Delfina za ispiranje nosa za djecu: upute za uporabu, kako pravilno oprati

Kako pravilno oprati nos «Долфином» djetetu?

Potrebno očistiti sporedan sinusa javlja se kod lezije sluznice patogenih sojeva, alergeni, potrebe prevencije respiratornih bolesti. Djeca su češće pate upalom gornjih dišnih putova. To objašnjava činjenicu da несформированный imunitet djeteta je povoljna микрофлорой za razmnožavanje patogenih mikroorganizama.

Rasprostranjena je u otolaryngology dobio минерально-biljni kompleks «Delfina». Lijek se koristi za obradu nosna šupljina ima dobar terapijski učinak u borbi s virusima i bakterijama. Kao i svaki медикамент ima kontraindikacije, zahtijeva pravilnu uporabu.

Фармакологическое opis «Долфина»

Domaći proizvođač provodi dječji «Delfina» u obliku kapaciteta, kapaciteta 120 ml., s poklopcem dozatorom, koji regulira snagu podnošenja droge tekućine. U paketu idu jedno граммовые vrećice sa solima i фитоэкстрактами, na 30 komada u svakoj.

Značajka lijek je približan sastav na fiziološkom жидкостям osoba, što smanjuje vjerojatnost imunološke reakcije. Osnova proizvoda – кристаллизованная ocean voda s primjesama korisnih minerala: oksida cinka, fosfora, joda, broma.

Puder dolazi u čistom obliku (za pacijente skloni alergijama), uz dodavanje šipurka i slatki.

Akcija je droga rješenje usmjereno na inhibicija sinteze uzročnik sprečavanje trovanja organizma proizvodima njihov život. Lijek doprinosi aktivne regeneracije epitela, obnovu močvarnih ravnoteže soli.

Natrij klorid i jod imaju антимикробное djelovanje, potiču poboljšanu proizvodnju sluzav sekrecija, koja je sprečava da пересыхание i травматизацию mekih tkiva.

Za pomoć! Sastojci biljnog podrijetla povećavaju zaštitna svojstva tijela, osiguravaju transport bioloških tekućina u tkivima, a magnezij soli čine stalni lokalni imunitet.

Upute za uporabu «Долфина» za ispiranje nosa kod djece definira njegovu efikasnost u lečenju orl bolesti:

 • bakterijski, virusni rinitis;
 • alergijski rinitis;
 • upala верхнечелюстной sinusa;
 • akutni фронтита, sinusitis;
 • povrede vaskularnog tonusa unutarnje ljuske;
 • atrofija sluznice;
 • увеличений глоточной tonzila (аденоидита).

Lijek je namijenjen za obavljanje higijenskih i terapijskih postupaka kod kuće. Se koristi za sprečavanje razvoja респираторно-virus patologije u periodu priprema za kirurški zahvat, oporavak nakon operacije.

S koliko godina se može oprati nos «Долфином»

«Delfina» pokazuje štede terapijski učinak, ograničavajući se na пораженным terena. Medicinski proizvod ne apsorbira u sistemski krvotok, ne uzrokuje nuspojave, osjećaj nelagode. Iznimka je privatna preosjetljivost na pojedinim komponentama.

Proizvođači preporučuju uključuju lijek u terapeutske shemu djeca starija od 4 godina. Dobne ograničenje objašnjava činjenicu da je ispiranje sinusa uređaj zahtijeva lucidno akcija. Pokrenuti postupak za dijete je nemoguće.

Zadatak roditelja objasniti algoritam akcija, ako postoji potreba, pokazati na osobnom primjeru, promatrajte proces. Nepoštivanje preporuka opasno затеканием tekućine u носоглотку, eustahijeva cijev.

Važno! Za terapiju akutnih i kroničnih ринитов, počevši od dobi od sedam, koristi inhalator «Delfina». Princip rada se zasniva na navodnjavanju kanala испарением od eteričnih ulja. Nakon zahvata pacijent normalno disanje, smanjuje natečenost.

Liječnici se slažu da je ispiranje kanala dijete može s tri godine starosti. Važno je izdržati dozu, pripremanje otopine, slijed akcija. Strogo je zabranjeno primjenjivati za odrasle «Delfina» za male pacijente, gdje je količina soli prelazi u vrtić norme dva puta.

Kako pravilno isprati nos «Долфином» dijete

Priprema suspenzija neposredno prije pranje orl organa. Na pripremnoj fazi u posudi s vodom t 35-37°C rastavi sadržaj jedne vrećice. Ako je za dobivanje lijeka otopina koristi se tekuća voda, potrebno ju je dovesti do temperature vrenja, ohladi.

Nepridržavanje toplinskih svjedočenja pun переохлаждением sluznice, pojačana lučenjem sluzav sekrecija, kapilarni produžetak. Malter взбалтывается potpuno otopi.

Ako dijete curenje iz nosa, slomljen prirodni dah potrebno je osigurati slobodnu cirkulaciju zraka masa. Skinite oticanje синусов, smanjiti volumen krvnih žila u porozne tkanine pomoću деконгестантов.

Osnovne сосудосуживающие kapi za djecu predstavlja farmaceutske ravnalom: «Тизин Ксило», «НазолБеби», «НазолКидс», «Називин», «НазолАдванс».

Kada dah obnovljena, možete početi samom postupku. Dijete treba provoditi sljedeće preporuke:

 1. Usvojiti pravilno držanje tijela. Stojeći iznad sudopera, glava djeteta u uspravnom položaju. Pogled целеустремлен na podu. Obavljati radnje može sjedi nad тазиком, ali braving kut nagiba +- 90°.
 2. Usta lagano otvoriti, duboko udišete zadržite dah.
 3. Čvrsto utisnite uređaj na jednu ноздре, cijevi umetnuti ne previše duboko, tako da ne oštetiti kanal, govori srednje uho s глоткой. Lagano stisnuti čašu do kraja. Voda pere nosnu šupljinu, izlazi kroz slobodnog rupu. Za jedan postupak troši oko 40-50 ml. tekućine.
 4. Ne unclasping uređaja, ukloni iz nosa.
 5. Očistiti sinusa od sluzi oštrim izdisanja.
 6. Uređaj dobiva izvorni oblik kroz punjenje zrakom. Na sličan način isprati sa sinusima suprotnoj nosnice.

Po završetku higijenske aktivnosti, bočica obrađuje sapunice rješenje, ostaje u otvorenom obliku do potpunog sušenja.

Za pomoć! Ako je uspio zadržati uređaj, u tekstu roditelji mogu ograničiti kupnje samo droga u prahu.

Za prevenciju je dovoljno za jedan postupak u dan. Kada je došlo do povrede integriteta dišnih puteva akutne ili hronične forme mnoštvo obrada kanala povećava se 2-3 puta.

Plan primanja i trajanje liječenja određuje liječnik, na temelju fizioloških karakteristika, uzroka i stupnja bolesti, anamnezu pacijenta.

Zaključak

«Delfina» — растительно-mineralni kompleks dizajniran za mehaničko pročišćavanje sinusa соустьев. Proizvod je učinkovit kada je izložen na epitel agresivnih vanjskih i unutarnjih faktora.

Prirodni sastav određuje njegovo korištenje u terapiji djece s četiri godine starosti. Navodnjavanje šupljine u djece zahtijeva poštivanje niza akcija, podučavanje i nadzor od strane odrasle osobe.

READ  Znakovi upale grla: što učiniti ako posumnjate