Авамис kada гайморите: naši prije i nakon primjene

Pomaže li Авамис kada гайморите?

Obično smatra se da je alergijski curenje iz nosa – to je ništa više nego jak neugodnosti. Da, on sprečava da se živi, ali i jedini. Zapravo stalna začepljen nos, doprinosi razvoju gdje više ozbiljnih bolesti kao što su astma ili sinusitis.

Stoga je bolje od alergijski rinitis svi isti čip, to će olakšati stanje, i dalje problema pomoći će da se izbjegne. Jedan od vrlo učinkovitih lijekova za to – sprej za nos Авамис. Pomaže li Авамис kada гайморите, možete naučiti iz ovog članka.

Opis

Авамис – to je relativno novi lijek, dostupan je od 2007. godine, ali je već uživao je određenu popularnost kod pacijenata i zdravstvenih djelatnika. S druge strane, mitovi i устрашающих glasina oko njega previše ne ide malo.

Sve je u tome, da je to hormonalni lijek, a za njih kod nas se tradicionalno gledalo s podozrenjem.

I često je to opravdano: hormonalne lijekove treba uzeti s oprezom, a da pritom ne prekoračite dozu i ne zaboravljajući o противопоказаниях.

Međutim Авамис u ovom planu smatra se da je dovoljno sigurno, jer ima lokalnim djelovanjem i gotovo ne apsorbira u krvotok. Naravno, u potpunosti eliminirati njegov ulazak u krvotok nemoguće, ali i potrebe da takav ne postoji.

Obratite pozornost! Količinu hormona, всасывающегося pri lokalnoj primjeni u skladu sa zadacima liječnika, ne određuje анализами, tako je malo.

Glavna aktivna tvar pripravak — глюкокортикоидный hormon, dobiveni umjetnim sredstvima pod nazivom flutikazon фуроат.

To je lako prodire u sluznicu nosa i vezuje se nalaze ispod njega specifične receptore, koji se obično reagiraju na različite аллергенны.

U svezi mogućnosti ove receptore ne выказывают specifične reakcije na alergen. Zahvaljujući tome, Авамис ima anti-upalni učinak, smanjuje edem sluznice, potiče odvajanje viška sluzi, i sprječava njegovo ponovno formiranje.

READ  Liječenje suhog kašlja: kako i od liječi grlo, naši

Dostupan je u obliku spreja, što osigurava maksimalnu pokrivenost površine, za razliku od kapi. Osim toga, tu je od tog lijeka i još jedna posebnost: Авамис – to nije običan malter postojećih tvari, a взвесь, tj. čvrste čestice tvari u tekućem mediju. To znači da svaki put prije upotrebe bočicu s lijekom treba treba protresti.

Indikacije za upotrebu

Na temelju opisa gore podrazumijeva da Авамис je namijenjen samo za liječenje alergijskog rinitisa.

I taj zadatak je sasvim mogu nositi sami. Upravo to i piše u uputama.

Međutim, u zadnje vrijeme liječnici počeli imenovati Авамис kada гайморите i аденоидах u sklopu integriranog liječenja.

Ali ni u kom slučaju ne samostalno. S tim bolestima može samo ukloniti simptome ublažiti opće stanje pacijenta.

Važno! Polijetanje edem sluznice, Авамис pridonosi rano доставлению drugih lijekova u гайморовы sa sinusima.

Ni u kom slučaju ne stoji početi samostalni uzimati lijekove, samo je propisano od strane liječnika.

Kontraindikacije i nuspojave predoziranja

Kontraindikacija kod Авамиса nije tako puno, a ipak ih je potrebno pažljivo istražiti i osigurati da svi oni nemaju na vas odnos.

Ovaj lijek je kontraindiciran onima koji:

  • pati povećanom osjetljivošću na komponente lijeka;
  • već uzima lijek ritonavir;
  • suočen s teškim poremećajima u radu jetre;
  • česta krvarenja iz nosa;
  • nije postigao u dobi od 6 godina.

Predoziranja s ovim lijekom je malo vjerojatno. To ne znači da možete sebi dopustiti namjerno se nositi s drogama, ne razmišljajući o planovima primanja i dozi.

Ako iz nekog razloga ste premašili preporučenu dozu, obavijestite o tome svog liječnika, jer se takvi pacijenti trebaju gledati medić.

Među nuspojave valja napomenuti moguću alergijsku reakciju. Koliko god čudno to nije zvučalo, ali čak i lijekovi za alergije mogu sami po sebi biti alergeni. Svaki organizam je drugačiji.

READ  Kako liječiti rinitis: što je moguće izliječiti nos kod odraslih

Štoviše, budući da je aktivna tvar posebno konfiguriran za pretraživanje one najviše receptora, koji uzrokuju alergiju, reagira na vanjski podražaj, alergijske reakcije na Авамис može biti vrlo oštre, sve do angioedema i anafilakticheskogo i šok. Srećom, događa je vrlo rijetko.

Također se rijetko javljaju i druge nuspojave. Među njima odaju obrazovanje malih язвочек u nosne šupljine i krvarenje iz nosa.

Važno! Ako imate bilo kakvih nuspojava lijek odmah odustati i izvješće o incidenta liječnika.

Shema uzimanja

Kako se donose Авамис kada гайморите i alergijskim рините? Zbog toga što su molekule djeluju tvari su u kontaktu s receptorima ne manje dana, dovoljno jednokratnu uporabu lijeka u noć.

Važno! Авамис ne odnosi se na brzo djeluju sredstvima: potrebno ne manje od 8 sati, da je počeo djelovati, a potpuna efikasnost se postiže samo na treći dan prijema.

Kako liječiti sinusitis pomoću Авамиса? Djeca do 12 godina obično propisuju jedno впрыскивание u jednom danu, u rijetkim slučajevima može se povećati za do dva.

Odrasli i djeca starija od 12 odmah propisana dva ubrizgavanja puta na dan.

U takvom stanju prijem ide prva tri dana, kako bi se postigla potrebna koncentracija, nakon čega se doza smanjuje na pola.

Prije primjene Авамиса je potrebno isprati oba nosni prolaz, da скопившаяся sluz nije spriječila distribuciju lijekova. O tome kako pravilno oprati nos kada гайморите, pročitajte ovdje.

Авамис kada гайморите: naši

Inga: «Naravno, takvih lijekova mora propisati liječnik. Još uvijek sam čovjek ne može trezveno ocijeniti svoje stanje. Ja sam evo na ЛОРу došao s odugovlačeći насморком, uvjeren da je to bilo zarazna za сосудосуживающим mrljama, ili nešto slično tome. Ni na pamet nije palo da je to mogao biti sinusitis. Međutim, upravo tu dijagnozu postavio lekar. Imenovan liječenje: cijeli popis lijekova, uključujući i Авамис. Ugostio sve strogo po uputama, kao što je liječnik napisao. Na kraju već drugi dan osjetila olakšanje».

READ  Okus krvi kod kašlja: razlog zašto se oseća

Alli: «Sezonski alergijski curenje iz nosa s vremenom pretvorio u sinusitis. Tretirani drugačije, pokušao s liječnikom bezbroj mogućnosti, na kraju se zaustavio na Авамисе. Naravno, to je lijek hormonska, malo опасалась primijeniti ga, tako da je vrlo pažljivo slijedi upute. Već nekoliko dana osjećala se bolje, a samo liječenje je trajalo 10 dana. Tako da mi je pomogao Авамис. Nakon sinusitis je zadržao bočica u komplet, iznenada će doći u ruci».