Камфорное ulje u trudnoći u ranim rokovima: upute

Može li se u trudnoći камфорное ulje?

O lijepim nekretnine камфорного ulje je poznato odavno. To pomaže kod kašlja, prehlade, upala srednjeg uha i druge bolesti, ali može li se u trudnoći камфорное ulje? Neće naškoditi li to budućnost majci i djetetu?

Zna da je to sredstvo za aktivno se primjenjuje u liječenju djece od dvije godine, ali unatoč to je potpuno prirodni sastojci, kada бесконтрольном primjeni, ipak se može naškoditi vašem zdravlju štete.

Nekretnine kamfor

Zahvaljujući velikom broju aktivnih tvari ulaze u sastav kamfor, ona istodobno djeluje kao:

 • analgetik;
 • обеззараживающее;
 • protuupalno;
 • противовирусное;
 • antispasmodic.

Pozitivne osobine

Kamfor ima široki spektar djelovanja i može se koristiti za liječenje ne samo unutarnjih organa, ali i eksterijera. Ako se podrazumijeva korištenje камфорного ulja unutra, onda u trudnoći, oznaka mora obaviti samo liječnik. Osnovne pozitivne osobine ulja leži u sljedećem:

 1. Zbog specifičnog aromatičnog mirisa, stvorena pozitivna atmosfera, pozitivno djeluje na organe za disanje. Камфору koriste u terapijske svrhe, za liječenje upale pluća i kašlja.
 2. Primjenom oblozi od kamfor, mogu se ukloniti bol osjete u zglobovima i mišićima.
 3. Alat se koristi za njegu kose i liječi kožu pokrivačem.
 4. Kamfor je široko prihvaćen kao aromaterapija. Ona je u redu ublažava stres, napetost, depresiju i razdražljivost.

Pročitajte kako kapati u nos камфорное ulje.

Negativne kvalitete

Kamfor prilikom trudnoće u ranim rokovima, apsolutno kontraindiciran za doček unutra. Postoji nekoliko slučajeva kada je plod ubijeno zbog slučajnog uzimanja sredstva unutra.

Između ostalog, kamfor, ima visoku razinu propusnosti i upijanja kroz posteljicu. Upravo zbog toga, čak i vanjska primjena камфорного ulja, može biti moguće samo nakon pregleda i odobrenja od stručnjaka koji prati trudna.

Primjenom lijek izvana, treba biti vrlo oprezan i uzeti u obzir sve moguće nuspojave i kontraindikacije.

Indikacije za uporabu

Kamfor aktivno se primjenjuje ne samo u liječenju gornjih dišnih putova, ali i u kozmetologiji. Ga često se mogu naći u sastavu različitih kozmetičkih sredstava. Tijekom вынашивания dijete, upotrebljava se kao sredstvo za njegu može samo uz dozvolu liječnika.

Zabranjeno je obavljati samostalno kozmetički tretmani sa sredstvima, koja su u sastavu камфору. Prije uporabe, potrebno je konzultirati relativno relevantnost primjene, trajanje tečaja i doziranje.

Kamfor uljem liječe probleme s ušima. Više informacija u ovom članku.

Kontraindikacije za korištenje

Od svih sredstava koja su u sastavu камфору i zapravo od samog камфорного ulja košta odbiti u sljedećim slučajevima:

 • epilepsija;
 • alergijske reakcije;
 • bolesti kože pokrivača;
 • na nagovor stručnjaka.

Metode primjene

Upute za uporabu камфорного ulja u trudnoći podrazumijeva nekoliko načina i mogućnosti korištenja sredstava. Potrebno je vrlo pažljivo se odnositi na dozu, kao i kada se бесконтрольном korištenje, mogu se pojaviti nuspojave.

 • Liječenje bronhitisa i kašlja. U tome slučaju, ako stručnjak pronalazi korištenje камфорного ulja potrebno u konkretnom slučaju, onda se može ga imenovati, uz doziranje i način uzimanja. Pročitajte više o bronhitis u ovom članku.
 • Liječenje отита. Između ostalog, možete se prijaviti камфорное ulje u trudnoći u uho. Opet, to je učinjeno samo po uputu liječnika. Kaplje ulje unutra kada je upala srednjeg uha ili za uklanjanje boli ne isplati. Umjesto toga, možete raditi losione oko uha. Ako otitis nastao kao komplikacija nakon sinusitis, onda je korištenje kamfor je strogo zabranjeno. Posebno, ako postoji smanjena oštrina sluha. To može pogoršati proces i dovesti do potpunog глухоте na jedno uho.
 • Aromaterapija. Sve je dobro u umjerenim količinama, i aromaterapija nije iznimka, pogotovo u trudnoći. Za cijeli period trudnoće, može par puta, za obavljanje takve postupke posve je sigurno, ali ne više od toga.
 • Kozmetički tretmani. Sami napraviti različite kozmetike od kamfor je nepoželjno. Kupio dućan sredstvo, može se upotrebljavati samo s dopuštenjem liječnika koji vodi trudnoću. Ujutro ne preporučuje se primijeniti lijekovi s kamfor uljem.

Mjere opreza

Na otvorenom i više, однократном primjeni камфорного ulja, ne bi trebalo biti nikakve bojazni vezane za zdravlje buduće majke i djeteta. Glavna opasnost leži u vrijeme gutanja, što je nepoželjno za vrijeme trudnoće.

Čak je prirodni proizvod koji je vrlo opasno, pa ako postoji mogućnost korištenja drugih sredstava za liječenje kašlja, bronhitisa ili отита, onda je najbolje ih koristiti. Samo stručnjak može propisati uzimati to sredstvo, a ne poznanici ili rođaci.

Zaključak

Камфорное ulje, kao i većina drugih ljekovitih prirodnih biljnih sredstava, može pomoći u borbi protiv različitih bolesti. Međutim, tijekom trudnoće, postoji opasnost od nanošenja štete fetusu.

READ  Urođena gluhoća (nagluhost): uzroci тугоухости kod djece