratorne insuficijencije označena je neprirodno stanje povezano s неполноценным ventilacijom pluća i povredu postupka normalne razmjene plinova.

Često se takva patologija nastaje zbog kasnog liječenje ili nije ispravan terapije u liječenju bronhitisa, tako i nastaju komplikacije su bronhitis.

Bolest se s pravom može nazvati vrlo ozbiljno i opasno, jer sve kisika dovodi do gladi bitne organa, prvo mu je izložena srce, a onda i mozak. Симптоматика bolesti:

 1. Teško disati, javlja se otežano disanje.
 2. Migrena, poremećaji spavanja.
 3. Smanjenje malih, srednjih bronhija.
 4. Zasićenost kisika u krvi se smanjuje.
 5. Nastaje trovanje ugljičnim dioksidom.
 6. Natečenost, cyanotic nijansu kože na naslovnici.

Kod odraslih ljudi dišnog bubrega snimao opasna komplikacija što je pretrpjela bronhitisa, прописывается ozbiljan shema trazili, i što je najvažnije, vrlo dugo. Postoje slučajevi da je ovaj poremećaj dovodi do smrti pacijenta.

Prema statističkim podacima, od 30% odraslih razvija ovu bolest, koje imaju povijest kronične bolesti pluća.

Zatajenje srca, difuzni пневмосклероз

Na ne manje ozbiljnih komplikacija nakon bolesti uključuju zatajenja srca zbog kojega je oslabljena mišić srca, i otkrio nedostatak zraka u krvi.

Srce ne može nositi s перекачкой krvi, javljaju se poremećaji u kiselo-alkalnom stanju, javlja декомпенсация u načinima disanja, otkriva zastoj krvi i ona ne može normalno prometovati po tijelu.

Vrijedno je napomenuti da je ova bolest rijetka komplikacija nakon što je pretrpjela bolest, ali, ipak, oni su usko povezani. Jer ako se dogodi povreda u respiratornom sustavu, to je u svakom slučaju utječe na rad srca.

Dakle, takva bolest bolje je spriječiti, nego dugo i teško se nositi s mogućim posljedicama. Na glavni симптоматике uključuju:

 • Teško disanje, otežano disanje, oticanje.
 • Bolne senzacije u грудине i u подреберьях.
 • Носогубный trokut i prsti postaju cyanotic nijansu.
 • Tahikardija, migrene, često se vrti u glavi.
 • Djeluju vene na vratu, smanjen krvni tlak.
READ  Bol u leđima tijekom kašlja: bol u donjem delu leđa i лопатках

Takve komplikacije izazivaju ozbiljnu zabrinutost, tako da na prvi znak zahtijevaju bolničko liječenje pacijenta. Proces oporavka biti dug i izazovan. U početku tretman je usmjeren na stabilizaciju stanja pacijenta, a nakon što je već na rješavanje problema.

Difuzna пневмосклероз očituje gubitka jednog ili dvaju pluća. Zahvaćena područja izgledaju deblji, a volumen samih pluća se smanjuje. Provode se pretvoriti u strukturi samog organa, poremećen proces disanja.

Opasnost takvog stanja leži u činjenici da se razvija gotovo bez ikakve simptomatologije. Zato je vrlo važno sustavno se održati x-zrake.

Na teži stadij bolesti se javlja otežano disanje, u nekim slučajevima može se pojaviti ne-produktivni kašalj. Staviti više dijagnoza, osim рентгену se održava CT.

Arterijski srce, бронхоэктатическая bolest

Zbog takve patologije, javljaju kritički pretvoriti u kardiovaskularnog sustava, povećava se pritisak u krvi sustav i srce ispunjeno krvlju, zbog čega nastaju ozbiljne opterećenja na njega.

Osim ove stanje se javlja i zatajenja srca. Glavni simptomi bolesti:

 1. Nagle i oštre bolan osjećaj u srcu.
 2. Migrena.
 3. Jaki hyperhidrosis.
 4. Kroz kožu vene na vratu.

Valja napomenuti da je arterijski srce – to je rijetka komplikacija nakon što je pretrpjela bronhitisa, ali u potpunosti isključiti takvu mogućnost, to je nemoguće. Pacijente je potrebno proći sustavno istraživanje, pretežno vrijedi za one, koji se nalazi u opasnosti.

Бронхоэктатическая bolest se javlja kod bolesnika zbog opasnih poremećaja u бронхо-plućni sustav. Недугу svojstveno abnormalno proširenje bronhija i ozbiljne poraza zidova.

U zaključku valja napomenuti da su sve komplikacije nakon bronhitisa su ozbiljne i opasne bolesti i zahtijevaju isključivo kvalificirane medicinske pomoći, sami izlečiti neće uspjeti.