Endoskopska operacija na гайморовой пазухе — posljedice

Kako se izvodi operacija na гайморовой пазухе?

Nos, ispunjavajući cijeli popis važnih funkcija, osigurava normalan život organizma. I to ne samo dišnog i обонятельная funkcije, ali i zaštitna i слезоотводящая. Aparat za disanje put počinje u гайморовых sinuse nosa. Oni su većih dimenzija od svih sinusa i zapravo s njima povezana razvoj takve patologije kao što je sinusitis, polipi ili cista.

Za liječenje takvih bolesti često je dodijeljen rad na гайморовой пазухе. Unatoč činjenici da je to ekstremna mjera terapija, ona je još uvijek prilično uobičajeno zbog specifičnosti bolesti. Pogledati detaljnije značajke nosi i posljedice takve operacije.

Гайморова пазуха – značajke zgrade

Гайморовы sinusa dobili su svoje ime u čast engleskog kirurga анатома Натаниэла Гаймора, исследовавшего bolesti paranazalnih sinusa. To je upravo on je prvi opisao bolest, koji je kasnije наименовали sinusitis.

Upućena nosni sinusi, kao što je već spomenuto, su najveći velika i zauzimaju gotovo cijelu šupljine gornje čeljusti. Svaka osoba indikatori njihov oblik i volumen su individualne. Oni zavise od anatomskih karakteristika strukture lubanje.

S oralne nosa sporedan sinusa povezuju pomoću uskog kanala — соустья. Sinusi su prekriveni sluznice ljuske, koja osigurava eliminaciju patogenih mikroorganizama, i u zdravom stanju ispunjena zrakom.

Pomoć. Ako соустье duže vrijeme закупорено, onda to doprinosi akumulacije sluzi i njegova загустению, nakon čega se pretvara u gnoj. Takav proces ispunjen upale stijenke sinusa, što je dovelo do razvoja različitih bolesti.

Гайморова пазуха sastoji se od unutarnjeg, prednje i stražnje, gornje i donje stijenke, a bilo kakvo kršenje svakog od njih dovodi do određenih komplikacija zdravlje.

Верхнечелюстные sinusa nosa obavljaju takve funkcije:

 • čišćenje zraka tijekom disanja – zračna masa, prije nego što ste dobili u pluća, čisti, zagrijava na potrebnu temperaturu i povećava indeks vlažnosti;
 • prepoznavanje mirisa – igrani površine sinusa u tome, da su u stanju pojačati rad receptora za miris;
 • zaštitna funkcija – leži u tome, da na sluznici podmiriti sve štetne bakterije i viruse, koji je potom izlučuju iz organizma.
READ  Электрофорез za nos s хлористым kalcijem pri вазомоторном рините

Osim toga, придаточная пазуха sudjeluje u formiranju glasa i tona. To je praznina nazalnih sinusa odgovorni za njihovo rezonantno opcije.

Sluznica sinusa promiče rano za ulazak lijekova zahvaljujući brzom «teoriji usisa» u razgranatu sustav krvnih сосудиков, koji se nalazi u njemu.

U kojim slučajevima je potrebna operacija

Bez opravdanog potrebe эндоскопическую operaciju na гайморовой пазухе ne provode.

Ovo je ekstremni način liječenja, s kojim se moraju posegnuti stručnjacima iz razloga:

 1. Kada patologije kroničnog karaktera, odnosno dugotrajno liječenje pacijenta ispada neuvjerljiv, pri tome razne upalne procese u nosu ne prestaju.
 2. Dostupnost u гайморовых sinuse različite izrasline i izrasline, uklanjanje kojima se događa samo mehaničkim putem.
 3. Upalni procesi u гайморовых sinuse izazvana različitim челюстными патологиями ili drugim zubić bolesti.
 4. U slučaju komplikacije prilikom гайморите, na primjer, na opasnost da dospije gnoje mase u lubanju, što dovodi do težih posljedica.

Na temelju navedenog, može se zaključiti da je endoskopija se provodi samo kada je to potrebno, uglavnom u situaciji postojanja prijetnje kupiti više ozbiljne posljedice za zdravlje.

Drži endoskopske operacije

Endoskopska ili интраназальная operacija – vrsta operativnog zahvata, koji se odnosi na grupi малоинвазивных, jer nakon njegova izvršenja nema izravnih oštećenja tkiva ili ozbiljnih poremećaja u anatomski strukturi nosa.

Negativne posljedice pri ovakvom obliku brza intervencija razvijaju mnogo manje, nego kada полостной operacije. Između ostalog, ova vrsta liječenja prikladno je za većinu pacijenata, jer je jeftiniji.

Takav postupak može se izvršiti kako u stacionarnim uvjetima, tako i u ambulanti.

Pomoć. Endoskopska operacija u trajanju je od 30 minuta do 1 h i 30 min. Trajanje ovisi o anatomskim karakteristikama гайморовых sinusa pacijenta i опытности liječnika.

Postupak rada kirurga pri obavljanju operacija izgleda ovako:

 • u nos se stavlja endoskop (poseban optički uređaj). Uz njegovu pomoć liječnik vizualno kontrolira sam tijek operacije;
 • u nos se uvodi kirurški alat pomoću kojeg i zadovoljan sam postupak. Izbor alata ovisi o vrsti bolesti. Obično se primjenjuju: laser – spaljivanje tkiva skalpelom ili заусеницы – uklanjanje formacija.

Ova operacija se izvodi bez anestezije, kao što je to bezbolna. U nekim slučajevima, kada je kod pacijenta došlo je nizak prag boli, onda se postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Nakon endoskopske operacije, isto kao i nakon полостной, provodi promatranje pacijenta u roku od nekoliko tjedana. To je potrebno kako bi stručnjak mogao pratiti stanje pacijenta i na vrijeme ukloniti krvnih ugrušaka i sluznice mase. U ovom periodu pacijent mora slijediti posebna dijeta, potrebne za povećanje smanjenje mogućnosti organizma.

Endoskopska operacija na гайморовой пазухе: posljedice

Nakon operacije je vrijedno da se pripreme na ono što se u prvih nekoliko dana disanje nos će biti nemoguće, a u prvi dan nakon što skinete obuću, će неконтролируемо teći suze.

Ali takve pojave prolaze vrlo brzo.

Pažnja! Uživati назальными kapi s сосудосуживающим djelovanjem nakon operacije kategorički воспрещено bez odobrenja liječnika.

Praksa pokazuje da je endoskopija u rijetkim slučajevima izaziva bilo kakve komplikacije. Međutim, u potpunosti isključiti kao faktor ne može, jer ponekad može imati sljedeće posljedice:

 1. Krvarenje iz nosa. Fenomen nije strašno i lako zaustavlja dr. uz pomoć običnog bris.
 2. Krv u području kapka. Ponekad krv udari u očna duplja, međutim, ide od tamo sama i nema problema, ne izaziva.
 3. Nastanak upale u sinusima. U tome slučaju, ako postoji izrazit nemir, o tome treba odmah obavijestiti svog liječnika.
 4. Obrazovanje u nosu корок.
 5. Ponovno formiranje гнойной ciste, što dovodi do još jedne operacije.
 6. Obrazovanje priraslica između zida i zid nosa.
 7. Glavobolja, u slučaju oštećenja prilikom operacije na živce.

Gore navedene posledice toga uočavaju vrlo rijetko, ali ako se to dogodi, onda pravovremeno kontaktiranje stručnjaka će vam pomoći eliminirati reagirati.

Naravno, svaki rad je za organizam – to je stres, i stručnjaci bez posebne potrebe ne odredi operativne intervencije. Međutim, postoje slučajevi kada bez takav postupak ne može učiniti.

Endoskopija u tom pogledu je najviše sparing metoda liječenja različitih bolesti гайморовых sinusa.