Йодовая mreže kašlja: može li se učiniti йодную сеточку

Йодовая mreže kašlja: йодная сеточка na grlu pri temperatruri

Za bronhitis, prehlada, prehlade i samo bol u grlu mogu učiniti йодную mrežu. Jod u jake prehlade pomaže smanjiti začepljen nos i smanjuje upalni proces.

Mnogima je poznato da je otopina joda je vrlo djelotvoran kod prehlade za obavljanje inhalaciju.

Otprilike iste kvalitete ima йодовая mreže za kašalj ili prehlada.

Učinkovitost metode kod bolova u grlu i kašalj

Kašalj i prehlada jod slika možete učiniti na leđima i vratu. Od uzrokovane lekovita svojstva ove metode? Prodoran u mišićno tkivo i krvne žile, jod, ima ubijanja utjecaj na патогенную микрофлору.

Prednost ovog metoda se sastoji u tome, da je za njegovo korištenje će trebati najmanje sredstava:

 1. Jod.
 2. Čišćenje uha.

Međutim йодная mreže treba primijeniti ispravno. Ako se radi njezina su nepismeni, može uzrokovati tijelu veliku štetu. Za to postoje određena pravila:

 • Otvoriti bočicu s jod i umočiti u nju snopu štapić.
 • Nanositi linije je potrebno horizontalno, a potom vertikalno.
 • Između redaka treba ostati pedalj ne manje od jednog centimetra.
 • Йодная mreža ne primjenjuje se na temperaturama iznad 38
 • Postupak treba učiniti preko noći.
 • Mrežu prilikom prehlada, a može se primijeniti na leđa, vrat i grudi.

Kada kašljete takva йодная mreže se nanosi direktno na grlo. No, prije nastavka postupka, potrebno je provesti test na osjetljivost nježne kože na tu tvar. To možete učiniti tako da: na kožu u području grla uzrokuju malu traku joda i čekaju 20 minuta.

Ako koža nije odgovorila na postupak, tj. na njemu se nije pojavila oteklina i crvenilo, možete napraviti mrežu širom grlu. Kako bi pojačali učinak, može se nanositi sredstvo na leđima i prsima, ali pri tome morate izbjegavati područje srca. Za srce согревающий učinak od joda može biti štetan.

READ  Čepići za uši od buke: kako se zovu i kako napraviti kod kuće

Zanimljivo je da se na ovaj način može se saznati: treba li tijelo pacijenta u dodatnoj količini joda ili je to tvar je prisutna kod njega je u redu. Kada je deficit joda kod trudnica u tijelu nerođeno dijete može razvijati različite patološke procese.

Ovaj test se izvodi ovako:

 1. Йодная oznaka se primjenjuje na unutrašnje površine kuka.
 2. Ako u roku od tri sata ona će nestati, znači, tijelo doživljava йододефицит.
 3. Ako linija je nestala nakon osam sati, to govori o tome da je joda u tijelu nije dovoljno, ali situacija nije kritična i potpuno se može popraviti. Za to je potrebno samo obogatiti svoju prehranu plodovima mora, svježa riba, morski kupus.
 4. Ako je tvar u tijelu dovoljno, strip nestati samo kroz 24 sata.

Najveći učinak od iodic mreže će kada se primijeni ga na početku upalnog procesa. Stoga, što prije iskoristiti ovu metodu, brže doći će oporavak.

Йодная mreže u liječenju bronhitisa

Йодовую mreže često se primjenjuje kod prehlade, ali samo na umjerenoj temperaturi. Nacrtati mrežu moguće je na tele mišiće i stopalima. Ako prehlade ili bronhitisa praćena curenje iz nosa, mala količina joda može se nanositi na most nosa i krila nosa.

Ako йодная mreže primjenjuje se na grlo, potrebno je izbjegavati područja štitnjače. Međutim, treba još jednom ponoviti da je takav postupak ne može provesti na visokim temperaturama (iznad 38,5). Usput, na pitanje može li se jod bris grla angine, pacijent također će dobiti pozitivan odgovor.

Za bronhitis, pa čak i upalu pluća takva slika preporučuje se nanositi na područje lokacije i bronhija, na leđa i na prsa. Takav tretman se preporučuje provesti ne više od 3 puta tjedno.

Согревающее djelovanje joda može negativno utjecati na stanje pacijenta, ako ovim postupkom zlostavljanje.

Uz jak kašalj i bronhitis dobro napraviti udisanja otopinom joda.

 • Ako je kašalj suh, inhalacije vlaže sluznicu, što je rezultiralo kašalj postaje vlažna.
 • Kada mokri kašalj udisanja doprinose ukapljivanje i brzo izlučivanje sekret iz donjih dišnih putova na površinu.
READ  Dvostrani sinusitis dijete: simptomi i liječenje, narodni lijekovi

Priprema otopina za inhalaciju na sljedeći način: u čašu tople kuhane vode potrebno je otopiti žličicu sode bikarbone i dodati tekućine 2 kapi joda. Disati na taj otopinom preporučuje se tri puta dnevno u roku od osam minuta.

Kada koristite йодных inhalaciju proces ubrzava oporavak, a pacijenta stanje se značajno poboljšava. A video se u ovom članku govori o raznolikosti korištenja йодовой mreže.