Йодная mreže kod prehlade: kako primijeniti nego korisno

Kako pravilno nanositi йодную mrežu na prsni koš?

Jod, kemijski aktivni halogene, dobiven je kroz djelovanje sumporne kiseline na pepeo kalorija algi. Početkom osamnaestog stoljeća prvi put применился u medicini, kao antiseptik, za obavljanje poslova i obradu rana.

U modernoj medicini relevantnost ovog antiseptik nije postala manja. Gotovo u svaki dom kabineta ga ima u skladištu. To nije заменимый pomoćnik u borbi protiv простудными bolesti. On je pogodno za brzo zacjeljivanje rana i ogrebotina. U njegovoj primjeni nema dobnu granicu. Mrežaste ovjerene jod na grudima, pomaže da se nosi s bronhitisa i virusnih bolesti.

Mehanizam djelovanja

Popularnost vanjsku primjenu joda leži u бактерицидном imovine. Nakon nanošenja na grudima ili druge problematična područja, jod brzo se upija u kožu pokrivača i proširena protok krvi u cijelom tijelu.

Antibakterijsko tvar utječe na патогенны, i pod njegovim utjecajem, oni će umrijeti. Uništavanje patogena doprinosi brz oporavak i obnovu zaštitne funkcije organizma.

Nego korisna йодовая mreže kod prehlade i prehlade? Korist od primjene mreže, leži u tome što halogene potiče širenje krvnih žila i poboljšanje cirkulacije. Stoga je poželjno nanositi izravno zahvaćena zona. Ako se zabrinuti curenje iz nosa, antibakterijsko tvar primijenjena na krila nosa i most nosa. Pročitajte da li je moguće napraviti йодовую mrežu u trudnoći.

Pozornost. Postupak treba provoditi s oprezom, kožnih kožu u području nosa je vrlo osjetljiva, možete opeći.

Jod slika se primjenjuje ne samo kod prehlade i prehlade, ali i kod sljedećih bolesti:

  1. Upala gornjih dišnih puteva, bronhitis йодная mreže primjenjuje se na grudi.
  2. Upala zglobova i oštećenja ligamenata, koristi halogene direktno na problematična zemljište.
  3. Kada гематомах, ozljedama i čudima, antibakterijsko sredstvo se nanosi na mehanički oštećenih tkiva.
  4. Iodic mreže snose upalni proces kada je pogoršanje artritisa ili išijasa. Joj nanosi na lezija.
  5. Kada ларингите i prehlada slika jod se primjenjuje u vratu.
  6. Koristi jod pri liječenju PREHLADA.
READ  Grudi kapi protiv kašlja: upute za uporabu, naši i kao što je uzimanje

Povremeno nastalu na kožni pokrivač, jod, donosi korist, čak i u odsustvu simptoma bolesti. Ako u organizmu su prisutni znakovi йододефицита, ti postupci bili upozorio patološke promjene štitnjače žlijezda. Prikazana йодная mreže, ženama u vrijeme trudnoće, to je pozitivan utjecaj na fizičkom razvoju fetusa.

Primjena joda za liječenje prehlade kod beba

Ako imate simptome prehlade kod beba, roditelji često pribjegavaju narodne tehnike liječenja. Boja jod na svojim stopalima ili listovima sve vrste uzoraka. Takav pristup i zabavlja dijete i mu donosi korist, kao zagrijavanje i бактерицидного učinak.

Primjenjuje se йодная grid od prehlade za djecu, u suradnji s назальными lijekovima. Ova metoda daje najbolje rezultate u liječenju rinitisa. Jod pojačava učinak terapijskog sredstva. Za postupak uzima 2,5 % otopina i primjenjuje se na most nosa i vanjski dio nosnice.

Važno. Liječenje djeteta od virusa i бактерицидных infekcija jod, potrebno je provoditi i nakon savjetovanja s trenerima.

Primjena ovog halogene ne smije prelaziti tri puta tjedno, postoji rizik od bolesti йодизмом (višak količina u tijelu).

Preporuke za sprovođenje postupka

Prije početka postupka, provjerite da йодная mreža će donijeti korist, a ne štetu. Potreban je test na alergijsku reakciju. Za to se primjenjuje germicid uz pomoć uklonite pamučnim štapićem na području podlaktice ili unutarnje strane bedra. Dovoljno će biti nekoliko kratkih linija.

Nakon 20 minuta na mjestu primjene nema crvenila i neugodno peckanje, moguće je primijeniti йодную mrežu.

Još jedan uvjet je poštivanje, kojeg je potrebno, to je mjerenje tjelesne temperature.

Povećana stopa, razlog odustati od postupka. Ako nema alergijske reakcije i temperature u redu, možete započeti s liječenjem.

Nekoliko potrebne preporuke, kako pravilno nanositi йодную mrežu na prsni koš i na druga problematična područja.

READ  Aureus u uhu - liječenje i simptomi, foto posljedica zaraze

Za odrasle se primjenjuje od 5 %, a za djecu dobne kategorije 2,5 % otopina joda, i provoditi postupak na sljedeći način:

  1. Pacijent uzima položaj ležeći na leđima.
  2. Primjena grid jod počinje od depresije koja se nalazi iznad ключицей, na području solarnog pleksusa.
  3. Ako ljekovito manifestacija se održava s odraslim čovjekom, razmak između linija oko jednog centimetra, što vodoravno, da vertikalno. Ćelije iodic mreže dijete preporučuje se nanositi na veće veličine.

Ako se pojavi potreba za nanošenje mreže na područje leđa, bolesnik legne na trbuh. Održavaju se linije duž kralježnice s dvije strane u području rebara. Formiraju identične ćelije iste veličine kao i na prsišta.

Oprez. Ne smije se nanositi йодную mrežu na srce zonu i nadraženu kožu kožu.

Zaključak

Do primjene joda u liječenju prehlade treba pristupiti s oprezom. Može uzrokovati višak u tijelu i dovesti do poremećaja rada štitnjače i kao posljedica гипертиреозу. Stoga je savjetovanje s liječnikom neće biti viška.