Kao što se često može učiniti ULTRAZVUK u trudnoći, je li to štetno za ULTRAZVUK fetusa?

 

Roditelji, pažljivo se odnose na zdravlje svog budućeg djeteta, zabrinuto se odnose na bilo koji istraživanju tijekom trudnoće: je li to štetno za ULTRAZVUK u trudnoći, postoji li kontraindikacija, opasno je li njegov utjecaj na fetus, na kojim rokovima treba provoditi, koliko puta, za što je, koje su dugoročne posljedice za dijete? Ova pitanja sasvim закономерны. Ultrazvučna dijagnostika za istraživanje anomalija fetusa trenirao s 1958 godine. I iako štetu ULTRAZVUK u trudnoći nije dokazano, do sada provedena pretraživanja podataka za potvrdu ove činjenice. ULTRAZVUK fetusa je najvažniji скрининговым istraživanje metoda, jer posjeduje velike mogućnosti za dijagnostiku i može se provesti u bilo koje vrijeme, ako postoje indikacije liječnika.

Zašto USI, ako je sve u redu?

Koliko je do sada poznato, ULTRAZVUK fetusa неопасно za nerođeno dijete kako u ranoj tako i u trudnoći, ali ipak liječnici provode ga samo na kliničkim kriterijima. Ovo pitanje je dugo raspravljalo. Postoje dva razdoblja u kojima subjekt istraživanja roda najviše korisna i daje najviše informacija. To je, kao što razdoblja kao što su:

Nema smisla u provođenju procedura kod prvog pacijenti sa sumnjom na trudnoću (ako je samo na to nema kliničkih dokaza), iako su mnogi liječnici propisuju postupak. U ranim rokovima ima nisku kliničku informativan i treba biti održan od 18. do 22. tjedna trudnoće za dobivanje pouzdanih rezultata.

Prednosti ultrazvuka kao metode za nadzor i kontrolu tijekom trudnoće

Nema druge metode, koja se može otkriti koliko anomalija fetusa i patologije trudnoće, koliko se osvrće na ULTRAZVUK. To isto ima nisku cijenu, njegov negativan utjecaj na plod nije dokazano, što vam omogućuje da istražite sve bez iznimke trudnica u okviru besplatnog zdravstva. Osim toga, ULTRAZVUK, na kraju prvog tromjesečja donosi takve probleme kao što su:

  • Неразвивающаяся ili эктопическая trudnoća.
  • Velike anomalije ploda.
  • Znakovi koji otkrivaju malformacije u ranim roka x nerođeno dijete.
READ  Koliko vremena traje MRI?

Što se tiče drugog i trećeg tromjesečja trudnoće sve je pozornost stručnjaka usmjerena na otkrivanje malformacija fetusa, poremećaja rasta, dijagnostici patologije amnionske tekućine, posteljice i pupčane vrpce.

Faze ultrazvučni pregled-probir, njihov sadržaj

U Rusiji, prema nacionalnom vodiču za акушерству se održava трехкратно.

Cilj ULTRAZVUK prvog tromjesečja (održava se od 10. do 14. tjedna trudnoće): određivanje debljine воротникового prostora (ТВП) embrija.

Cilj ultrazvučni istraživanja u drugom trimestru (provodi se između 20 i 24 tjednima): određivanje trajanja trudnoće, uspostavljanje verovatan datum porođaja, otkrivanje многоплодия i iznimka malformacije fetusa.

Cilj ultrazvučni istraživanja u trećem tromjesečju (provodi se između 30 i 34 tjednima): procjena rasta fetusa, otkrivanje malformacija manifestacija u ovom tromjesečju, poroka posteljice i околоплодных voda.

Opasnost ULTRAZVUK za embrija: da li to postoji?

ULTRAZVUK u akušerstvo primjenjuje se od 1958 godine, ali još uvijek nema ni jednog studija koji je, mogao bi dokazati ili opovrgnuti štetu ULTRAZVUK u trudnoći. Neki istraživači tvrde da je za dijete u utrobi opasno ne toliko ultrazvuk zračenje, koliko toplinski valovi od samog senzora. To je zbog oštećenja stanica u slučaju zagrijavanja. Dakle, jači od svih pati mozak djeteta. Ali takvo istraživanje pri trudnoće provodi se na slučaj kada je rizik (ako takav ipak postoji) je opravdan. Postupak omogućava da se u ranim rokovima provjeriti abnormalnosti u razvoju fetusa, poroka, opasnost za majku i druge negativne scenarije razvoja, koji pomaže liječnicima poduzeti pravodobne mjere za rođenje zdravog djeteta.

Drugo je pitanje, kao što se često može učiniti ULTRAZVUK u trudnoći. Odgovor je jednostavan: koliko će reći gledanje vas akušer-ginekolog. Stručnjak procjenjuje rizike i odabire optimalnu količinu istraživanja. Štetne posljedice od utjecaja ultrazvuka nije tako strašna, kao što je propuštena i нерешенная problem u odnosu na majku ili dijete. Ženama je normalno razvija plod prema nacionalnom vodiču trebaju proći kroz tri obveznih ankete (vidi gore).

READ  Tumor mozga na MRI

Problem modernosti u odnosu na slične vrste istraživanja sastoji se u неконтролируемом korištenje ultrazvučnog postava. Na primjer, za proizvodnju foto ili video zapisa fetusa u maternici. To je takozvani trodimenzionalni 3D studija. Ovdje nije u tome kakav utjecaj ima ultrazvuk dijete, a u tome koliko vremena žene provode na 3D i 4Д istraživanjima. Umjesto 10-15 minuta, pri klasičnom istraživanju, na tri i temelju četiri-dimenzionalnom žena drži do 45 minuta. I to može biti opasno. U nekim zemljama je ovo pitanje već pokušavaju regulirati kontroliranje strukture, ali u Rusiji ne regulatornih akata, tako što učiniti ili ne učiniti je ULTRAZVUK riješiti roditeljima.