Mjesečne nakon laparoskopije: zašto ih nema?

Laparoskopija je postala «zlatni standard» za dijagnostiku i liječenje mnogih ginekološke patologije. To малоинвазивное intervencija, выполняющееся bez rez trbušne stijenke, održava se u različite dane mjesečni ciklus, osim u stvari menstrualnog dana.

Datumi (približan dan faza) postupak kod žena ovisi o konkretnoj гинекологической patologije, tako da liječnik se prilagođava datum postupka unaprijed. Međutim, mnoge žene, posebno pokušava zatrudnjeti, više brine pitanje – kada će se pojaviti prve tjedne nakon laparoskopije, može li kašnjenje, i ako da, koliko?

Moguća odstupanja nakon laparoskopije u ginekologije

Treba odmah razjasniti, da je neuspjeh ciklusa ili izostanak menstruacije nakon лапароскопических manipulacije nije nužno uzrokovana njihovim obavljanjem. Moguće povrede mogu biti posljedica slabljenja imuniteta, promjene u hormonalnim, razvojem druge bolesti ili prijenosom психоэмоционального stresa, nije povezana s iskustava o operaciju. Treba imati na umu i o tome da je redovitost mjesečno, ovisno o dobi žene.

Ne isplati se diskontiraju profesionalnost osoba koja provodi postupak. S jedne strane, takva intervencija se maksimalno štedi žensko tijelo, ali s druge strane, zahtijeva od liječnika dovoljno iskustva i nakita posjedovanje vještine. Postoji li pad menstrualnog ciklusa ili ne izravno ovisi o količini provedenog kirurškog zahvata i da li je hormonska terapija nakon njega. Mogući uzrok blagog kašnjenja kritičnih dana i može biti opća anestezija.

Prema medicinskoj statistici nakon laparoskopije jajnika kašnjenje menstruacije ili ih početak prije положенного vijeka javlja se u 99,9% žena.

Osim toga, laparoskopija se može izazvati sljedeće posljedice, smatraju norma:

  • odmah nakon manipulacije pojavljuju мажущие кровистые iscjedak, koji može trajati nekoliko dana, ponekad i lijepa može da traje do početka menstruacije;
  • kašnjenje menstruacije u trajanju ne više od 2 tjedna.
  • bol prilikom prve menstruacije, posebno nakon uklanjanja фиброматозных čvorova;
  • bogat menstruacija pri аденомиозе, полипозе, hiperplazije.

Ako se prilikom laparoskopije dodatno je provedeno struganje ili гистероскопия, dan zahvata uzima за1-ti dan novog menstrualnog ciklusa.

Odnos razlog za operacije i pada mjeseca nakon nje

Osim zajedničkih i individualnih čimbenika na ono što je dugo nema mjesečne nakon laparoskopije i u koje vrijeme treba početi prva menstruacija nakon postupka u velikoj mjeri utječe razlog, po kome je ova manipulacija br.

READ  X-zrake bubrega s kontrastom tvari (kontrastom): priprema, indikacije

Policističnih jajnika

To je jedan od najčešćih dijagnoza u kojima je prikazano drži лапароскопического intervencije. Održava se takva operacija je zakazan za 7 ili 8 dan menstrualnog ciklusa. Tijekom nje je skinuta ljuska, onemogućuje normalan sazrijevanja folikula s яйцеклеткой.

Čak i ako je takav очистительную manipulacije će držati iskusni ginekolog sa «zlatnim rukama», травмирование tkiva jajnika (skratiti njegov mali dio) neizbježno. Zauzvrat, to uzrokuje poremećaj hormonalne ravnoteže. Vrijednost takvih promjena individualno, a jakov će početi onda kada se u tijelu žene dogodi oporavak hormonalnim.

U većini slučajeva, endoskopska manipulacija prilikom поликистозе održava se da bi žena mogla zatrudnjeti. Tako hormonalni lijekovi ne imenuje, i organizam je prisiljen da se oporavi sama. Istina, postoje iznimke, kada je nakon laparoskopije поликистоза mjesečne počinju u važeći prekid nepoznato vrijeme, ili čak i ranije. To se događa u slučajevima kada se propisane hormonalni lijekovi koji stimuliraju ovulaciju i doprinijeti formiranju II fazi menstrualnog ciklusa.

Cista jajnika

Лапароскопическое uklanjanje ciste na jajniku se izvodi na kraju menstrualnog ciklusa. Stoga, za razliku od эндоскопического liječenje поликистоза žensko tijelo uspije vratiti poremećaj ravnoteže hormona, koji zbog uklanjanja tkiva jajnika, соприкасающихся sa ljuskom ciste. To je razlog zašto mjesečne nakon laparoskopija ciste počinju na normalni raspored ili se neznatno kašnjenje na 2-4 dana.

Nakon лапароскопического uklanjanje ciste mogu biti dovoljno bogat uočavanje. Ako oni će trajati u vremenu isto toliko, koliko i obični kritične dane, mlade žene često uzimaju za tjedne nakon laparoskopije.

Endometrioza

Ovo je još jedan poremećaj za koji laparoskopska operacija je «zlatni standard» u liječenju. Ako je endometrioza zatim je izvađen sa stijenke maternice, poremećaji ciklusa neće biti. Ako «сглаживалась» tkivo jajnika, početak menstruacije će ovisiti od trga prekrivene površine dana i menstrualne faze, u koji je izvršeno operacija.

READ  MR jajnika, maternice i njegovih vrata

Nakon лапароскопического uklanjanje endometrioza može biti dodijeljena kao lijek, koji može uzrokovati izostanak menstruacije već nekoliko mjeseci, a kod nekih žena ona će biti sličan мазню.

Гинекологи upozoravaju. Nakon izvođenja laparoskopske procedure treba da se suzdrže od seksualnog života tijekom jednog mjeseca.

Liječnik je obvezan upozoriti pacijenticu o svim značajkama koje se mogu dogoditi u njezinu tijelu nakon što je napravio laparoskopije. Ako se pojavi nelagoda, bol ili atipične iscjedak, o kojima stručnjak nije govorio, onda, kako bi se izbjegle komplikacije, treba odmah potražiti liječničku pomoć.