Kauterizacija žila u nosu laserom i srebrom: kako прижигают i posljedice

Kao прижигают žile u nosu?

Kauterizacija nosne školjke predstavlja niz osnovnih postupaka za rješavanje teške patologije, razvoju u nosne šupljine. Uzrok pojave atrofije sluznice u гайморовых sinuse je poremećaj rada sudova, koji se nalazi u ovom polju.

Optimalno rješenje ovog problema čini provođenje ovog siguran i koristan postupak.

Algoritam za provođenje postupka

Shema ponašanja postupak ispaljivanje ima određeni slijed akcija i isti bez obzira na vrstu opreme i metoda izlaganja koristi. Postoje sljedeće faze u procesu koagulacije:

 1. Pregled kod kvalificiranih stručnjaka koji će procijeniti opće stanje obje sinusna infekcija i preporučuje najprikladniji način izlaganja.
 2. Nakon obavljanja pregleda primarni otorinolaringolog donosi odluku o provođenju postupka.
 3. Uvod alat za izravnu provedbu procesa. U skladu sa odabranom metodom koagulacije, koriste pamučne loptice, lasersko zračenje ili električno kauterizacija. Izbor zavisi od individualnih karakteristika pacijenta i težini bolesti.

Prosječno trajanje operacije ispaljivanje iznosi 10-30 minuta, ovisno o odabranom načinu koagulacije. U većini slučajeva postupak ne daje jakih bolnih senzacija i dobro podnosi pacijentima!

Nakon provođenja ispaljivanje treba obaviti nekoliko jednostavnih manipulacija:

 • iznimka nepotrebnog stresa nosne školjke;
 • sprječavanje samostalno uklanjanje formirane корочек u nosu;
 • suzbijanje procesa сморкания.

Kao sredstava restorativne nakon koagulacije možete koristiti ulja, vazelina, krkavine za maksimalno vlaženje гайморовых sinusa i antiseptik za dezinfekciju nosne šupljine. Pri tome liječnik i imenuje druge lijekove za rehabilitaciju razdoblja.

Važno! Kauterizacija nazalnih sinusa — proces, koji zahtijeva poštivanje svih pravila odabrane metode. Izbor najprikladnije metode koagulacije mora biti dodijeljen liječnikom nakon proučavanja pune kliničke slike!

Indikacije i ograničenja za obavljanje postupaka

Kauterizacija sluznice nosa mora biti provedena samo ako postoje jasni indikacija za primjenu u skladu s navedenim algoritam postupka.

Osnovne namjene:

 • prisutnost stalnog krvarenja, teškog stupnja razvoja;
 • осложненная atrofije sluznice nosa na podlozi kroničnog rinitisa;
 • nastanak kroničnih oblika sinusitisa i rinitisa;
 • проблематичное disanje kroz nos zbog razvoja bolesti nosa.
READ  Uho liječnik koji liječi uši - kako se zove i što on radi

Prema statistikama postupak provode zbog kontinuiranog krvarenja u nosu, jer žile, koji se nalazi u гайморовых sinuse predispozicije za štetu i uzrokuju razvoj patoloških bolesti organa za miris.

Prije выяснением pitanja, kao i od, прижигают žile u nosu, također je važno da se upoznate s prividna prednost procesa koagulacije:

 • utjecaj aktivnog sastojka tijekom postupka vrši se izravno u lezija patologija;
 • sprječavanje razvoja ponovnog krvarenja i imaju otvorene rane u nosne šupljine;
 • rehabilitacija nakon procedure je moguće kod kuće bez skladu stacionarnih stanja;
 • postupak ispaljivanje ne zahtijeva dodatne подготовок i bilo медикаментозных manipulacije;
 • postoperativni period oporavka nakon zahvata je vrlo kratka i ne uzrokuje ozbiljne komplikacije;
 • nedostatak primjene opće anestezije, koja zahtijeva dodatne pripremne aktivnosti i može negativno utjecati na rad kardiovaskularnog sustava.

Operacija za obavljanje koagulacije preuzima kontrolu nad mogućih kontraindikacija:

 • dostupnost akutne infekcije u ljudskom tijelu;
 • pogoršanje općeg stanja;
 • krvarenje uzrokovano različitim bolestima ili primjenom nekih ljekovitih pripravaka.

Važno! Kauterizacija sluznice nosa može se provesti samo prema uputama liječnika primarne zdravstvene zaštite u skladu sa svim uvjetima korištenja odabrane metodologije koagulacije!

Vrste metoda koagulacije

Sa znanstvenog gledišta proces ispaljivanje naziva коагуляцией, kada je pod fizičkim ili kemijskim utjecajem događa veza strukture proteina i oporavak oštećenih krvnih žila u nosne šupljine. U otolaryngology primjenjuju sljedeće tehnike procedure:

 1. Kauterizacija žila u nosu srebrom. Metoda je jedna od starih i provjerenih načina koagulacije. U modernoj medicini rijetko se koriste, jer ovaj postupak dovoljno травматичная i ima neke komplikacije. Kao kemijski reagens koristi sol азотнокислого srebra, koja je po svojoj prirodi je aktivan коагулянтом i antiseptički. Također koriste takve veze, soli cinka, mliječna, хромовая, трихлоруксусная kiselina.
 2. Električna koagulacije. Ova metoda se temelji na djelovanju električne struje na krvne žile u sluznici nosa i ima prednost u odnosu na korištenje kemijskih spojeva, kao i rizik od травматичности minimalan prilikom imenovanja postupka. Za to koriste poseban uređaj s unaprijed postavljenim vrijednostima, koji omogućuje optimalno provođenje procesa.
 3. Криокоагуляция. Drži ispaljivanje uz pomoć холодотерапии. Bit metode je u obradi oštećene sluznice nosa pomoću tekućeg dušika. Tvar nježno djeluje na krvne žile i brzo ih vraća normalnim aktivnostima, sprječava razvoj krvarenja i ožiljaka na licu mjesta ispaljivanje. Relativni nedostatak metode je visoka cijena postupka.
 4. Kauterizacija žila u nosu laserom. Jedna od najpopularnijih postupaka, jer ne ima negativne posljedice i bezopasno u izravnom provođenju. U osnovi metode leži lasersko kauterizacija, uz pomoć kojega se sigurno koagulacija krvnih žila i brz oporavak sluznice u nosne šupljine. Jedina negativna stvar proces se može nazvati visoke cijene za provedbu procesa.
 5. Korištenje радиохирургического noža. Inovativna tehnika obavljanje koagulacije, koji ne izaziva nikakve ozljede tijekom postupka. Razdoblje oporavka nakon ispaljivanje kratko u odnosu na druge načine, budući da ne dođe do bilo kakvih komplikacija, zahtijevaju dodatnu terapiju.
READ  Grlobolja gripu: može li se razbolio i zašto

Uz ovaj najnoviji postupak koji se susreće u bolnicama vrlo rijetko, budući da nisu sve ustanove imaju nove medicinske opreme. Politika cijena metoda je najviša u odnosu na slične načine korištenja koagulacije.

Metodologija provođenja koagulacije zavisi od mnogo individualnih faktora, tako da podaci postupka treba provoditi samo pod nadzorom kvalificiranih stručnjaka!

A vi znate, što je вазотомия nosne školjke?

Pregled najboljih kapi ментолом i morskom vodom!

Moguće komplikacije nakon provođenja koagulacije

Posljedice ispaljivanje žila u nosu se javljaju vrlo rijetko, a može biti popraćena karakterističnim neugodne znakove sljedeće retke:

 • pojava zapara nosne školjke pojavljuje se pri razvoju травматичности nosni sinusi zbog kemijskih utjecaja i dobivanje crvenilo sluznica. Uz dužno poštivanje rehabilitacija uvjeta podaci simptomi brzo proći;
 • dostupnost bolnih manifestacija je karakterističan simptom razvoja patologije i također se može razviti u pozadini obavljanje электрокоагуляции i ispaljivanje s pomoću srebra;
 • samostalno uklanjanje sluznice nosa obliku kore na mjestu održavanja ispaljivanje je uzrok krvarenja. U ovom slučaju, važno je pridržavati se pravila za oporavak nakon koagulacije i sve preporuke liječnika.

Proces održavanja koagulacije izravno ispaljivanje žila u području nosa predstavlja niz učinkovitih i sigurnih postupaka s minimalnim rizikom od razvoja negativnih posljedica!

Ključ za uspješno provedene metodologije smatraju poštivanje svih normi i pravila odabranog načina od strane medicinskog stručnjaka i pacijenta!