Гайморова пазуха i zubi: što učiniti ako je korijen zuba mudrosti u пазухе

Nego opasno u susjedstvu гайморовых sinusa i zuba?

O problemima u zdravlju, posebno upala u гайморовой zoni, pokazuju stalni curenje iz nosa, bol u glavi, nedostatak osjeta mirisa. Гайморова područje najveća od svih paranazalnih nosa. Njegova veličina iznosi 10 centimetara. Top područje graniči s pramca oralne, a dno je u kontaktu sa top зубным u neposrednoj blizini.

U susjedstvu гайморовой sinusa i zuba je najopasniji u liječenju gornjih zuba, kao što korijeni zuba svaka osoba ima svoju dužinu. Radi izbjegavanja pogoršanja stomatolog posebno pažljivo treba provesti manipulacije u liječenju. U ovom članku ćemo ispitati pitanje, kada se korijen zuba nalazi se u гайморовой пазухе — što učiniti prvi.

O кисте гайморовой sa sinusima

Доброкачественное bolest, često встречающаяся u 21. stoljeću – to je cista u гайморовой пазухе. Bolest izgleda u obliku lopte s эластичными zidova.

U ovoj bolesti nikada se ne može predvidjeti veličinu i mjesto upale, jer sve ovisi o individualnom strukture čovjeka. Zbog specifičnih karakteristika nosa, gdje gotovo da ne postoje živčanih završetaka, upale u nosu sami primjetiti gotovo nije moguće.

Upravo iz tog razloga ljudi mogu dugi niz godina živjeti s bolešću i ne prenositi toj vrijednosti, jer ne znaju o njegovom postojanju.

Bolesti nosa može biti potaknuta upalom sluznice ili tumor.

Stoga ako ste u nedavnom vremenu переболели гайморитом, pažljivo pratite simptomima organizma. Oni se manifestiraju neočekivano i najčešće u tom periodu, kada je cista je već njome budu ispunjene sve nosnu zonu.

Tada ćete primijetiti otežano disanje i niz drugih simptoma:

 • glavobolja;
 • nadutost obraza;
 • učmalost i iscjedak iz nosa;
 • bol u očima;
 • curenje iz nosa;
 • sinusitis.

U prvom redu nakon otkrivanja simptoma treba biti određen uzrok bolesti.

Za to se isplati proći kroz fotografski snimak uz pomoć рентгеновых zrake, ct prsnog koša i druge.

U posao liječnika-отоларинголога uključuje precizno definiranje veličine ciste, mjesto i uzrok nastanka upale.

READ  Meniere bolest: što je to, simptomi i liječenje narodnih lijekova, dijagnostika

Treba znati da je velika cista ima promjer od 1,5 do 2 cm i njezin primjetiti lako, međutim, dimenzije male ciste mogu biti i po 0,5 cm, što znatno otežava pretraživanje joj objekata.

Tako da odaju dvije vrste bolesti:

 1. Ретенционные.
 2. Lažne.

Uzroci bolesti mogu biti:

 • zakrivljenost nosa;
 • sinusitis;
 • malokluzija;
 • karijes;
 • problematična korijen zuba.

Ako vrijeme ne nastavite s liječenjem bolesti, vas настигнут česte glavobolje, brzi umor, gubitak sna i memorije.

Posljedice ulaska zuba u гайморову njedra

Nakon utvrđivanja simptoma upale, pobrinite se da je razlog pojave ciste nije izazvan bolestan zub.

Prema statistikama, 35% bolesti ciste povezani s bolestima zuba. U ovom slučaju, tretman počinje s posjetom stomatologu i uklanjanje uzroka bolesti.

Iz gornjeg niza zuba, na верхнечелюстным područja najbliži гайморовой пазухе nalazi se zub mudrosti i velike kutnjaka.

Pojava rupe među zubima i гайморовой пазухой je značajan problem u liječenju cista. U ovom slučaju treba odmah operacija.

Uzroci pojave perforacije mogu biti korijen velike duljine, kao i za individualnu izgradnju koštanog tkiva parna soba kosti koje se odnose na лицевому odjel lubanje.

Pogoršanje izazivaju эндодонтическое liječenje. Uz uklanjanje zuba, korijen dodiruje njedra. Dakle, opet je neizbježna perforacije dna гайморовой sa sinusima.

U takvom obliku rada, važno je da vađenja zuba prošlo s korijenom.

Kada эндодонтическом liječenju zubi mudrosti u posao stomatologa ulazi blagi učinak na korijen zuba u гайморовой пазухе biste izbjegli oštećenje sinusa.

Kada se slučaju neuspješnog liječenja, obrubljen korijen i čestice пломбировочного tvari nužno spadaju u гайморову područje.

Važno je da se odmah razumjeti problem. Ali za iskusnog stomatologa to neće biti teško. Kao kidanje tkiva je vidljiv odmah.

Što se događa kada перфорируется dno гайморовой sa sinusima?

Stručnjak brzo utvrditi uzrok pojave perforacije. Međutim, treba znati simptomi pojave rupe u гайморовой пазухе:

 • pacijent u ovom slučaju ne može napuhati obraz, a iz mjesta травматизации obilno teče krv;
 • kada izdišete kroz nos protok se povećava;
 • sama žrtva osjeća, kao što zrak ulazi u usta;
 • obratite pozornost na ljudski glas. Ozljede se mijenja i postaje tup.
READ  Glavobolje i krv iz nosa: uzroci, slabost i mučnina

Liječnika s pomoću računalne metode istraživanja ljudskog tijela, uzimajući рентгенограмме послойного slike tih organa, potrebno je odrediti koliki broj stranih tel silovali u šupljinu.

Pod svjetlom perforacije stomatolog može ушить rupu pomoću надкостничного režnja.

Nakon toga, pacijentu propisane antibiotike i druge lijekove.

Ako perforacije duboko i u гайморову područje strašno veliki broj stranih tijela, treba se obratiti posebna grana.

Nakon prostorije u zdravstvenoj ustanovi, obdukcije i reorganizacije гайморовой području, pacijenta se propisuju антибактериальную terapiju.

Vrijedno je zapamtiti, da u гайморову područje infekcija spada sustavno. Tako da čovjek nikada nije imun od takve bolesti kao što je sinusitis, gubitak zuba mudrosti.

Najčešća bolest među podnesenu – sinusitis.

Sinusitis je upala sluznice верхнечелюстной sa sinusima. Bolest može biti jednosmjerna ili dvosmjerna, a uz poraz drugih paranazalnih sinusa.

Резюмирование

Nažalost, takvi slučajevi kao što su oštećenja гайморовой sinusa pri liječenju ili protetike zubi su posebno česte. Kao što je to stomatološke procedure najčešće izazivaju pojavu perforacije.

Gornji red zuba je odvojen od гайморовых sinusa fino oslikavanje. U nekim mjestima ga dosegne veličinu jednog milimetra. Tako uzrokovati ozljede na ovom mjestu vrlo jednostavno.

Da biste izbjegli rupe treba proći pregled i liječenje samo od kvalificiranog liječnika-stomatologa.

Treba znati da je pojava rupa nije uvijek krivnja stručnjaka. Ponekad zbog vrlo tanke ploče i na rijetke posjete stomatologu perforacije, ne događa se zbog zdravstvenih manipulacije.