Kalanchoe u trudnoći prehlade: može li se kapati u nos

Može li se kapati u nos Kalanchoe trudnicama?

U razdoblju trudnoće žensko tijelo je izloženo raznim promjenama, koje se ponekad u pratnji takvim дискомфортными osjeti kako je povratan kongestija nosa, natečenost, nedostatak vitamina. I kada se razvija prehlade ili gadno curenje iz nosa, onda je to stvarno sasvim izvan mjesta za tijelo, koji je i bez toga oslabio.

Vrijedi primjetiti da mnogi lijekovi kućne ljubimce u ovom slučaju. Račun za buduće mame tražiti pomoć od narodne medicine. Tako dalje govoriti o kalanchoe u trudnoći i sigurnost ovog načina liječenja rinitis.

Mogu li trudnice kapati u nos kalanchoe

Mnoge trudnice se pitaju o mogućnosti i sigurnosti primjene ove biljke u ljekovite svrhe, posebno za otklanjanje prehlade i nosna kongestija.

Jasan odgovor ovdje ne postoji, međutim, postoji nekoliko točaka na koje treba obratiti posebnu pozornost.

Prva okolnost – to je ono što kalanchoe, posjeduje bogat kemijski sastav, odlikuje se visokom biološkom aktivnošću.

A on je savršeno apsorbira u krvotok (čak i pri lokalnoj primjeni) i u određenoj koncentraciji širi po cijelom tijelu.

S tim u vezi, ova biljka dobro može imati utjecaj na tijelo djeteta, samo evo kakav – nepoznat. Iako je ovaj lijek i koristi se u službenoj medicini (gotov sok kalanchoe se prodaje u ljekarnama), ali istraživanja na ovu temu nije provedena.

I na temelju onoga što kalanchoe ne može se primijeniti ako imate teške alergijske reakcije, a osim toga, on i sam može izazvati alergijsku reakciju lokalnog ili općeg karaktera, vrijedi sve isto prestati ga koristiti.

Sve je u tome, da je žensko tijelo prolazi kroz vrlo jake promjene. Čak i ako žena nikada nije patio od alergija, onda u tom razdoblju se može razviti na stalno joj stvari, ne govoreći već o takvim vozilima.

READ  Postavlja desno uho: razlozi zapara i što učiniti da ona prošla

Druga točka je povezana s činjenicom da kalanchoe u liječenju rinitisa uzrokuje previše intenzivno i dugotrajno kihanje.

Pri tom kišete se događa učestalo smanjenje donjih trbušnih mišića, što pak dovodi do pojave bolova i grčeva u ovom području. Čak mogu doživjeti sve simptome prekida trudnoće.

Pažnja! Neispravno предлежание ploda, razlog odustati od korištenja kalanchoe u trudnoći od hunjavice.

Međutim, uz to, postoji prilično veliki broj gostiju žena u položaju, koji je prilično uspješno primjenjuju se sok od ovoga sobnog cvijeća u terapijske svrhe kod prehlade.

Bolje pitanje riješiti individualno, a pri tome je nužno konzultirati liječnika kako bi se isključila bilo da je rizik za bebu.

Kako primijeniti kalanchoe u trudnoći

U tome slučaju, ako je doktor dopustio taj način liječiti curenje iz nosa ili ima razloga u sigurnost njegove primjene, onda razmislite način pripreme ovog lijeka.

Za liječenje odgovarati samo onda biljka kojoj ne manje od 3 godine, jer u njemu je najveća koncentracija hranjivih tvari.

U nekim receptima советуется rezanog lišća stavite u hladnjak na tjedan, jer ubrzava proces alokacije biološki aktivnih tvari.

Ali to je vrlo nezgodno, jer dok list biti «отлеживаться» curenje iz nosa može i sam proći. Takav način целесообразен ne za liječenje, a za preventivne svrhe.

Kuhanje sredstva iz kalanchoe izgleda ovako:

  • izrezati i posuti lišća;
  • stavite ga u zdjelu (po mogućnosti drvenu ili keramike) i samljeti žlicom ili толкушкой (drveni);
  • sipati 1 žličica tople kuhane vode;
  • promiješati dobivenu pulpe;
  • procijediti i preliti gotov sok u bočicu od stakla.

Usadilo gotov sok kalanchoe u nos u trudnoći ne treba više od 3 kapi u svaku nosnicu dva puta dnevno.

Povećanje broja aplikacija i doze ne treba.

Pomoć. U trudnoći je trajanje takvog liječenja ne smije prelaziti 7 dana.

Zaključak

Tijekom trudnoće jedan je od najvažnijih i najodgovornijih trenutaka u životu žene. Naravno, spasiti od banalnom hunjavice ili prehlade jedva moguće.

READ  Kašalj ne daje spavati: što učiniti noću

Ali da to nije oblak vrijeme čekanja susreta dijete valja pažljivo odabrati načine liječenja. To se posebno odnosi na različite recepte narodne medicine. U svakom slučaju vrijedno odustati od samoliječenja i u svakoj prilici savjetovati se s liječnikom.

Također nudimo upoznati s informacijama o da li je moguće da se prilikom trudnoće lijekovi «Snoop» i «Отривин».