Kako razlikovati svinjske gripe od uobičajenog: razlike, simptomi

Za razliku od gripe svinjske gripe: što je razlika simptomi

Gripa A, koji se još naziva svinjskom gripom, otkrili su znanstvenici iz Amerike 30-ih godina prošlog stoljeća. Prvi put epidemija ove bolesti zabilježen je ВОЗом u ljetnim vrijeme u 2009.

Nakon pojave nove vrste gripe u Meksiku, Kanadi i SAD-u su zabilježene летальные ishodima. Tako je proglašena epidemija influence A, zbog visokog stupnja opasnosti i njegovo brzo širenje po cijelom planetu.

Virus Н1N1 – to je najviše вирулентный pečat od svih podvrsta infekcije tog tipa. On sadrži povećanu патогенностью i sklonost ka nastanku od velikih pandemija.

«Svinjskom» gripu počeli zvati, jer on spada u kategoriju антропозонозных bolesti i može razviti ne samo u ljudskom organizmu, ali i kod različitih životinja, uključujući i kućne svinje.

Međutim, slučajevi kada se virus donio čovjeku od zaraženih životinja, vrlo rijetke. Više od toga, ovaj poremećaj može pojaviti kod ptica, što je dovelo do mutacije.

Važno je napomenuti da je termički obrađena svinjetina ne može postati izvor zaraze virusom Н1N1.

U posljednjih nekoliko godina aktivne cirkulacije svinjske gripe među ljudima navedeno nije bilo. No, danas je ova vrsta infekcije se vratio. Sada indikatori epidemija pragova na gripe i PREHLADA u deset puta veća od norme.

Za razliku od obične gripe svinjske razvija kod učenika i odraslih osoba. Ali u nekim slučajevima gripa Н1N1 zabilježen je kod male djece i trudnica.

Manifestacije svinjske gripe

Simptomi svinjske gripe slični simptomi PREHLADA, akutne respiratorne i druge prehlade, koje pripadaju istoj vrsti infekcije i imaju isti način i mehanizam prijenosa.

Međutim, za razliku od običnog gripa, virusa A ipak imaju određene značajke curenje. Oni i omogućuju identificirati uzročnika svinjske gripe.

READ  Sirup protiv kašlja Стодаль za djecu: priručnik za homeopatski lijek

Obična gripa ima naglašene симптоматикой, što se očituje na 5-7 dana nakon bolesti, odnosno u periodu kada je već provodi aktivno liječenje. A pri protoku svinjske gripe razvijaju komplikacije su mnogo češće. Tako karakteristični simptomi javljaju se već nakon par dana nakon što je infekcija došla u tijelo.

Kliničke manifestacije brzo se šire na sve sustave i organe, zbog čega nastaju teška oštećenja. Tako brz razvoj bolesti, u nedostatku alata za istraživanje i terapiju u mnogim slučajevima postaje uzrok smrti.

U početku bolesti se pojavljuju isti simptomi kao i kod obične virusne infekcije respiratornog, ali oni su više izražene.

Tako, svinjska gripa se očituje kako slijedi:

 1. arthritic i mišićna bol u trbuhu i u području nogu i ruku;
 2. slabost;
 3. vrtoglavica ili glavobolja;
 4. malaksalost i pospanost;
 5. otežano disanje;
 6. nagli porast temperature do 40 stupnjeva);
 7. nedostatak apetita;
 8. groznica;
 9. nesvjestica.

Pri tome bolest se odvija vrlo brzo, tako da uskoro kod pacijenta se javlja kašalj, curenje iz nosa, a u srednjim i gornjim dišnim putevima razvija upalni proces – трахеобронхит.

Glavna značajka ovog virusa je da bolest napreduje dovoljno brzo. Osim toga, upala se širi na sluznicu stoljeća, zbog čega se pojavljuje konjunktivitis. Ponekad je pokazivati simptome kao što su promjena boje kože (bljedilo ili посинение), povećan broj disanja i otkucaja srca.

Ono što je zanimljivo, svinjske gripe, bez temperature može biti, tako da je taj trenutak također je potrebno uzeti u obzir u диагностировании.

U dječjoj dobi može se pojaviti jake stimulacije, tako da je dijete teško smiriti. Štoviše, kada плаче kod njega nema suza.

Poboljšanje dolazi na kraće vrijeme, a zatim se ponovno pojaviti neugodni simptomi koji postaju još izraženiji.

Značajke curenje virusa Н1N1 i njegove komplikacije

Ozbiljnost pojave svinjske gripe ovisi o više čimbenika:

 • broj virusa, upao u organizam;
 • dob заболевшего;
 • prisutnost kroničnih bolesti;
 • stanje imuniteta osobe;
 • stupanj osjetljivosti na infekcije svih vrsta.

Osim toga teških oblika svinjske gripe se mogu razviti i kod ljudi koji se nalaze u opasnosti. To su:

 1. pacijenti koji imaju srodne bolesti (šećerna bolest, bolesti pluća, astme i ostalo);
 2. trudnice;
 3. stariji ljudi;
 4. mala djeca.

Jedan od čestih posljedica gripe A, ako ga tijekom teška, smatra se da je upala pluća (virusna upala pluća). Ova bolest se može razviti na drugi ili treći dan protiv svinjske gripe. Važno je napomenuti da je komplikacija je vrlo teško liječiti u usporedbi s пневмонией bakterijske генеза.

Osim toga, za nekoliko dana, može razviti plućne insuficijencije, a to je fenomen zahtijeva brzi mehanički (umjetne) ventilaciju. Takav tretman se provodi samo u stacionarnim uvjetima u реанимационном prostoru.

Dakle, vrlo je važno otkriti Н1N1 na vrijeme, tako da možete provesti odgovarajuće i učinkovite terapije. Jer samo tako moći spriječiti razvoj nekih vrlo teških patoloških stanja. Često dostupnost, ili za posljedice takve vrste dovodi do smrti.

Drugim posebnim (morbidno) manifestacija virusa influence A je razvoj različitih poremećaja GIT. Tako je, već treći dan progresije bolesti kod bolesnika se javljaju neugodan osjećaj u trbuhu, njegov bolestan i to stanje ne prolazi dugo vremena. Ako se ne liječi proljev je pojačan i pojavljuje se snažna povraćanje.

Štoviše, može затрудниться proces mokrenja ili obratno nagon neće biti za dugo vremena. Pri normalnom gripe ove simptome ne pojavljuju, tako da možete заподозрит postojanje svinjske gripe u ranoj fazi razvoja. Tako da je informacija, kako prepoznati svinjske gripe, ide sveobuhvatno.

Precizna identifikacija i otklanjanje uzročnika influence A su moguće samo nakon provođenja kliničke analize u zdravstvenoj ustanovi. Kako otkriti antitijela na virus Н1N1 potrebno je položiti poseban krvi. Osim toga, ako je potrebno, liječnik može propisati testove sluznice ždrijela i usne šupljine.

Definicija dostupnosti ove bolesti poput svinjske gripe u ranoj fazi razvoja daje priliku za početak pravovremenu terapiju. A to vam omogućuje da upozori pojava teških posljedica koje su fatalne.