Interferon u trudnoći: upute za upotrebu

Kako uzeti «Interferon» u trudnoći?

U periodu trudnoće se događa slabljenje obrambenih snaga organizma i to je normalan proces. To je potrebno kako bi plod imao priliku da se normalno razvijaju. Međutim, uz to, buduća mama je više učestale razvoj prehlade i virusnih bolesti.

Glavni problem u ovoj situaciji je – je pronaći siguran i učinkovit lijek za liječenje, jer mnogi lijekovi postaju запретными. U tom smislu, govoriti o djelovanju «Interferon», o svojim upute za primjenu u trudnoći, kao i saznati je li sigurno takav tretman.

O djelovanju «Interferon»

«Interferon» — farmaceutska supstanca, koji ima antibakterijsko, antivirusno i bolest-modificiranje anti svojstvo. Dostupan ruske фармакологической tvrtke JSC «Биомед».

Danas se taj alat je napravljen u 2 ljekovitog oblika: prah i malter.

Suha oblik lijeka ima pogled labave prah bijele ili blijedo-ružičaste boje, rješenje predstavlja lagano розоватую tekućina bez mirisa.

Oba oblika расфасовываются u ampule od stakla. U коробочке sadrži 10 ampula, upute i ампульный nož.

Glavni sastojak lijek je ljudski лейкоцитарный interferon. U čistom obliku – prirodni лейкоцитарный protein, koji je preuzet iz darivatelja krvi i malo se mijenja uz pomoć genetskog inženjeringa.

Kada ingested, a konkretno u stanice, on ih mijenja membranu, utječe na RNK virusa, čime se koči njegov razvoj.

Zbog takve značajke фармпрепарат karakterizira široko područje utjecaja, osim toga je apsolutno sterilan, ne-toksičan i sigurnije kada интраназальном primjeni i inhalaciju.

Važno! Korištenje sredstava u obliku injekcije prostorijama!

Ovaj biljni lijek određen kao liječenje gripe i raznih oblika ARI, ARI, kao i u preventivne svrhe.

Trebate ga koristiti u preuzimanju prvih simptoma bolesti, a prije nego se krene na takav tretman, kako učinkovitost od njega biti veći.

Prema službenim uputama lijek je нереактогенным (ne može izazvati nikakve reakcije u organizmu), ne uzrokuje nuspojave i nema kontraindikacija pri primjeni preko dišnih puteva (интраназально, inhalacije).

Važno! Treba s oprezom koristiti u bolesnika s povećanom osjetljivošću na antibiotske grupi lijekova i salata proteini.

Biljni lijek nije primjeren za liječenje u sljedećim slučajevima:

  • nedostatak tragova;
  • isteka roka trajanja;
  • šteta pritiska.
READ  Postavio grlo: što učiniti i kako liječiti kongestija

Čuvati lijek treba na tamnom mjestu na temperaturi od 2 do 10°C. Pod takvim normama rok trajanja tvari – 2 godine od datuma izdavanja (naznačeno na pakiranju).

«Interferon» u trudnoći

Počnimo od samog glavnog. Unatoč svim безобидность ovog lijeka tijekom trudnoće je bolje da se suzdrže od njegova primitka.

Štoviše, situacija je mnogo ozbiljnije nego što je uobičajena pojava alergije na lijek. To je povezano s posebnim djelovanjem glavne komponente фармпрепарата.

On doprinosi stvaranju posebnih proteina-ubojice u zaraženim stanicama, koji blokiraju sintezu proteina virusa, ali zajedno s tim inhibiraju razvoj stanica.

U razdoblju trudnoće je utjecaj na staničnoj razini prijeti negativnim posljedicama za fetus: može затормозиться razvoj stanica jednako kao i razvoj organa.

Plod tijekom fetalnog razvoja razvija potpuno drugačiji pogled interferona – on ne obavlja funkciju hendikepe diobe stanica (za razliku od odraslih interferona), jer je dijete i njegove vlasti još mora rasti i razvijati se.

Sukob ove dvije vrste interferona može dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica, sve do gubitka djeteta.

Tako je u 1. trimestru «Interferon» od prehlade u trudnoći nije dodijeljena, jer predstavlja potencijalnu opasnost za fetus.

Što se tiče 2 tromjesečja, onda je «Interferon» u trudnoći je bolje zamijeniti na sigurniji oblik «Виферон», ali tek nakon konzultacije sa stručnjakom.

Počevši s 3 tromjesečja (od 28. tjedna), ovaj lijek može biti imenovan liječnika, ali samo u slučajevima kada očekivana korist od terapije će biti veći je rizik od štetnog djelovanja na plod. Dr. pri tom se bira pojedinačne doze.

Zaključak

Zdravlje žene i njezina djeteta ovisi isključivo od nje same. Nikakvi savjeti prijateljice i komentare, naši ne bi trebao biti vodič za akciju.

Dobro u ovoj situaciji je da se obratite svom liječniku, jer samostalno primjena u trudnoći kapi u nos «Interferon», ili inhalaciju rezultirati ozbiljnim posljedicama.

READ  Kada гайморите puknuti nosa: video kako čine punkcija

Također nudimo upoznati s primjenom u trudnoći lijekova «Гриппферон» i «Синупрет».